معاون هنری وزارت ارشاد، حسین علیزاده، داود گنجه‌ای، حمیدرضا نوربخش و جمعی دیگر از اساتید موسیقی در نشستی رسانه|‌ی جزئیات مراسم تشییع پیکر استاد لطفی را برشمردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در این نشست، علی مرادخانی معاون هنری ارشاد و مدیرعامل موزه موسیقی به آهنگ‌های جاودانه لطفی اشاره کرد و درگذشت او در شب لیله الرغائب را نشانه عاقبت به خیری او دانست.

مرادخانی گفت: «بدون تردید استاد محمدرضا لطفی نقش بسیار مهمی در مردمی کردن موسیقی داشت و ما می بینیم که آثاری چون «ایران ای سرای امید»، «برادر» و «ای شهید» در اذهان عمومی باقی ماندند و برای ملت تبدیل به انرژی‌هایی شدند که آن‌ها را به جلو رفتن فرا می خواندند.

»

او تصریح کرد: «کارهایی که زنده یاد محمدرضا لطفی به یادگار گذاشت جزو استثناعات موسیقی ایران است. او کارهایی در موسیقی انجام داد که به صورت خاصی به مخاطب منتقل شد. بنابراین ضایعه درگذشت او می تواند فقدان عظیمی برای جامعه موسیقی باشد و ما امیدواریم که کارهای این هنرمند ارزشمند ایرانی سرمشقی برای آیندگان باشد.

»

مرادخانی از دیدار نوروزی‌اش با زنده محمدرضا لطفی نیز یاد کرد. دیداری که در آن علی جنتی از مشاهده حال نورانی او منقلب شده بود: «یکی از نکات بارزی که من در دیدار وزیر با استاد لطفی مشاهده کردم حال بسیار نورانی و معنوی حکفرما در این جلسه بود به طوریکه وزیر را منقلب کرد. به همین دلیل درگذشت این استاد موسیقی در شب لیله‌الرغائب به عنوان شب آرزوها یکی از همین نشانه های عاقبت بخیری است.

»

مدیرعامل موزه موسیقی در تشریح جزییات مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری زنده‌یاد محمدرضا لطفی گفت: مراسم تشییع پیکر این استاد موسیقی روز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه ساعت 9 صبح از تالار وحدت برگزار خواهد شد. این در حالی است که طبق برنامه ریزی های انجام گرفته روز دوشنبه 15 اردیبهشت ماه مراسم تدفین و خاکسپاری وی در شهر گرگان برگزار می شود.

»

او ادامه داد: «سخنرانی استاد حسین علیزاده به نمایندگی از خانواده استاد لطفی، سخنرانی حمیدرضا نوربخش به عنوان نماینده خانه موسیقی، سخنرانی تعدادی از نویسندگان و شعرای معاصر و اجرای کوتاهی به خوانندگی محمد معتمدی از دیگر بخش های این مراسم خواهد بود.»

مرادخانی در بخش پایانی صحبت های خود از هنرمندان و علاقه مندان زنده‌یاد لطفی درخواست کرد که در این مدت به دلیل تراکم رفت و آمد در منزل این هنرمند فقید، از این کار پرهیز کنند و حضور خود را معطوف مراسم تشییع پیکر این چهره فقید موسیقی ایران کنند.

علیزاده: خبر درگذشت لطفی یک خبر جهانی‌ست

حسین علیزاده نیز در ادامه این نشست رسانه‌ای گفت: «فقدان استاد محمدرضا لطفی را نه تنها به جامعه موسیقی بلکه به ملت ایران تسلیت می‌گویم. چراکه جامعه هنری همواره نگاه خاصی به محمدرضا لطفی دارد چون همه می‌دانند جایگاه هنری او در تاریخ موسیقی ثبت خواهد شد.

»

وی افزود: «امروز من و سایر دوستانم مأموریت داریم که از طرف خانواده لطفی ضایعه درگذشت وی را به ملت ایران تسلیت گفته و بر این باور باشیم که خبر درگذشت زنده‌یاد لطفی یک خبر جهانی است که همه اهل موسیقی از آن متأثر هستند. خبری که اهل موسیقی را واقعا ناراحت کرده است.»

این چهره شناخته شده موسیقی ایران یادآور شد: «مدت ها بود که استاد لطفی از شرایط خوبی برخوردار نبود و من در این مدت مأمور بودم تا هر هفته گزارشی را از احوال این استاد موسیقی ایرانی به مردم و هنرمندان ارائه دهم و متأسفانه صبح امروز خبر درگذشت او را شنیدیم که واقعا از نظر من یک اتفاق بزرگ ملی است چراکه لطفی یک هنرمند ملی بود و همه افرادی که با او و موسیقی سر و کار داشتند، می دانند که بعد از مرگ او جایش در موسیقی ایران خالی خواهد بود.

