تیمی از طراحان صنعتی ایران موفق به کسب جایزه یکی از عالی‌ترین سطوح طراحی و عنوان برگزیده رویداد بین‌المللی 2013-2014 A' Design Award and Competition شدند.

مصطفی آروند، کارشناس ارشد طراحی صنعتی به عنوان طراح با همکاری سپیده گلگون به عنوان مشاور هنری، با طراحی چراغ رومیزی بهره‌مند از صفحات نوری O-LED موفق به اخذ جایزه و همچنین عنوان طرح برگزیده از جشنواره جایزه طراحی آ، بزرگ‌ترین جشنواره طراحی جهان گردیدند.

مصطفی آروند در گفت‌‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین اظهار کرد: طرح مذکور در مسابقه و جایزه طراحی آ بزرگترین مسابقه طراحی جهان که بر اساس بهترین طرح ها، مفاهیم طرح و تولیدات و خدمات در جهان می باشد موفق به کسب عنوان برگزیده شده است. در این دوره بیش از چهار هزار طرح از سوی طراحان، شرکت ها از سرتاسر جهان به مسابقه و جایزه طراحی آ ارائه شده بود که هیات داوران در یک دوره زمانی خاص برندگان مسابقه امسال را انتخاب و به صورت رسمی اعلام کردند.

وی در ادامه افزود در دنیای امروز تولید کالاهای صنعتی و طراحی محصولات جدید در ارتباط مستقیم با فرم محصول و ارتباط معنای آن در کالبد زمان قرار می گیرند. شناخت زبان اشیا و بکارگیری آن در طراحی نه تنها برای ایجاد و متمایز ساختن هویت هر محصول ضروری است. در محصول مورد نظر از منابع نوری O-LED بروز ترین منبع نوری موجود که در لابراتورهای تخصصی یافت می شود بهره گرفته شده است. همچنین تمهیدات به کار گرفته شده در طراحی محصول امکان تولید انبوه و ورود به بازار محصول را میسر نموده است.

طراحی مینیمال اما پیچیده و تکنیکال درخصوص یکنواختی نور، عامل اصلی برتری محصول و افزایش راندمان نوری و تعامل با محیط و واکنش های محیطی المان صدرالاشاره از نکات قابل توجه می باشد.

مسئله دیگر طراحی محصولی کاربردی، زیبا و در عین حال ارزان با مصرف پایین نسبت به سایر محصولات موجود بوده است.
منابع نوری O-LED همانند یک منبع نوری LED معمولی عمل می کند؛ اما بین آند و کاتد، دو لایه از ترکیبات نیمه هادی ارگانیک وجود دارد؛ لایه منتشرکننده در نزدیکی کاتد و لایه هدایت کننده در نزدیکی آند(ترکیبات ارگانیک یا آلی،ترکیبات شیمیایی دارای کربن هستند)

کاتد؛ الکترون های دارای بار منفی را به لایه منتشرکننده می فرستد؛ در حالی که آند، الکترون را از لایه هدایت کننده جذب می کند و حفره های الکترونی که دارای بار مثبت هستند را بر جای می گذارد.

این فرایند باعث ایجاد یک لایه منتشرکننده با بار منفی و یک لایه هادی با بار مثبت می شود که همدیگر را جذب می کنند و حفره های الکترونی را به شکل لایه منتشرکننده می سازند. با تکنولوژی قابل بحث می توان نوری بسیار شبیه نور خورشید تولید کرد که مصرف آنها نیز کمتر است. مشکل خنک سازی نیز در منبع O-LED برطرف شده (با استفاده از وسیع ترکردن سطح) از ویژگ های بارز آن نیزدوام آنهاست این صفحه ها در مقابل ضربه، خراشیدگی، فرو رفتگی بسیار مقاومند و امکان شکستگی در آنها بسیار نا چیز است.

سپیده گلگون هم به عنوان مشاور هنری و از اعضای تیم طراحی این چراغ پیشرفته هم درباره ساختار آن گفت به جهت الهام گرفتن از فرم صدفهای دریایی در پوسته داخلی محصول، یکنواختی جریان الکتریسیته به حداکثر رسیده و توان خروجی با کمترین وات مصرفی به 93 درصد لومن و شار نوری تبدیل گشته است.

چالش اصلی طراح که همان گردش دورانی منابع نور O-LED یکنواخت در دو سطح بالا و پایین محصول به طور پیوسته بوده است منجر به جلب توجه داوران و دانشمندان متخصص رویداد A Design Award 2013-2014گردیده و طرح مذکور را از میان هزاران طرح قابل بررسی حائز رتبه برگزیده نموده است و در نهایت منجر به ارتقای رتبه جهانی ایران در این رویداد بزرگ طراحی از عدد 38 به عدد 20 و قرار گیری ایران بالاتر از کشورهای هلند، استرالیا و فرانسه شده است. در این رده بندی هر کشور بر اساس بهترین طراحان، هنرمندان و معماران فهرست می شود و بدین ترتیب با هر جایزه ای که حاصل می شود، امتیاز آن کشور افزایش خواهد یافت.

در پایان مصطفی آروند در خصوص پیشنهادات مبنی بر ساخت و تولید انبوه محصول نیز اینچنین افزود که مراحل ثبت طرح صنعتی محصول در حال پیگیری از سوی مشاور حقوقی می باشد. و ثبت قرارداد اولیه با یک شرکت داخلی به نام گروه دکولایت در حال بررسی است که قطعا در پایان سال جاری منعقد خواهد شد.

