۰ نفر
۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۵:۲۰

سفر ژنرال السیسی، وزیر دفاع و اصلی ترین گزینه احتمالی ریاست جمهوری مصر به روسیه و دیدار او با پوتین را می توان نمایش گر حرکت بازیگران منطقه ای به سمت تشکیل مرزبندی ها و سمت گیری های جدیدی ارزیابی کرد که پس از تحولات کشورهای عربی، می تواند منجر به صف بندی های تازه تری در منطقه شود.

حمایت ولادیمیر پوتین از نامزدی احتمالی ژنرال السیسی برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور و ابراز شیفتگی ژنرال مصری از شخصیت پوتین ضمن اینکه موید این ادعا است، در واقع نمک آش تازه ای است که برای منطقه بارگذاشته شده است.
واکنش قابل پیش بینی و تند رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به این سفر را نیز باید یکی دیگر از نشانه های جدی بودن نقشه راه تازه ای است که قرار است با کمک روسیه در شمال آفریقا ترسیم شود.
حمایت پوتین از ژنرال السیسی، از زوایای مختلفی قابل تفسیر است. مصر، جزء کشورهایی است که تنها در سه دهه گذشته به جرگه متحدان غرب پیوسته و وابستگی آو همگرایی آن به اتحاد جماهیر شوروی سابق ریشه دار تر از گرایش سه دهه گذشته آن به آمریکاست. از این رو عجبب نیست که پس از تمایلات اسلام گرایانه، تفکرچپ و اندیشه های سوسیالیستی در این کشور همچنان مشتری دارد تعداد آنها نیزنقابل توجه د است. از سوی دیگر اختلافات و دشمنی روس ها با اخوان المسلمین هم موضوع ریشه داری است که سبب شد آنها جزء اولین کشورهایی باشند که از برکناری محمد مرسی توسط نظامیان از آن استقبال کنند. این اختلافات البته با تحولات سوریه که برخی از آن ریشه در تفکرات اخوانی و تحریکات بعدی دولت اخوانی ترکیه مرتبط بوده و هست تشدید شده است. در کنار این ها فرصت طلبی که یکی از ویژگی های دولت های امپریالیستی از جمله آمریکا و روسیه است را نیز باید در نظر گرفت. آمریکایی ها بعد از برکناری محمد مرسی توسط ارتش در ژوئیه گذشته تهدید به قطع کمک های مالی و نظامی خود به مصر کردند. این فرصتی فراهم کرد تا روس ها به سرعت برای پر کردن جای خالی آمریکایی ها اقدام کنند.
این موضوع از نگاه ژنرال السیسی هم پنهان نمانده است. او که معتقد است اخوان المسلمین از حمایت های آمریکا برخوردار بوده می کوشد با نزدیک شدن به روسیه پیام روشنی را به واشنگتن ارسال کند. نخست اینکه مصر بدون حمایت ها و کمک مالی آمریکا نیز می تواند زنده بماند و در این مسیر روسیه و عربستان سعودی جایگزین های قاهره خواهند بود.
دوم اینکه مصر سیاست داخلی و سیاست خارجی ، منطقه ای و بین المللی جدیدی را در پیش گرفته که سبب می شود همه امور خود را با نظر آمریکا تنظیم نکند.
و سوم با این اقدام السیسی می کوشد متحد قدرتمند منطقه ای جدیدی چون روسیه را جایگزین آمریکا کند تا برخی از مشکلات داخلی خود از جمله رویارویی با اخوان المسلمین که هم اکنون به عنوان یک گروه تروریستی معرفی شده و سایر گروه های تندرو و تروریستی در صحرای سینا را با کمک مسکو حل و فصل نماید.
با این همه نباید فراموش کرد که روس ها در حمایت از ژنرال السیسی با یک پارادوکس روبرو هستند. ژنرال السیسی همانقدر که مورد حمایت مسکو است مورد حمایت ریاض هم هست. روسیه به همان اندازه که از ترکیه به خاطر نقش آفرینی علیه منافع این کشور در سوریه ، منزجر است از ریاض نیز به همین دلایل و بعضا به خاطر حمایت این کشور از تندروهای اسلامگرا در قفقاز بیزار و دل افگار است. از این رو کرملین با یک معادله چند مجهوله مواجه است که باید آن را حل کند: همگرایی با عربستان در حمایت از سیسی در مصر و در عین حال دشمنی با عربستان سعودی دست کم در دو محور سوریه و قفقاز.

