مهر نوشت:

هر سال چیزی در حدود ۸۱۰ میلیارد تومان توسط زائران سرزمین وحی از کشور خارج می‌شود.

زائران برای رسیدن به این هدف سالها صبر و تلاش کرده اند تا توفیق چنین سفری نصیب شان شود. به همین دلیل می‌توان گفت این حق آنهاست که تمام تلاش خود را برای بهره بردن از فرصت پیش آمده به کار بگیرند، اما نکته اینجاست​ برخی​ زائران از این فرصت پیش آمده که ممکن است در زندگی هر شخص فقط یک​بار فراهم شود، آن طور که باید و شاید بهره نمی‌برند.

آنها در فضا​ی معنوی حج دچار غفلت شده و زمان زیادی را به بازارگردی و تهیه سوغات برای اقوام و آشنایان خود اختصاص می‌دهند. این در حالی است که دوستداران واقعی آنها هیچ توقعی برای خرید سوغاتی از آنها ندارند و همین برای آنها کافی است که مسافرشان وقتی​​ از خانه خدا به کشورش بازگشت، زندگی جدیدی را شروع کند؛ زندگی جدیدی را که هر زائری هنگام طواف خانه خدا قول و قرارش را با معبودش می‌گذارد.

چنانچه هر زائری عمل به این قول و قرار را به عنوان ارمغان برای دوستان و آشنایان همراه بیاورد دست به کار بزرگی زده است، کاری که ارزشش از هزاران تحفه و سوغاتی مادی بیشتر است.

البته آوردن سوغات اگر در حد عرف باشد کار پسندیده ای است، اما چنانچه این ماجرا سبب شود زائر در سرزمین وحی از هدف سفر خود فاصله بگیرد، قابل توجیه نیست؛ زیرا این روزها کالاهایی که به عنوان سوغاتی در عربستان به فروش می‌رسد، بیشتر محصول کشور چین است و باید تاکید کرد که این وسایل در کشور خودمان نیز در دسترس همگان قرار دارد. به همین دلیل باید به زائرانی که در انتظار مشرف شدن به خانه خدا هستند، هشدار داد ​ فرصت پیش آمده را صرف خرید سوغاتی هایی که در کشورمان نیز وجود دارد، نکنند.

این در حالی است که با یک حساب سرانگشتی می‌توان میزان ارزی را که زائران با خرید سوغاتی از کشور خارج می‌کنند، بررسی کرد. برای نمونه، چند سالی است ​ به زائران تمتع و عمره ۳۰۰ دلار ارز پرداخت می‌شود؛ یعنی به حدود ۹۰۰ هزار زائر حج و عمره​ در سال حدود ۲۷۰ میلیون دلار ارز تعلق می‌گیرد. حال اگر فرض کنیم زائران خانه خدا همین ۳۰۰ دلار را صرف خرید سوغاتی کنند، می‌توان نتیجه گرفت هر سال چیزی حدود ۸۱۰ میلیارد تومان از سوی زائران سرزمین وحی از کشور خارج می‌شود.

حال اگر این هزینه صرف خرید اشیای بی کیفیت ساخت چین شود، باید گفت زائران در اولین گام خود بعد از بازگشت از خانه خدا دچار اشتباه شده اند؛ زیرا آنها به نفع کشور و هموطنانشان عمل نکرده اند. به همین دلیل باید به زائران یادآور شد​ عزیزان و دوستداران واقعی شان چیزی​ جز آرزوی سلامت​ و سفری پربار برای آنها ندارند و چنانچه حجاج بتوانند از فرصت پیش آمده برای توانمند ترکردن خود- که یکی از نتایج آن کمک به دیگران است- بهره ببرند، تحفه ای ماندگار را از سرزمین وحی با خود به ارمغان خواهند آورد.

خوشبختانه در چند سال اخیر با توصیه های کارگزارن حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، حضور زائران ایرانی در بازارهای عربستان بسیار کم رنگ شده است و خوشبختانه این حجم خرید نسبت به گذشته بسیار اندک است؛ اما همین اندک هم برای زائران ایرانی بسیار پسندیده نیست و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد این باشیم که زائران تنها با سوغات معنوی به کشور بازگردند.

مسئولان سازمان حج وزیارت نیز در برنامه های سه ساله خود اعلام کرده اند که بزودی بازار خرید زائران ایرانی در فرودگاه ایران ایجاد خواهد شد تا عمره گزاران و حاجیان عزیز کشورمان قبل از سفر و یا پس از سفر در فرودگاه خرید سوغاتی خود را انجام دهند و از این نظر هیچ دغدغه ای نداشته باشند.

۴۷۴۷

کد خبر 329640

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    15 3
    واقعاً باید تأسف خورد.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    21 10
    واقعا باعث تاسفه.مراجع باید وارد عمل بشن و این همه هزینه جانبی رو حرام اعلام کنن.
    • بی نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
      9 3
      از نظر قران هر عمل نابخردانه حرام است و نیاز به اعلام مراجع نیست
  • کاوه A1 ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    17 3
    حجکم مقبول..سعیکم مشکور!!!
  • بی نام A1 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    10 0
    آيا اين حركت درست و وجداني ميباشد كه بجاي خريد از توليد داخل از از توليد چيني خريد كنيم
  • بی نام A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    11 3
    و از این نظر هیچ دغدغه ای نداشته باشند. --منظورتان این است که چرا سودش وعربها ببرند
  • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    56 5
    این یک فرهنگ غلط است بهتره همون پول رو به افراد نیازمند ی که می شناسند بدهند
    • بی نام A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
      8 28
      باشه! بهش میگم !
    • ایرانی IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
      28 5
      عمراً پس آشغال های برادر چین و عربستان رو چکار کنیم
  • بی نام A1 ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    10 0
    و این داستان ادامه دارد...
  • بی نام IR ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    29 1
    چرا اين اجناس تو ايران گرونتر از عربستان هست؟
  • بی نام IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    9 2
    به جرات ميشه گفت تو كل دنيا كمترين ميزان خريد سوغاتي توسط خارجي ها رو ايران داره
  • بی نام GB ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    25 4
    زائرین محترم، خواهشاً پولاتون رو حیف نکنید
  • علی IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    14 6
    خیلی متاسفم که زائرینِ هموطن هدف اصلی این سفر پر برکت را فراموش کرده و به پر کردن جیب عرب ها کمک می کنند.
  • دادا EU ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    2 2
    جنس چینی چون ارزانتر هست میخرن دیگه...
  • احسان A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    4 2
    به نظرم بهتره بجای سوغات پول بدین به خانواده تا لااقل پول تو جیب این عربا نره
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    11 1
    با توجه به حساسیت ایرانیها به سوغاتی اوردن بهترین کار همان ایجاد امکانات خرید در فرودگاه خودمان است تا ارز مملکت به جیب وهابی ها نرود
    • بی نام IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
      13 0
      شما امكانات خريد فرودگاه ايران رو با در پيت ترين فرودگاه هاي دنيا هم نميتونين مقايسه كنين از بس كه سطحش پايينه و غير چهارتا مغازه هيچي نداره
  • بی نام IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    17 3
    وقتي قيمت يك جنس چيني كه در عربستان فروخته مي‌شود در مقايسه با معادل آن در ايران ارزانتر است خوب معلوم است كه آن زائر كه پول محدودي براي خريد سوغاتي دارد، مجبور مي‌شود علي‌رغم ميل باطني‌اش آن‌جا خريد كند. بايد كاري كرد كه اين اجناس در ايران با قيمت مناسب در دسترس زائران باشد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین