حسین راغفر: نرخ بیکاری به زودی بسیار چشم گیرتر می شود

دولت باید حتما بانک ها را چه خصوصی و چه دولتی موظف کند که بخشی از منابعشان را به صورت تسهیلات به دانش آموختگان دانشگاهی برای ایجاد شغل و کارآفرینی پرداخت کنند

 

بهاره چراغی: شاید به ندرت بتوان خانواده ایرانی را پیدا کرد که در آن فرد بیکاری وجود نداشته باشد. براساس آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری بین نیروی کار در ایران 26 درصد در سال 92 بوده است.

این در حالی است که بررسی آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمارایران در سال‌های گذشته نشان می دهدکه تا پایان سال گذشته چیزی بیشتر از 39 میلیون و 500 هزارنفر از جمعیت کشور اساسا در محاسبات و آمارهای تخصصی وارد نشده‌اند و به عبارتی نه شاغل هستند و نه بیکار و با اینکه در سن کار قرار دارند اما در توسعه کشور نقش اساسی ایفا نمی کنند.

گزارش های مرکز آمار ایران گویا این موضوع است که نرخ مشارکت اقتصادی در سال 92 نسبت به سال 84 به میزان 4/3 درصد کاهش یافته است.

نرخ 2 برابری بیکاری جوانان نسبت به متوسط کشوری وضعیت نامساعدی را بیان می‌کند. نرخ بیکاری جوانان در فاصله سال‌های 84 تا 92 به جز سال 86، روندی افزایشی داشته که اعلام زنگ خطری برای مسئولان و تصمیم گیران درخصوص وضعیت اشتغال جوانان است.

بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز قابل تامل است به گونه‌ای که این نرخ همواره از سال 84 به بعد افزایشی بوده و از 7/15 درصد سال 84 به 8/20 درصد در سال 91 رسیده است.

حسین راغفر، استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی درخصوص نرخ بیکاری در کشور معتقد است که در سال 92 به دلیل رکودی که وجود داشت طبیعی است که شاهد چنین نرخ بیکاری باشیم.در سال های اخیر نرخ بیکاری افزایش قابل ملاحظه ای داشته و با توجه به افزایش کم سابقه تورم در ایران، اقتصادکشور یکی از بدترین روزهای خود را می‌گذراند.

وی درمورد بحران بیکاری در کشور به خبر آنلاین گفت: اگر نرخ بیکاری جوانان که هم اکنون 26 درصد است، دو برابر نرخ بیکاری کل یعنی 2/12 باشد، به معنای این است که از نظر نرخ بیکاری در منطقه بحران زا قرار گرفته‌ایم.

راغفر افزود: رکود بسیار عمیق تر شده است بنابراین برای خروج از رکود و کاهش تورم باید تدابیر جدی اندیشه شود. زمانی که رکود افزایش پیدا می کند به این معناست که باید منتظر تبعات تورمی آن را نیز باشیم. به همین دلیل ایجاب می کند که دولت سیاست های حمایت از تولید و به خصوص بنگاه های تولیدی که جزو زیر ساخت های تولید کشور هستند و در 8 سال گذشته ورشکست شده بودند را به طور جدی آغاز کند. دولت باید بنگاه های اقتصادی ورشکسته را شناسایی کند و با ارائه بسته های حمایتی دوباره این بنگاه های اقتصادی را به چرخه تولید بازگرداندو همین حرکت می تواند باعث اشتغال زایی بسیاری شود و راهی باشد برای پایین آوردن نرخ بیکاری در کشور.

وی از بیکاری به عنوان دغدغه ای مهم برای دولت نام برد و عنوان کرد: باید برای قشر فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار نیز فرصت های کارافرینی صورت گیرد. دولت باید حتما بانک ها را چه خصوصی و چه دولتی موظف کند که بخشی از منابعشان را به صورت تسهیلات به دانش آموختگان دانشگاهی برای ایجاد شغل و کارآفرینی پرداخت کنند و ازطرح پیشنهادی جوانان برای اشتغال استقبال کند. از نظر من دولت باید کمک کند و در همه جای دنیا هم همین روال بوده است و راه حل دیگری نیز وجود ندارد.بنابراین دولت باید هر چه زودتر اقدام کند که البته باید بپذیریم دولت تدبیر و امید با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم می کند. اما در هرصورت پا در میانی کردن دولت برای حل مشکلات اشتغال زایی جوانان کافی است تا قدمی نو باشد در راستای شکفتن این منابع عظیم انسانی. مردم انتظارات زیادی از این دولت دارند و خوب است که مردم را ناامید نکنند..

مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس جمهور هم با اعلام اینکه بیکاری، بزرگترین مشکل اقتصادی کشور است معتقد است طی سالهای آینده با سیل عظیم بیکاران روبرو خواهیم شد و برای ایجاد شغل برای این جمعیت بیکار، نرخ رشد اقتصادی باید حداقل ۶درصد باشد. این رشد باید حتماً اشتغال زا و مستمر باشد. بزرگترین مانعی که برای تحقق این هدف وجود دارد این است که الان در نقطه مقابل این شرایط هستیم یعنی با رکود تورمی مواجه هستیم.

در سطح بین المللی نیز بررسی وضعیت بازار کار ایران و جایگاه آن در بین کشورهای منطقه نشان می‌دهد که ایران فاصله بسیار زیادی با نرخ بیکاری تک رقمی دارد. قطر با 6 دهم درصد دارای بهترین نرخ بیکاری در منطقه است و در این بخش ایران دارای رتبه 21 است. همچنین در بخش بیکاری جوانان ایران دارای رتبه 19 در منطقه است.

3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 356672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یه به اصطلاح مهندس برق جوان A1 ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    33 1
    سلام. آقای راغفر، فکر میکنید بچه های پاستوریزه و ناآگاه از بازار که وقتشون برای درس تلف شده، سواد اقتصادی دارن که با اون تسهیلات بانکی بتونن کاری بکنن؟
  • محمد IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    9 1
    چیزی که آمار میگه: وضعیت اقتصاد نسبت به سال 84 بسیار بدتر شده. آمار مشابه از افزایش نرخ اعتیاد،طلاق و ... غیره حکایت میکنند. همین آمار نامرد میگن درآمد دولت در این 8 سال از طریق صادرات نفت بسیار بیشتر از گذشته بوده. و چیزی که من میبینم برادر فوق لیسانسم شاگرد سوپرمارکت است. ارزش تحصیلات در کشور پایین آمده. به نظرم که این 8 سال بسیار سخت تر از 8 سال جنگ بود، و این دولت آقای بگم بگم بسیار مخرب تر از خیلیا
  • دلسوز A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    ماکه هرچی میگیم چاپ نمیشه ولی گفتنش جیگرمو خنک میکنه توی دادن اماردرامد هایدطویل داریم ولی توبیان هزینه ها اصلا اطلاع نداریم درامدفروش نفت .معادن .اش باجاش.کجاوصرف کدوم ملت میشه که اقتصادمان این وضع داره.این منابع درامد سوراخ نیست بلکه ته اش دررفته .........