بهرام عظیمی این روزها مشغول ساخت نخستین پویانمایی سینمایی خود، با نام «تهران ۱۵۰۰» با نام جهانی «تهران ۲۱۲۱» است.

عظیمی کاریکاتوریست و کارگردان پویانمایی متولد ۱۳۴۵ تهران و دانش  آموخته رشته صنایع دستی، از دانشگاه هنر است. او علاوه بر تدریس در دانشکده فنی و دانشکده صدا و سیما، مدرس خانه کاریکاتور ایران نیز هست. عظیمی همان خالق شخصیت های دوست داشتنی پویانمایی های راهنمایی و رانندگی هم چون «سیا ساکتی» و «داوودخطر» است. عظیمی برای گیشه مناسب «تهران 1500» از بازیگران سرشناس و مطرحی هم چون مهران مدیری، هدیه تهرانی، بهرام رادان، حسام نواب صفوی، مهتاب نصیرپور، حبیب رضایی و گوهر خیراندیش بهره برده و صدای این بازیگران روی فیلم دوبله شده است.
روزنامه خراسان در گفت و گو با این کارتونیست از شکل گیری و شرایط ساخت پویانمایی «تهران ۱۵۰۰» پرسیده است.

چه شد تصمیم به ساخت پویانمایی «تهران ۱۵۰۰» گرفتید؟
آرزوی هر پویانماسازی، ساخت فیلم سینمایی پویانمایی است. اما در ایران به دلیل هزینه بالا، اعتماد نداشتن مدیران و سابقه کار کم کارگردانان این اتفاق نمی افتد. من آرزوی ساخت یک پویانمایی کمدی را داشتم، تا مردم در سینما بخندند، زیرا خنده در مملکت ما کم است. هر سال مردم منتظر هستند «مهران مدیری» یا «رضا عطاران» سریال بسازند، تا یکی دو ماه بخندند. بعد هم همه چیز تمام می شود و باز همان برنامه‌های کسل کننده و تکراری پخش می شود. اگرچه ۱۰ سال است که در این زمینه کار می‌کنم اما با ساخت «سیاساکتی» شناخته شدم. در این فیلم تصمیم گرفتیم علاوه بر فضای شهری و خنده دار، داستان درزمان آینده اتفاق بیفتد. شروع به نگارش طرح داستان کردم. می دانستم مردم ما به کارهای عاطفی، مذهبی و سنتی علاقه دارند. تمام این ایده ها با یکدیگر جمع شد و طرح پویانمایی «تهران۱۵۰۰» شکل گرفت.

چرا نام فیلم را «تهران ۱۵۰۰» انتخاب کردید؟
چون به دنبال عددی بودم که در ذهن بماند. اگرچه در «تهران ۱۵۰۰» همه چیز پیشرفت کرده است. اما مردم همان خصوصیات خود را دارند که این خودش ایده جذابی است. تاکنون ۱۴ ماه از پروسه ساخت این پویانمایی گذشته است. به احتمال زیاد ۱۰ ماه آینده ساخت آن به پایان خواهد رسید و نوروز ۱۳۹۰ در سینماها اکران می شود.

در مجموع چه میزان هزینه صرف ساخت این فیلم می شود؟
مبلغ یک میلیارد تومان قرارداد بسته‌ایم. البته حدود۲ میلیارد تومان هزینه، صرف ساخت آن می شود. ساخت فیلم هم دو سال طول می کشد.

ستارگان سینما چه طور برای بازی در این پویانمایی انتخاب شدند؟
انتخاب بازیگران برعهده «حبیب رضایی» بود. در ابتدا قرار نبود او نقشی داشته باشد اما به اصرار ما، بازی کرد. هیچ کدام از بازیگران، مرا ندیده بودند و نمی شناختند. صحبت کردن با آن ها برایم خیلی مهم بود. هیچ کدام از بازیگران، فیلم نامه را نخواندند. من فقط در رابطه با شخصیت ها، داستان فیلم و چهره شان که پویانمایی می شود و این که از صدای خودشان در فیلم استفاده می شود، توضیح دادم. همه هم قبول کردند، قرارداد بستند و دستمزد هم دریافت کردند. اگرچه چند نفر راضی به دریافت دستمزد نبودند. منتهی چون قرار است فیلمی به نام «تهران ۱۵۰۰» با بازی «هدیه تهرانی» و «بهرام رادان» که نقش های اصلی را ایفا می‌کنند اکران شود، باید دستمزد می گرفتند.

