مهر نوشت:

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با تاکید براینکه در کمیته فیلترینگ بخشی تحت عنوان فیلتر سایت‌های علمی و تخصصی وجود ندارد، از درخواست دبیرخانه این کارگروه از وزرای علوم و بهداشت برای اعلام فهرست سایت‌های علمی مورد نیاز و نیز از وزیر ارتباطات برای ارائه امکانات فنی تفکیک محتوای مجرمانه از غیرمجرمانه خبر داد.

دکتر عبدالصمد خرم آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سخنان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با فیلتر سایت‌های علمی و تخصصی اظهار داشت: در کمیته فیلترینگ بخشی تحت عنوان فیلتر سایت‌های علمی و تخصصی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از اعضاء کارگروه تعیین مصادیق و دیگر مسئولین کشور با فیلتر سایت‌های علمی و تخصصی موافق نیستند، ادامه داد: در این راستا دبیرخانه کارگروه فهرست جامعی از سایت‌های علمی و پژوهشی در زمینه‌های مختلف تهیه و ترتیبی اتخاذ کرده که به محض پیشنهاد چنین سایت‌هایی برای فیلتر، بصورت نرم‌افزاری از فیلتر دامنه اصلی آن‌ها جلوگیری شود.

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: دبیرخانه کارگروه از وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قبلا طی نامه‌های جداگانه‌ای درخواست کرده که فهرست سایت‌های علمی و تخصصی مورد نیاز اساتید، دانشجویان و پژوهشگران را تهیه و به این کمیته اعلام کنند تا فهرست مدنظر دبیرخانه تکمیل شود؛ درحال حاضر نیز اگر وزارتخانه‌های مذکور فهرست سایت‌های موردنظر خود را به این دبیرخانه ارسال کنند، از فیلتر دامنه اصلی آن‌ها خودداری خواهد شد.

خرم آبادی تصریح کرد: البته گاهی اوقات ممکن است یک سایت دارای محتوایی علمی و تخصصی نیز فیلتر شود و این موضوع به این دلیل است که آن سایت علاوه بر محتوای علمی و تخصصی دارای موارد متعدد محتوای مجرمانه غیراخلاقی نیز باشد که به دلیل کثرت محتوای غیراخلاقی و فقدان امکانات فنی لازم، تفکیک محتوای مجرمانه از غیرمجرمانه آن امکان پذیر نباشد.

مشاور قضایی دادستان کل کشور افزود: بارها از وزارت ارتباطات خواسته شده است امکانات فنی لازم را تهیه و در اختیار کمیته فیلترینگ قرار دهد تا به جای فیلتر تمام محتوای سایت‌های بزرگی که تفکیک محتوای آن‌ها بصورت دستی و با کمک نیروی انسانی امکان‌پذیر نیست، بوسیله نرم‌افزارهای هوشمند، مصادیق محتوای مجرمانه آن را شناسایی و فیلتر کند که تاکنون این خواسته اجابت نشده است.

دبیر کمیته تعیین مصادیق اظهار امیدواری کرد وزیر ارتباطات که عضو کمیته فیلترینگ است و وظایف مهمی را در این کمیته برعهده دارد، هرچه سریعتر امکانات فنی لازم را در اختیار کارگروه تعیین مصادیق قرار دهد تا مشکلات موجود مرتفع شود.

 

56503

کد خبر 327649

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    23 1
    همه سایت های علمی رو ببنید ولی یوتیوب رو باز کنید!
    • الیمی A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
      19 1
      برای مسئولین ما خطر یوتیوب هزاران بار از فیسبوک بیشتر است .....
  • مهدی IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    10 0
    این یک سایت فیلتر شده کاملا تخصصی که من هر روز باهاش کار دارم ... http://resources.infosecinstitute.com/
    • الیمی A1 ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
      3 11
      این سایت به احتمال 99 درصد فیلتر نیست!!! اونها خودشون ip ایران رو بلاک کردند دقیقا مثل سایت adobe.com...........
    • بی نام A1 ۰۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
      0 1
      دی ان اس های این سایت را از دسترس خارج کردن به خاطر همین سایتش لود نمیشه. برید در قسمت انتقادات سایت internet.ir مطرح کنید تا بررسی کنند.
  • بی نام A1 ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    27 0
    لیست نمی خواد. ماشالا همه چی فیلتره غیر فارس نیوز و امثالهم
    • amin A1 ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
      1 0
      عزیزم فارس ن بدون اینترنتم می تونی واردش بشی... چند وقت دیگه مثل آگهی های روزنامه کیهان زنگ میزنن التماس می کنن که بری یه سری بهشون بزنی...
  • بی نام A1 ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    19 0
    اصلن همه رو فيلتر كنيد راحت تره! الانه مگه چيا بازه؟ اينايي كه بازن چقدر مفيدن؟ به نظرم در ايران اينترنت بدون فيلترشكن، مثل ماشين بدون بنزينه! درسته ماشينه ولي راه نميره و فايده اي نداره :|
  • رکسانا IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    10 0
    چه فهرستی؟ الان بالای 90 درصد اینترنت دنیا رو فیلتر کردی. که چی؟ آخه سایت طراحی و معماری هم سیاسیه یا غیراخلافی که فیلترشون کردین؟ یا سایت متاکریتیک که نقد فیلمها رو با امتیازات منتشر میکنه. و میلیون ها سایت دیگه.
  • خارجي IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    11 1
    زحمت نكشيد, فيلترشكن هست