هر چند برنامه اف بی آی علیه افرادی که با انداختن لیزر به چشم خلبانان از سال 2005 شروع شده، اما اخیرا با افزایش مبلغ جایزه برای معرفی لیزراندازان به 10 هزار دلار مبارزه جدی و ملی با این مشکل در امریکا آغاز شده است.
آلبوکرک، شیکاگو، کلیولند، هوستون، لس آنجلس، سن آنتونیو، سن خوآن در پورتوریکو و واشنگتن از مناطق پرخطر یاد می شوند که لیزراندازان در این مناطق بیشتر از سایر مناطق امریکا، لیزراندازی کرده و جان مسافران هواپیماهای مختلف را به خطر می اندازند.
هر چند مسخره به نظر می رسد اما حجم لیزراندازی در سطح ملی در امریکا علیه هواپیماها، بالگردها و سایر خودروها به طرز بی سابقه ای افزایش پیدا کرده و به عنوان معظل ملی در امریکا مطرح شده است تا جایی که اف بی آی مجبور به افزایش جایزه برای صید این افراد و توسعه برنامه های خود علیه لیزراندازان شده است.
در سه ماهه اول 2014 روزی 9.5 حادثه لیزراندازی به اف بی آی گزارش شده است و رقمی بالغ بر 17 هزار مورد نیز در سال 2013 ثبت شده است.
خلبانان می گویند خطر لیزر بدلیل اینکه باعث خطای دید و ندیدن منطقه پرواز به صورت موقت می شود می تواند موجبات مرگ را برای سرنشینان هواپیماها ایجاد کند.
اف بی آی با برگزاری کمپینهایی از ماه فوریه بدنی سو سعی کرده مردم را با این خطرات آگاه ساخته و عواقب قانونی علیه لیزراندازان را گوشزد کند.
اخیرا دیوید والتر فی 22 ساله اهل فرسنوی کالیفرنیا بدلیل انداختن 50 بار لیزر و ثبت شکایت در این باره بازداشت شد.
مناطق پرخطر در بحث لیزراندازی در امریکا شناسایی شده و اف بی آی مترضد است تا این رفتار ضد اجتماعی را ریشه کن کند.
منبع: ارس تکنیکا
5656
نظر شما