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 341787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هـادی A1 ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۱
    42 3
    استعدادهای زیادی هم وجود دارند که به دلیل مشکلات و کمبود امکانات هیچ وقت فرصتی پیدا نمی کنند اگه کسی به فکر بود رتبه اول دنیا برای ایران بود.
  • amir IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    14 0
    آفرین بر ایرانی ، آفرین بر جوانان خوشفکر ایرانی
  • ايراني IR ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    11 0
    درود بر شما هموطن عزيز و خوش ذوق ، اميدوارم موفقيتهاي بيشتر شما عزيزان را در صحنه هاي جهاني ببينم.
  • lمریم IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    16 0
    افتخار ملی یعنی همین یعنی بالاتر از اروپا در طراحی به امید رسیدن به عدد 1 با همین استعدادهای خارق العاده ایرانی ایرانی تو می تونی باعث افتخار هر ایرانی در هر کجای جهان
  • احسان م. IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    13 0
    درود بر مصطفی آروند، طراح جوان ولی بزرگ ایرانی و مشاور محترم ایشان
  • بابک IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    10 0
    درود بر آروند بزرگ طراح جوان و خوش ذوق ایرانی که با این کار بزرگ 18 پله اسم ایران را در دل دنیا بالا برد و رتبه جهانی ایران را از عدد 38 به عدد 20 رساند حتی بالاتر از هلند، استرالیا و فرانسه ، ایران به داشتن جوانانی مثل شما می بالد ، این کار بزرگ شما همیشه در تاریخ بزرگ ایران ثبت خواهد شد، و آیندگان وامدار خدمات شما خواهند بود و در تاریخ به نیکی از شما یاد خواهند کرد.
  • سرایش FR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    8 0
    در کشورهای جهان اول دانشمندان نقش گلادیاتورهایی دارند که در ایران می توانند آنان را رستم و سهراب نامید قهرمانان ملی ایرانی به شما می بالیم و افتخار می کنیم .دست مریزاد بر همت والای شما ،ایزد نگهدارتان به حق که لایق احترام و نکوهداشتید به امید روشنی های افزون از جوانان این مرز و بوم نیکو آن است که در رسانه هایی اینچنین از شما یاد شود.
  • بی نام IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    5 0
    ببخشید میشه یه راهنمایی بکنین، هیچ اثری از طرح و اسم این دوستان در سایت مسابقه نبود ، یا حداقل من پیدا نکردم
    • انجمن علمی طراحی صنعتی IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
      6 0
      جهت اطلاعات تکمیلی نام mostafa arvand را در گوگل جستجو کنید امکان گذاشتن لینک های مرتبط در قسمت نظرات نیست و با پیغام کارکتر خطا مواجه می شوم در صورت تمایل با گذاشتن آدرس ایمیل می توانم آدرس لینک ها را برایتان ارسال نمایم
  • آرتای ستودیان IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    7 0
    درود بر زوج جوان و موفق، سپاس که باعث افتخار ایران شدید، پاینده باشید....
  • آریانا DE ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۴
    6 1
    دوستان ایرانی ما به شما و به هنرتان افتخار می کنیم ایرانیان حاضر در دانشگاه رویال کالج لندن با افتخار به ایرانی بودنشان می بالند . درود بر شما
  • میلاد مردانی A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۸
    4 0
    من افتخار میکنم به همچین مهندس هموطن ایرانی من خودمم دانشجوی رشته طراحی صنعتی هستم امیدوارم منم مث ایشون بتونم برای کشورم افتخار کسب کنم . میلاد
  • arianzagros A1 ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    2 0
    تبریک بابت تلاشتون شما افتخارت این مرز و بوم هستید
  • نوشین IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
    1 0
    عالیه.... من به عنوان کسی که این رشته رو میخوام دنبال کنم و ایرانیم به خودم افتخار میکنم واقعا دست مریزاد
  • فاطمه IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۵
    1 0
    من میخام برم ب این رشته ولی اصلا کسی رو نمیشناسم کمکم کنه ولی خوشحالم همچین رشته ای رو میرم
  • فاطمه IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۵
    1 0
    اگه کسی میتونه کمکم کنه ممنون میشم فقط چندتا سوال از رشتتون میخاستم بپرسم همینجا منتظرم اگه دوست داری کمکم کنید ممنون
  • اردلان EU ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
    1 0
    من هم صمیمانه خوشحالم و افتخار میکنم که ایرانی هستم من هم یک نیمچه تجربه ای در این بیست سال فعالیتم تو این رشته دارم و حاضرم این رو خالصانه در اختیار علاقه مندان این رشته بنیادی بزارم. به امیده افتخارات بیشتر برای گشور.
  • محمد A1 ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۶
    0 0
    من به خاطر یک چنین نخبه هایی اول به کشور خودم و دوم به رشته ی خودم میبالم.متشکرم.
  • محمدزاده IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۸
    0 0
    سلام تبریک میگم بابت بدست اوردن این افتخار بزرگ من میخوام رشته طراحی صنعتی رو انتخاب کنم. نیاز به راهنماییو مشاوره دارم. میشه کمک کنید؟؟؟؟؟