روز گذشته مطلبی در یکی از روزنامههای تازه تاسیس و متعاقب آن در بعضی از خبرگزاریها از جمله فارس درباره خانم فاطمه دانشور عضو شورای شهر تهران منتشر شد.مطلبی که سعی داشت حقیقت را خلاف واقع نشان دهد و زحمات بانوی کارآفرینی که میتواند الگوی خوبی برای نسل جوان و زنان این مرز و بوم باشد را نادیده بگیرد. هرچند اینجانب دورادور با افکار و نقشافرینیهای اقتصادی ایشان آشنا هستم و توفیق اشنایی با ایشان را در چند جلسه مشترک با همکاران داشتهام اما در همین چند جلسه متوجه افکار انسانی و بلند مرتبه ایشان در حوزههای اقتصادی و اجتماعی شدم . به همین دلیل برخود فرض میدانم که به حمایت از ایشان چند سطری را بنویسم.
الف- شورای شهر تهران فضایی است همگن با اتفاق آرایی که در جهت پیشبرد اهداف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهر سعی میکند توسعه و آرامش را در کلان شهری مانند شهر تهران برقرار کند. بدیهی است که ورود و حضور در این شورا نیاز به یک اعتماد جمعی و اثبات قابلیتهای فردی دارد که در اینباره فاطمه دانشور به عنوان یکی از زنان این شورا توانسته این قابلیت را به لحاظ پیشینه و تجاربی که در حوزه مدیریت داشته به اثبات برساند. این حضور نه مختص به تعلق خاطر به یک حزب و گروه و نه به واسطه تمکن مالی یا عدم آن بوده بلکه ایشان پیش از حضور در شورای شهر در عرصه اقتصادی ـ که پیمودن آن برای زنان دشوارتر است ـ کارآمدی و بلند نظریشان را اثبات کردهاند.
ب- سوابق کاری این بانوی کارآفرین و فعال سیاسی گویای اراده محکم در پشتسر گذاشتن مشکلات و رسیدن به آرزوی دیرینهاش که بهبود وضع اجتماعی و اقتصادی مردم سرزمینش است میباشد. طی این مسیر برای کارآفرینی و رونق بخشی به اقتصاد ایران است که سبب شده ایشان در مباحث خود همواره طرفدار قشر آسیب پذیر باشد و خود را موظف به ارائه خدمات در مناطق محروم و کسب رضایت قشر کارگر و کارمند باشد. گواه این ادعا حساسیتهای ایشان نسبت به موضوعات جامعه به خصوص مسائل زنان و کودکان است که برای رفع این معضلات با تاسیس موسسه مهرآفرین سعی کرده از درآمدش به نیازمندان هدیه دهد و با توجه به نیاز جامعه چندین مرکز شبانه روزی نگهداری از کودکان کار تاسیس کند.
ج- در دین مبین اسلام داشتن درآمد و ثروتی که نه از رانتهای مختلف و روابط پشت پرده بلکه به واسطه کارآفرینی و چرخیدن چرخ های اقتصاد، کسب حلالی که دعای خیر همگان بدرقهاش است نه تنها تقبیح نشده بلکه به مانند نعمتی است که خداوند در دست افراد قرار داده تا وسیله حل معضلات و مشکلات نیازمندان شود. از همین منظر ثروتی که در این سرزمین کسب شده و به جای ثروت اندوزی و فرستادن به خارج از مرزها و به زانو درآوردن اقتصاد کشور موجب اشتغال و کارآفرینی شده باشد قابل تحسین است و چه سعادتمندند کسانی که از این وسیلهای که خداوند دراختیارشان گذاشته باقیات و صالحاتی برای خود فراهم کرده اند.
د- رسالت یک خبرنگار بیان کاستیها و نارساییهای جامعه بدون درنظرگرفتن مصلحتهای سیاسی و زدوبندهای جناحی است. هرچند خبرنگاران باید مطامع سیاسی و اهداف رسانهای که در آن مشغول به کار هستند را هم درنظر بگیرند اما تخریب یک فرد با دستاویز قرار دادن سبک زندگی شخصی و فردی و مقایسه آن با زندگی نیازمندان بدون داشتن آگاهی و مخدوش کردن چهره یک مسلمان گناهی نابخشودنی نزد خداوند است که تبعات اجتماعی و فرهنگی آن میتواند آسیبهای فراوانی را به جامعه ایران بزند. در زمانی که جامعه نیازمند همدلی و مشارکت بین افراد جهت تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی است و زمانی که کشور عزیز ما ایران در زمان گذار از روزهای سخت اقتصادی است، شایسته نمیباشد با تخریب چهره افراد شایسته و زحمتکش آن هم از سر ناآگاهی موجب دلسردی مدیران لایق و زحمتکش خصوصاً در حوزه زنان کارآفرین باشیم. در زمانی که جامعه ایران به سمت احقاق حقوق مدنی افراد و حقوق سیاسی و اجتماعی آنها در هر طبقۀ اجتماعی و رده سنی و شغلی است و روزنه امید به سمت نگاه فراجنسی و فراقومی باز شده است با نگاهی کوچک و حقیر تخریب افراد را پیشه نکنیم چرا که پاسخ دادن به چنین خطای بزرگی نزد خداوند چندان آسان نیست. خداوند همه ما را درپناه خود و به دور از اذهان آشفته و ناسالم قرار دهد.
اصغر حافظ
وکیل دادگستری
نظر شما