 

 

کد خبر 338458

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • من EU ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    6 14
    اقا تناقض ندارد در اسلام ما چند گروه مسلمان داریم یک گروه حسینی هستند یک گروه یزیدی یک گروه ابن ملجمی یک گروه هم احمقند مرسی هم یک احمق تمام عیار بود که جام سبز پیروزی را احمدی نژاد در تهران به دستش داد او هم با چاقو اشپز خانه دستش را قطع کرد جام سرخ پیروزی ریخته شد به زمین حالا می فهمیم چرا گروهی از مسلمان ها در درد و رنج بی پایان هستند ولی هیچ گاه لطف خدا شامل انها نمی شود عاقبت این خمره های حماقت عبرت اموز تر و بیم دهنده تر از سایرین است به نظر من ایران باید از السیسی حمایت پنهان کند و تلویحا تاییدش کند مطمدن باشید وضع عربستانی ها هم بهتر از مصر سوریه نیست و ال سعود نعمتی برای ما است البته نعمتی از روی اجبار تا زمانیکه عربستانی ها به درایت و فهم کامل برسند ان شا الله
    • محمد IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
      12 1
      واقعاً تحلیل شگفت انگیزی از اسلام و مسلمانان و همچنین لطف و رحمت باری تعالی ارائه فرمودید.از شما متشکریم.
  • بی نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    9 7
    امریکا و تروریسم رو به نابودی میرند اینده از ان عدالت و ازادی هست نه تروریسم و امریکای زورگو
  • بی نام IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    6 3
    روسیه همیشه یه موضع اصولی داشته که با ملیاردها پول هم عوضش نکرده و اون موضع اصولی مخالفت با تروریسم با هر اسم و عنوانی بوده ولی امریکای کاسبکار رو براحتی میشه با پول خرید و با پول عربستان و نیاز ذاتی خودش به تروریسم در بیشتر تاریخش از تروریست ها به هر راهی که شده حمایت کرده. امیدوارم این نظرم چاپ بشه چون معمولا از صبح تا شب و سالهاست که درست برعکس این نظر رو با بوق کرنا ما و سایر مردم جهان میشنویم. با سپاس
    • حجت A1 ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
      1 1
      دوست عزیز روس ها تفاوت های اندکی با آمریکایی ها دارند. اونها اگه مواضعشون درباره ترویست ها جدی تر هست به خاطر این هست که در دامن خودشون جریانات اسلامگرای رادیکال رو دارند و در منطقه ای زندگی می کنند که تروریست خیز و تروریست پرور هست. امریکا اگه با تروریست ها بازی کرده و می کنه به خاطر این هست که در داخل کشورش یه قفقاز صعب العبور با مردمان خشن و تندروی اسلامگرا رو نداره و در ضمن رقیب اصلیش که روسیه هست در منطقه ای زندگی می کنه که به راحتی می شه از ابزار اسلامگراهای احمق تند رو بر ضد خودش استفاده کرد. به همین خاطر سیاست خارجی امریکا تمرکز بر استفاده ابزاری از تروریست ها است و سیاست امنیت داخلی و خارجی روسیه مبارزه با اونها لذا اگه روس ها شرایط امریکا رو داشتند تردید نکن که اون ها هم می کردند
  • مشهدی EU ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
    0 0
    ممنون از تحلیل رسا و با همان سبک و سیاق همه فهم جناب آقای نوروز پور .بنظرم وضعیت فعلی را بتوان در همان جمله ابتدایی تعریف کرد یعنی شکل گیری یک نظم منطقه ای جدید .پوتین دنبال فرصت در بازیابی قدرت از دست رفته دوره شوراها و قبل تر از آن دوره تزار ها است .وچه شخصیتی بهتر از السیسی در کشوری راهبردی مانند مصر.گویا بازی قدرت های بزرگ تمامی ندارد.!