»

داریوش طلایی: لطفی جلودار حرکات اجتماعی بود

داریوش طلایی نوازنده و هنرمند صاحب نام موسیقی ایرانی نیز ضمن تسلیت درگذشت زنده‌یاد لطفی به ملت ایران و خانواده وی گفت: «من به همراه حسین علیزاده و داود گنجه ای از یاران قدیم محمدرضا لطفی بودیم که از دوران نوجوانی با هم آشنا شدیم؛ زمانیکه او برای تحصیل موسیقی به تهران آمد و هیچ دغدغه ای جز موسیقی و تعالی آن نداشت.»

او افزود: «لطفی جزو هنرمندانی بود که فعالیت هایش طی سال های گذشته او را تبدیل به یکی از پیشگامان اصلی موسیقی ایرانی کرد و باعث شد موسیقی ایرانی که تا آن زمان ویژه کهنسالان و پیرمردها بود به موسیقی‌ای برای جوانان تبدیل شود.»

این هنرمند موسیقی یادآور شد: «لطفی با انرژی و استعدادی که در جلودار بودن حرکات اجتماعی داشت، توانست خود را در قلب جوانان جای دهد و این موهبتی بود که به این آسانی برای هر هنرمندی به دست نمی آید.

»

داود گنجه‌ای عضو هیأت مدیره خانه موسیقی هم با اشاره به روزهای پایانی عمر زنده‌یاد محمدرضا لطفی گفت: «در این مدت که به بیمارستان مراجعه و حالات لطفی را مشاهده می کردم با خود می اندیشیدم که این عاقبت انسان است و چرا حال که می دانیم عاقبت همه ما چیست، با هم مهربان نباشیم و کینه توزی کنیم.

»

وی ادامه داد: «بسیار خوشحالم که محمدرضا لطفی در این ماه عزیز و در روز معلم از دنیا رفت. او به راستی در روح واقعی خود دنیا را ترک کرد چراکه یک معلم واقعی بود که توانست همواره تشکیلاتی به موسیقی نگاه و آن را مدیریت کند.

»

این نوازنده صاحب نام موسیقی ایرانی با اشاره به اینکه زنده‌یاد لطفی قبل از پیروزی انقلاب توانست موسیقی ردیف دستگاهی را نظم و ترتیب خاصی دهد، گفت: «او هر هنری را که یاد گرفت با تمام خلوص به شاگردانش نشان داد و من واقعا از صمیم قلب دلم برای خودم می سوزد که به عنوان یک معلم، همکارم را از دست دادم.
»

گنجه ای تأکید کرد: «ای کاش خطای هم را ببخشیم و با هم دوست باشیم. من برای استاد محمدرضا لطفی به عنوان یک مرد معنوی موسیقی که در ایام بیمارستان همواره از عرفان صحبت می کرد آرزوی بزرگترین درجات را می کنم. هنرمندی که از او همواره تعالی و ارزشمند بودن را تأثیر گرفتیم.

»

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی هم در این نشست گفت: «زندگی استاد لطفی در تمام سال هایی که حضور پر رنگی داشته، گویای ارزش های زیادی است بنابراین امثال محمدرضا لطفی نیازی به تمجید ما ندارند و همه این ها تذکری است برای زنده ها و کسانی که در این عرصه حضور دارند.

»

وی تأکید کرد: «نکته مهم در زندگی همه ما این است که چطور تعامل و مهرورزی کنیم و این بزرگترین پیامی است که در اینگونه لحظات می توان به آن اشاره کرد. به هر حال من هم به سهم خود امیدوارم خداوند روح این عزیز را قرین رحمت کند و همه استادان موسیقی سالم و پایدار باشند.

»

45244

کد خبر 352773

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۲
    11 2
    یعنی اگه چند روز قبل فوت می شدند عاقبت به خیر نمی شدند؟
    • امید رضا A1 ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
      8 5
      ایامی هستند که در بین ایام سال از فضیلت بیشتری برخوردارند . بنده هم کاش چنین سعادتی داشته باشم که در چنین ایامی از دنیا بروم.../
  • ساکت IR ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    11 0
    خدایاتوگواهی که نوای سازاستادروح ماراآرام ومستعدپیوندباتومی کرد.دست گیراوباش یاارحم الراحمین
  • مسعود A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    4 0
    غمت در نهانخانه دل نشیند به نازی که لیلی به محمل نشیند به دنبال محمل چنان زار گریم که از گریه ام ناقه در گل نشیند خدایا از لطف تو محروم شدیم

آخرین اخبار