روزنامه جوان نوشت:

 

استاد حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در سومین همایش تجلیل از چهره‌های برتر تبلیغ استان تهران نقدی را بر مثنوی مولانا وارد کرده‌اند ...

استاد قرائتی در این همایش با ذکر آیه 90 سوره مریم، می‌گوید: « اگر کسی خداوند را جسم توصیف کند، اگر زمین و آسمان بشکافد، جا دارد و آن وقت ما این مطالبی را که کاملاً ضد قرآن است، در کتاب‌های درسی وارد کرده‌ایم. ما وقتی که عرفان‌مان را از مثنوی می‌گیریم به این خباثت‌ها می‌افتیم(!) که خداوند بزرگترین غضبش را در این خصوص بیان می‌کند. موسی(ع) مبعوث شده تا خرافات را از بین ببرد اما در این شعر( موسی و شبان مثنوی) موسی مؤاخذه می‌شود و این شعر کاملاً ضد بعثت انبیا است.»

آن زاویه بخصوص مورد نظر نگارنده، تفاوت فاحش دیدگاه آقای قرائتی با استاد خود، شهید مرتضی مطهری است. این زاویه نگاه می‌تواند هم برای استاد قرائتی و هم برای خیل جوانانی که مثنوی می‌خوانند و به آقای قرائتی هم عشق می‌ورزند، روشنگر باشد تا شاید مثلاً ماجرا به این حد مختصر شود که فلان داستان مثنوی از نظر آقای قرائتی مناسب نیست، نه اینکه همه آن ما را به خباثت می‌اندازد.

برای آگاهی از نظر استاد شهید مرتضی مطهری، بهترین گواه رهبر معظم انقلاب هستند که در 25 شهریور 1387 در دیدار سالانه خود با شاعران در ماه رمضان می‌فرمایند: « یک بخش مهمی از شعر آئینی ما می‌تواند متوجه مسائل عرفانی و معنوی بشود و این هم یک دریای عظیمی است. شعر مولوی را شما ببینید. اگر فرض کنید کسی به دیوان شمس به خاطر زبان مخصوص و حالت مخصوصش دسترسی نداشته باشد که خیلی از ماها دسترسی نداریم و اگر آن را کسی یک قدری دوردست بداند، مثنوی که خودش می‌گوید و هو اصول اصول اصول‌الدین. واقعاً اعتقاد من هم همین است. یک وقتی مرحوم آقای مطهری از من پرسیدند نظر شما راجع به مثنوی چیست، همین را گفتم. گفتم به نظر من مثنوی همین است که خودش گفته؛ و هو اصول... . ایشان گفت کاملاً درست است، من هم عقیده‌ام همین است.»

 

17302

 

کد خبر 352817

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین