پانا نوشت:

درختان قطعه زمین 4 هزار 750 هکتاری در بزرگراه صدر قیطریه شمالی در حال خشک شدن است. این درختان خشک می شوند تا مالکان آن بتوانند در این زمین ساخت و ساز کنند. روزگاری این زمین پر از درختان کهنسال بود .اما حالا تنها چند درخت خشکیده که جان سخت از سایر درختان بودند و بی آبی را بیشتر تحمل کردند باقی مانده است .

محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره جزییات این قتل عام درختان در شمال پایتخت می گوید: ما این موضوع را به شهردار تهران نیز اطلاع داده ایم . این زمین در مالکیت شهرداری تهران بوده است که به مالک بخش خصوصی واگذار شده است .
او ادامه می دهد : قبل از واگذاری بخشی از درختان این زمین قطع شده است و بعد از واگذاری هم باقی مانده درختان در حال خشک شدن هستند .


آبان سال 90 بود که شهرداری تهران برای قطع 300 درخت در باغ سفارت انگلیس شکایتی به قوه قضاییه کرد . شکایتی که نتیجه آن هرگز اعلام نشد . پروژه صدر در حال ساخته شدن بود و آب قناتی که درختان این باغ قدیمی پایتخت را آب یاری می کرد قطع شده بود . درختان قدیمی خشکیده شدند .
شهردار تهران در واکنش به این قطع درخت به میان مدیرانش آمد و گفت: یکی از سیاه‌ترین پرونده‌هایی که در حافظه تاریخی مردم ایران وجود دارد، پرونده دولت انگلیس است.
او با بیان اینکه در این‌باره توجه به دو نکته ضروری است گفت: نخست آنکه سفارت انگلیس در تهران سالیان متمادی است که باغ قلهک را به تصرف خود در آورده و این مطالبه هرایرانی آزاده‌ای است که از نهادهای مسئول بخواهد اقدام‌‌های لازم برای احقاق حقوق مسلم کشور در این زمینه به صورت فعال پیگیری شود.
قالیباف گفت: نکته دوم آن است که در ایام اخیر بر اساس گزارش‌های موثق عوامل سفارت انگلیس مبادرت به خشک کردن، قطع کردن و آتش‌زدن درختان باغ قلهک کرده‌اند.
او با اشاره به این که نابودی بیش از 300 درخت قدیمی در فاصله زمانی کوتاه اقدامی نیست که بتوان از آن چشم‌پوشی کرد گفت: به همکارانم در شهرداری تهران ابلاغ می‌کنم در کوتاه‌ترین زمان ممکن پرونده تخلفات سفارت انگلیس در باغ قلهک را به قوه قضائیه ارجاع داده و مطمئنم دستگاه قضایی با دقت، سرعت و قاطعیت نسبت به اعاده حقوق شهروندان اقدام خواهد کرد.
قالیباف گفت: واقعاً جای تاسف است، دولت انگلیس که ژست حمایت از محیط‌زیست و توجه به ارزش‌های انسانی به خود می‌گیرد در اقدامی اینچنین، بدیهی‌ترین حقوق ملی و شهروندی مردم کشوری دیگر را نادیده می‌انگارد.
شهردار تهران در پایان با تاکید بر این که در پیگیری حقوق شهروندان ذره‌ای کوتاه نخواهیم آمد، گفت: در ارتباط با این پرونده، شهرداری تهران با طرح دعوای حقوقی موضوع را تا رسیدن به نتیجه مشخص پیگیری می‌کند.
از این سخنرانی قالیباف بیش از دو سال گذشته است . مدیران قالیباف هیچ کدام تمایلی ندارند در باره این پرونده قضایی سخن بگویند و نتیجه این پیگیری قضایی نیز مشخص نیست .

یک بام و دو هوای شهرداری
اما آن چه مشخص است شهردار در همان زمان ها با چند متر فاصله در حال قطع کردن درختانی بوده که هنوز سبز بودند و به تنفس شهروندان این شهر کمک می کردند .
در همان زمان قطع درخت در سایر سفارت خانه ها نیز مطرح شد که سبب شد شهرداری وعده دهد تمام درختان پایتخت شناسنامه دار خواهند شد.


قطع درختان پایتخت به بهانه ساخت و ساز
حقانی درباره قطع درختان سفارت خانه ها می گوید: سفارت خانه ها در اختیار و مالکیت کشورها هستند و امکان ورود ما به این مسئله نیست اما به طور معمول هیچ سفارت خانه ای از فضای سبز خود نمی گذرد و اجازه خشک شدن فضای سبز خودر ا نمی دهد مگر آن که به دلیل کم آبی و آفت درختان دچار مشکل شوند که درختان جدید جایگزین می شود .
او ادامه می دهد : مشکل ما درختان محوطه سفارت خانه ها نیستند . ما برای درخت ارزش قائل نیستیم و درختان را می بریم که مسکن سازی کنیم .
این نخستین بار نیست که شهرداری تهران حرفش با عملش نمی خواند تاکید شهرداری بر اجرای طرح تفصیلی و اعلام این که مانند عقاب بالای سر این طرح ایستاده اند و تغییرات گسترده در این طرح مثال دیگری از این تناقض گویی ها است.


23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 357289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    34 0
    در مورد سفارتخانه ها بطور مشخص اونا برج سازی یا مجتمع سازی نمیکنن بهرحال بهتره بهشون تذکر بدن ولی چند برابر سفارتخونه ها خود شهرداری یا برج و آپارتمان سازا درخت از بین برده و میبرن
  • بی نام IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    4 0
    همه جای دنیا درخت میکارن برای مبارزه با گرما و آلودگی هوا اینجا درخت رو میکنن... اینه فرق ما با کشورهای پیشرفته
  • محمد A1 ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    5 0
    در همسایگی ما در محله قلهک بعد از تصویب طرح تفصیلی در کوچه ای باریک ساختمانی مجوز فعالیت گرفت که در کمال تعجب مجوز 7 طبقه مسکونی روی همکف داره در صورتی که حتی تا پیش از طرح مذکور تمام ساختمان های این کوچه همه 5 طبقه روی همکف داشتند.ظاهر امر هم نشون میده که سازنده مذکور تا بخش زیادی از حیاط سابق رو گودبرداری کرده و به نظر بیش از 70 درصد قصد ساخت داره.از قطع چندین درخت زیبا در این ساختمان در پی عملیات تخریب هم باید گفت که در حدود 2 ماه تمام در این حیاط برنامه ریختند و کار کردند و درخت خشکاندند و سپس شروع به تخریب کلی کردن.در ظاهر قصد ایشان زمینه سازی برای بازدید شهرداری در خانه کم درخت بود.