آیا انتخاب برخی سوپراستارهای سینما برای این فیلم، تنها به منظور گیشه صورت گرفته است؟
بله، این بازیگران تا حد بسیار زیادی، به منظور فروش بالا و گیشه انتخاب شده اند. زیرا حضور آن ها به کار اعتبار می دهد و سبب دیده شدن فیلم می شود. البته تمام فیلم هایی که در سینما ساخته می شود. برای گیشه است و سوپراستارها هم برای فروش فیلم انتخاب می شوند. در این فیلم خودمان بازیگری و جان بخشی می کنیم. در پویانمایی «تهران ۱۵۰۰» قرار بود در سکانسی «برادپیت» و «آنجلینا جولی» هم حضور داشته باشند. ممکن است از چهره آن ها و چند بازیگر دیگر خارجی استفاده کنیم.

پس از آماده شدن، به طور حتم فیلم را اکران عمومی می کنید؟
ابتدا فیلم را در جشنواره شرکت می دهیم. اگر با اکران بین المللی قرارداد نبندیم چند خارجی را برای دیدن فیلم دعوت می کنیم، تا ببینیم فیلم برایشان جذاب است یا نه. سپس فیلم را زیرنویس می کنیم. البته فیلم را برای ایرانی‌ها می سازم. چون هدفم این نبود که چون بودجه به ما داده‌اند، بگویم پس با خارجی ها رقابت کنم. هدف ساخت یک فیلم آبرومند است تا خانواده های ایرانی، با تماشای پویانمایی ایرانی لذت ببرند. مردم و مسئولان نیز با تماشای این فیلم، بدانند که برای دیدن یک فیلم پویانمایی هم می توانند در سینما پول خرج کنند.

حین ساخت با چه مشکلاتی روبه رو می شوید؟
هر روز با مشکل روبه رو می شویم، مشکل اصلی ما این است که تجربه ساخت فیلم سینمایی پویانمایی را نداریم. پویانمایی «تهران ۱۵۰۰» کار عظیمی است. سیستم‌های پیشرفته ای گرفته‌ایم اما باز هم به مشکل برمی خوریم. به طور مثال در ساخت صورت بازیگران از جمله «هدیه تهرانی» و «مهتاب نصیرپور» به مشکل برخوردیم. زیرا چهره آن ها به گونه‌ای است که اگر اندکی دست کاری و فانتزی می کردیم، شبیه شخص دیگری می شدند. به همین منظور ۴ ماه برای ساخت صورت بازیگران وقت صرف کردیم.

« تهران۱۵۰۰» یا همان نام بین المللی «تهران ۲۱۲۱» چه شکل و شمایلی دارد؟
خیلی قشنگ و پر از آسمانخراش است و فضای خوبی دارد. البته فضاهای سنتی، مصلای تهران، برج میلاد، میدان آزادی و خیابان لاله زار را هم در کار داریم.

از دوبله کار بگویید.
همان زمان که با بازیگران اصلی قرارداد بستیم، دوبله کار به مدت ۱۰۰ دقیقه دیالوگ خام انجام شد. بخشی از دوبله کار را «مهرداد رئیسی» انجام داد. نقش های دیگر را انجمن گویندگان جوان دوبله کردند. کارهای دوبله را انجام داده ایم تا در قسمت جان بخشی و انتخاب بازیگر، همه چیز دقیق از کار درآید.

کد خبر 33020

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۰:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۳
    0 2
    انشاالله بااستقبال مواجه بشه.
  • بدون نام IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
    0 1
    عالی بود
  • انیماتور DE ۲۲:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۸
    0 0
    پروژه نزدیک به یک ماه است که به علت تعویق 6 ماهه حقوق از سوی نیروهای کاری تحریم و متوقف شده است
  • دانشجو انیمیشن IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۹
    4 1
    از این که به انیمیشن هم توجه شده خیلی خوشحالم و ممنون از شما
  • دانشجوی نقاشی IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۲
    4 1
    از اینکه این اتفاق در ایران می افتد بسیار خوشحالم.موفق باشید
  • غلامرضا ش IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۶
    1 1
    عظیمی مهارت خاصی در ساخت چهره های فانتزی و انیمشن دارد
  • غلامرضا ش IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۶
    3 1
    عظیمی مهارت خاصی در ساخت چهره های فانتزی و انیمشن دارد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین