۰ نفر
۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۶:۱۰
هشدار درباره کیفیت آموزشی

در روزهایی که انقلاب فرهنگی مطرح شده بود و ایامی که بحث تغییر بنیادی نظام آموزشی پیش آمده بود ودرکوران تحول انقلابی مملکت همه می اندیشیدیم که در آینده ای نه چندان دور سطح علمی و دانش مردم کشورمان دردنیا زبانزد خواهدشد.


اما درعمل فقط حجم کتب درسی راتغییر دادند و هراز چندی وزیری که خودراصاحب نظر وشاید فیلسوف و علامه دهر میدانست (البته نه تمامی وزرا)میدانست گروهی رامامور تغییر بنیادی نظام آموزش و پرورش کرد و آنهاهم طرحی را می آوردند که نهایت آن تغییر درساختاربود و درپاره ای ازمواردصرفه جوییهای مالی هم درکاهش دوره های آموزشی و........به ارمغان می آورد.
بیایید ببینیم درروشهای آموزشی و اثربخشی محتوای آموزشی چه کرده ایم؟آیا نسلی دانش پژوه تربیت کرده ایم یا نسلی که بااعتمادبه نفس زندگی خودرااداره کند؟اینهاراباید پاسخ گفت قبل از آن که نسلهای آینده مارامحاکمه کنند.
بسیاری از دوستان فرهنگی بازنشسته که به صورت حق التدریس سرکلاس میرفتند درگفتگوهایشان ناامیدی موج میزند. دانش آموزان نسل جدید ما نه انگیزه خواندن دارند و نه فضای بانشاط آموزش و یادگیری وجود دارد و شاید هم امیدی به آینده شغلی ندارند. دوستان باتجربه عطای کلاس رابه لقای آن می بخشندو ازادامه تدریس منصرف می شوند مدارس معلوم نیست تاچه حدی دراختیار معلمین متخصص هستند؟.
به یادندارم زمانی درارزیابیهای بین المللی علمی مدارس کشورمارتبه قابل قبولی داشته باشند ودرست درهمین وضعیت دوستان ما نظام ارزشیابی نمره ای راتغییردادند(البته فقط برای یکی دوسال اول یه ابتدایی قابل توجیه بود) و باانواع بخشنامه هابرای تسهیل قبول شدن و به کلاس بالاتررفتن دانش آموزان فضایی راایجاد کرده اند که هرکسی به راحتی میتواند از کلاسی به کلاس بالاتر و از مقطعی به مقطع بعدی برود.
فارغ التحصیلان دبیرستانهای ما اصلا با نسلهای گذشته قابل مقایسه نیستند. به راحتی می شوددیپلم گرفت، به دانشگاه رفت بدون این که سواد کافی داشته باشی.
سالها دردانشکده های فنی و حرفه ای تدریس کرده ام ولی پایه درسی دانشجویان راهیچ گاه به اندازه این دوسه سال اخیر اسفبار ندیده ام.نه آمادگی و انگیزه یادگیری را دارند و نه ازقدرت درک مناسب برخوردارند.

نمیدانم آیا مبارزه با میزان مردودی و بالاتربردن شاخصهای کمی آموزشی ارزش فداکردن کیفیت آموزشی راداشت یاخیر؟فقط برخود لازم میدانم هشداربدهم و اعلام خطر کنم که آموزش ومدارس ما بیمارند و اگر امروز به داد این بیماری نرسید فردا دیر است

کد خبر 329457

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • يك معلم از گلپايگان A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    11 1
    حرف دل ما را زديد. كو گوشه شنوا؟؟؟؟؟وضعيته آموزشي در كشورمان از صدتا درياچه اروميه و قتل پلنگها و ..... بدتره منتها كسي گوشش بدهكار نيست. در مدرسه ما دو معلم با سابقه ي 15 ساله هستند كه به عوان نيروي كمكي آمده اند ولي عملا از صبح تا ظهر فقط توي دفتر مدرسه بيكار نشستند تاكيد مي كنم فقط نشستند و همين . آخر ماه هم ماشاالله حقوقشون از صد تا ماها بيشتر مي گيرند و به ريش اين سيستم مي خندند .
  • مسعود IR ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    10 1
    زنده باشى متأسفانه عين حقيقته و بايد هر چه سريعتر يه فکر اساسى به حال اين نظام آموزشى بيمار کرد.
  • محمد حسین IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    0 18
    به نام خدا به نظر من بهتر است آموزش و پرورش و همچنین آموزش عالی همانند سازمان صدا و سیما تحت نظر و قوانین دولتی نباشد و فقط تحت نظر رهبر فرزانه قرار بگیرد زیرا همواره شاهد هستیم که سیاسی کاری در آموزش و پرورش و آموزش عالی همیشه مشکلات فراوانی ایجاد کرده است یک معلم دلسوز
    • خدابنده A1 ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
      3 1
      صدا وسیما همین الان دولتی نیست
  • بی نام A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    9 1
    گوش شنوايي وجود ندارد وگرنه شاغلين در آموزش هم اين موضوع را سال هاست هشدار مي دهند . فقط آمار سازي مطرح است .چند سال بعد آمار مهندسين و پزشكان و... بي سواد چنان بالا رود كه نظام مجبور به ايجاد دادگاههاي ويژه براي رسيدگي و ابطال مدارك نماييد .
  • معلم IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    11 3
    با سلام اینجانب با 28 سال سابقه اموزشی ضمن نایید موارد فوق احساس عجیبی دارم و ان اینکه به نظرم می اید عمدی در کار است تا کیفیت مطالب اموزشی در کتب درسی پایین بیاید . برای مثال تغییر کتب دینی : دانش اموزان به طور دقیق اصول دین را نمی اموزند و بجای ان کل کتاب انها به داستان و نقاشی اختصاص یافته است ( پایه چهارم و پنجم ) یا در فارسی قدیم واژ ه های دروغ ( در درس چوپان دروغگو ) اراده و تصمیم ( در درس تصمیم کبری ) تمیزی و محبت ( در درس کوکب خانم ) کار و تلاش ( در درس حسنک کجایی) فداکاری ( در درس دهقان فداکار) و..... برای دانش اموزان لذت بخش و اموزنده بود . هدف از حذف این دروس مشخص نیست . تغییرات مکرر کتب درسی و روشهای تدریس جز سر در گمی معلمین هیچ چیز جدیدی ارائه نکرده است .
  • معلم IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    9 3
    ارزشیابی توصیفی در کلیه دروس ابتدایی امر بیهوده ای است (شاید در امر انضباط موثر باشد) و بدون نظر خواهی از مدارس صورت گرفت . بالاخره شاید نمره ایجاد استرس مینماید ولی در صورت غالب شدن بر این استرس دانش اموز با معلومات خارج خواهد شد. ( موفقیت در پیروزی بر ترس است) و به هر حال دانش اموز باید به مسئله تحصیل جدی تر نگاه کند. از دیگر مسائلی که مشکل ایجاد کرده است جزوه پروری دانش اموزان در این چند سال اخیر است ( که این موضوع بیشتر متوجه معلمین است ) که یک عزم جدی میطلبد تا کتب درسی در راس امور یادگیری و یاد دهی باشد.
  • معلم IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    7 3
    خبر جان بهتر است مطلب اقای ایت الهی در بخش اموزشی نیز قرار گیرد . با تشکر
  • رضا IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    7 0
    دوستان من هم معلمم . فقط آمار آمار آمار. فقط میخوان آمار مدرک دارها بره بالا بخدا دانش آموز داریم سوم راهنمایی نمیتونه اسمشو بنویسه فقط نگهش داشتن آمار دانش آموزای مدرسه و بتبع آن امار قبولی ها بره بالا کو سواد....
  • بی نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    4 1
    این حقیقت تلخی است که دبیران متوسطه ده سال پیش با اعتراض به گوش همه رساندند اما همین معلمان مورد تهمت و توبیخ قرار گرفتند نجات اموزش و پرورش فقط در دست رهبر فرزانه است
  • مريم IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    5 2
    متاسفانه اين زوند ليسانس و فوق ليسانس را رد كرده و به دكترا هم رسيده.
  • پژمان IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    8 1
    من عرض می کنم که در جمهوری ضد اسلامی سواد مهم نیست ،فقط کاری نکنیم که اسلام در خطر بیافتد. وقتی در دانشگاه یک مهندس ،قرآن تدریس میکنه ،خودتان تا آخر بخوانید این معما را !!!
  • شهره IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    5 0
    بنظرم آموزش و پرورش و آموزش عالی در ایران هیچ ارزش آموزشی ندارد.
  • دانشجوی ش.پ IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    9 0
    وقتی دانشجوها انگیزه ای برای درس خواندن ندارند و هیچ امکاناتی در اختیار آنها قرار نگرفته و وقتی در یک دانشکده ی فنی و حرفه ای در چندین هفته متوالی برق دانشکده قطع بشود، یا دانشجوها حتی آبخوری وسلف مناسب نداشته باشند چه انتظاری میتوان از آنها داشت. ما حتی در دانشکده های فنی کلاس های مناسب برای درس خواندن نداریم. وقتی هنوز حقوق اساتید یک دانشکده را به موقع پرداخت نمی کنند چه انتظاری میتوان از اساتید داشت.
  • یک معلم دلسوز IR ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
    0 6
    باید آموزش و پرورش زیر نظر مقام معظم رهبری باشد اگر به فکر نسل آینده و آینده ی مملکت هستیم اما اینگاری ضدا و سیما فقط مهمه
  • یک دانشجو IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    2 0
    سخن شما همیشه درست و به جاست...می خواهم به شما عرض کنم که وقتی برای یک دانش آموز یا دانشجو(فرقی نمی کند)امکانات آموزشی ،رفت وآمد،تضمین آینده شغلی و...در نظر نمی گیرند؛چه توقعی باید از کیفیت آموزشی داشت؟ وقتی به نظر دانشجو احترام نمی گذارند و باتهدید کمیته انظباطی دهن دانشجو را قفل می کنند،نباید انتظار داشت که دانشجو با وجود این همه مشکلات سد راه انگیزه لازم برای درس را داشته باشد.وقتی اساتید باسابقه وبرجسته دانشگاه ها حقوق خود را به موقع دریافت نمیکنند،مشخص است که با دانشجو رفتار درستی نخواهند داشت.زمانی که تمام مسئولین بین دانشجوهای فنی و سایر رشته ها تبعیض قائل می شوند،عاقبتی جز سرخوردگی دانشجو نخواهد داشت که پایین بودن کیفیت آموزشی را به دنبال خواهد داشت. بایدفرهنگ را اصلاح کرد...