۰ نفر
۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱

پس از حدود دو دهه از اعدام فاضل خداداد، هفته گذشته مه آفرید امیرخسروی متهم اول فساد 3 هزار میلیارد تومانی به دار مجازات آویخته شد و اکنون نگاهها به سوی بابک زنجانی است که رقم پرونده اش را 10 هزارمیلیارد تومان گزارش کرده اند.در این میان اما شهرام جزایری دوران محکومیت خود را می گذراندو برخی می گویند چندان هم به او بد نمی گذرد!و شاید هم پس از پایان این دوران دوباره به چرخه اقتصادی کشور بازگردد. اما فاضل، مه آفرید، شهرام و بابک هیچیک مقام سیاسی یا دولتی نیستند، بلکه اغلب آنها مدعی شده اند که نوابغ اقتصادی هستند که از بسترهای مناسب بیشترین بهره را برده اند ویک شبه ره صد ساله را پیموده اند!

در این میان باید پرسید مفسد اقتصادی کیست؟ چه کسانی ریشه اقتصاد کشور را می سوزانند و با اعتمادسوزی برای پیشرفت عدالت محور کشور مانع ایجاد می کنند.
اگر چه تعاریف مفسد اقتصادی متفاوت است اما نگارنده بر این باور است که مفسدان واقعی اقتصادی صاحبان قدرت سیاسی هستند که از این قدرت برای ثروت اندوزی خود و دیگران سوءاستفاده می کنند. دادستان کل کشور در گزارش به خانه ملت از تحت تعقیب قرارگرفتن برخی مقامات پیشین از جمله برخی مقامات ارشد دولتی تا حد معاون وزیر، نمایندگان مجلس، برخی مقامات قضائی قبلی سخن به میان آورده است. به اعتقاد نگارنده شهرام ها، مه آفریدها و بابک ها سرشاخه هائی هستند - که البته باید به اشد مجازات برسند - اما اگر از ریشه ها تغذیه نشوند هرگز نمی توانند با سرمایه های اندک به ثروتهای کلان دست یابند.
در ساختار اقتصادی و بانکی کشور گاه تلفن یک مقام سیاسی می تواند سرنوشت یک پرونده را تغییر دهد-حتی اگراین رانت تلفنی برای آن مقام سیاسی منافع اقتصادی مستقیم یا غیر مستقیم نداشته باشد- میزان ضربه ای که این رانت به اقتصاد کشور می زند حتی اگر رقم منفعت اقتصادی آن هم ناچیز باشد بسیار فراتر از جرم میلیاردی سر شاخه هاست.
اعدام مه آفرید می تواند پیام قاطعیت قوه قضائیه را به سر شاخه های فساد اقتصادی بدهد اما هنوز ریشه ها در حاشیه امنیت هستند چون تاکنون هیچ مقام سیاسی (تقنینی، اجرایی و قضایی) برای نقشی که در فساد اقتصادی ایفا کرده است مجازات نشده است. حکایت بابک زنجانی هم جز این نیست. پس از فاضل، شهرام پیدا شد، بعد از او مه آفرید و اکنون بابک زنجانی! اما تا
ریشه ها را نسوزانید، این چرخه ادامه خواهد داشت و سرشاخه ها به اتکاء ریشه ها جوانه خواهند زد.
ریشه فساد اقتصادی، ساختارهای فساد زا و مدیران فسادآفرین هستند، آنها را از چرخه اقتصاد ایران حذف کنید!

کد خبر 357373

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حامد A1 ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    15 0
    خيلي از ان هايي كه ما اسمشان را به عنوان مفسد اقتصادي ميشناسيم در واقع ويترين هستند و ريشه ها را بايد در نهادهاي بالاتر كشور جست و جو كرد مثلا در پرونده 3000ميلياردي پاي چند نماينده مجلس هم گير بوده كه صدايي از كسي در نيامد
  • مسعود A1 ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    11 1
    ریشه های مفاسد اقتصادی کاملا برای ملت ما شناخته شده اند و این اسامی که هر از چندگاهی به عنوان مفسد اقتصادی و سارقین چند هزار میلیاردی نامشان بر سر زبانها میفتد فقط و فقط برای رد گم کردن و منحرف کردن اذهان عمومی از همین ریشه هایی است که سالها منتظر اعلام نامشان بودیم,این زالوهای دلواپس همچنان در حال مکیدن خون بدنه اقتصاد و فرهنگ جامعه هستند و متاسفانه و صدافسوس فعلا کاری از دست مردم و جوانان ما برای خشکاندن و نابودی این ریشه های مفسد و نورچشمی بر نمی آید.اما بالاخره روز موعود فرا میرسد و پنجه های خشمگین عدالت آنچنان بلایی بر سر گلوی مبارک این آقایان و نوکرانشان بیاورد که مقدمه ای برای برپایی عدالت و راستی حقیقی در کشور عزیزمان باشد انشاالله..به امید رسیدن و دیدن آن روز بزرگ و تاریخی زنده ایم.
  • محمدرضا IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    1 0
    گرخواهندکه مست گیرند .درشهرخیلی هاروباید گیرند
  • سینا TR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۹
    1 0
    ریشه ی مفاسد اقتصادی در مخفی بودن و غیر قابل سرکشی بودن حسابهای بانکی است وقتی پول میلیاردی جابه جا میشود و بانکدار خوشحال ازینکه سرمایه اش زیادتر شده به پرس و جو نمیپردازد که این پول چیست و از کجا امده ایا مالیاتش داده شده یا نه و ... میشود ریشه برای 3000 میلیارد مفسده با نیم نگاهی به کشورهای موفق در زمینه ی مبارزه با مفاسد اقتصادی میتوان به راحتی فهمید که شفاف بودن حسابهای بانکی و درامد و مالیات برای دولت و در بعضی از کشورها حتی برای عموم شهروندان و خبرنگاران از بزرگترین عوامل مبارزه با مفاسد اقتصادی است وقتی دولتی حتی برای بخشیدن 45هزارتومان ناقابل جرات به سرکشی به حساب مردم را نداشته باشد فاتحه ای باید خواند برای نظام اقتصادی سالم و شفاف...