فارس نوشت:

معاون کاهش و مشارکت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۴۹ درصد معتادان کارتن خواب کشور در استان تهران زندگی می‌کنند، گفت: این تعداد رقمی حدود ۲۸ هزار نفر است.

بابک دین‌پرست در همایش صیانت از رهایافتگان از اعتیاد گفت: در سال ۶۷ که قانون مبارزه با مواد مخدر به تصویب رسید کاملاً مشخص بود که موضوع ساماندهی و درمان معتادان در دستور کار جدی قانون‌گذار است.

وی افزود: به همین دلیل در آن زمان به مقامات قضایی اجازه داده شد تا معتادانی که برای درمان‌شان اقدام نمی‌کنند تا ۱۲ سال روانه زندان کنند.

معاون کاهش و مشارکت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: تا سال ۸۹ تقریباً تمامی راهکارهایی که تصور می‌شد در این حوزه اثربخش خواهد بود از جمله ایجاد و راه‌اندازی اردوگاه‌های کاردرمانی و حرفه‌آموزی، توطئه مراکز بازپروری، جمع‌آوری و انتقال معتادان به جزایر متروکه و... به اجرا گذاشته شد اما هیچ یک از آن‌ها اثربخشی لازم را نداشت.

به گفته وی عدم شناخت جنبه‌‌های پنهان پدیده اعتیاد و در نتیجه نادیده گرفتن برخی الزامات و ضرورت‌های لازم برای تکمیل چرخه درمان علت مؤثر نبودن این راهکارها بوده است.

دین‌پرست با بیان اینکه در پایان سال ۹۲ تعداد مراکز درمان و کاهش آسیب ۶ هزار و ۳۴۱ مورد بوده است، گفت: در مجموع ۷۶۴ هزار نفر در این مراکز پذیرش شده است که ۹۲ درصد مراکز غیر دولتی بوده است.

وی به راه‌اندازی مراکز ماده ۱۶ در ۱۸ استان کشور اشاره کرد و گفت: شیوع‌شناسی سال ۹۰ در استان تهران نشان می‌دهد نرخ شیوع اعتیاد در تهران ۲.۹۳ درصد است.

معاون کاهش و مشارکت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در طی سال‌های ۹۰ تا ۹۲ مجموعاً ۵۱ هزار و ۸۰۰ نفر از معتادان کارتن خواب کشور در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شده‌اند، گفت: از این تعداد ۲۵ هزار و ۶۰۰ نفر مربوط به استان تهران بوده است.

وی خاطرنشان کرد: حتماً این سؤال در ذهن عزیزان نقش می‌بندد که چگونه برآوردها بر وجود ۵ تا ۷ هزار معتاد کارتن خواب در تهران دلالت می‌کرد اما در طول این مدت حدود ۵ برابر در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شده است که باید در پاسخ به این پرسش گفت: سال ۹۳ نیز هزار و ۵۰۰ معتاد کارتن خواب به رقم ۲۵ هزار و ۶۰۰ نفر افزوده شد که رقمی حدود ۲۸ هزار نفر را شامل می‌شود.

دین‌پرست راه‌حل مشکلات مربوط به معتادان ماده ۱۶ را دارای چهار ضلع دانست و گفت:‌ ضلع اول حاکمیت است که باید با ابلاغ قوانین و مقررات لازم، تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای درمان افراد، شناسایی و الحاق حلقه‌‌های مفقوده در چرخه درمان اعتیاد و حمایت از بهبودیافتگان به حل مشکل اعتیاد کمک کند.

به گفته دین‌پرست مبلغ ۳۰ میلیارد تومان از سوی وزیر کشور به سازمان بیمه سلامت اختصاص داد تا به ارائه خدمات بیمه پایه و بستری معتادان اختصاص یابد. همین‌‌طور حداقل ۵ درصد از بودجه اشتغال کشور برای اشتغال بهبودیافتگان هزینه می‌شود.

معاون کاهش و مشارکت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضلع دوم و سوم را تکالیف و وظایف افراد بهبود یافته و همین‌طور خانواده این افراد عنوان کرد.

آنچنان که دین‌پرست می‌گوید ۳۸ درصد معتادانی که امروز جشن رهایی از اعتیاد آن‌ها گرفته می‌شود متأهل بوده و ۴۴ درصد آن‌ها تحصیلات دانشگاهی دارند.

 

17503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 362021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
    11 0
    تهیه مواد مخدر از خرید پفک اسانتر هست تویه ایران.عجب مبارزه ای با مواد مخدر میکنن
  • بی A1 ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
    0 0
    با احترام به نظر کارشناسان ومسئولان مربوطه راهکار مبارزه با مواد رایج ... که قطعا با مواد مخدر سابق همخوانی ندارد وبیشتر ترکیب داروئی است در یک مقطع زمانی با هیئتی از پزشکان وبا اذن دولت وقوه محترم قضائیه توزیع ترکیب داروئی خاص مجاز کنند ... وبرخورد انسولونی با معتادان تزریقی صورت بگیرد . یکی از مشوقهای گسترش اعتیاد راه اندازی کمپهای غیر دولتی و.. بوده است . هزینه های جانبی الزاما نتیجه مطلوبی نمی دهد بقولی لطف مکرر حق مسلم میشود پدیده اعتیاد خط قرمز بیماری است وصلاحیت درمان در حیطه پزشکان آکادمیک است وبس . واما کارتن خواب برجامعه شهری تحمیل شده . شهرداریها با همت کوچکی این مهمان سرگردان سامان میدهد
  • بی نام A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۴
    8 0
    فراموش نكنيم كه اين كارتن خوابها نيز فرزندان اين آب و خاك هستند. اگر قسمتي از نذورات خود را به اينگونه افراد اختصاص دهيم شايد باعث شويم كه تعدادي از آنها به جامعه بازگردند و چهره شهرهايمان زيباتر شود
  • بی نام A1 ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۴
    2 1
    روآوردن به موادمخدرازبی امکاناتی بچه هابرای تفریح وسرگرمی مجانی شروع میشه وآغازاون هم باسیگاروقلیون و....شروع میشه پس بنابراین تاوقتیکه مغازه هابه راحتی سیگارمیفروشن وبساط قلیون هم درهمه جای کشورعلنی شده وشغل بسیاری ازاین جونهای بدبخت وبی عاقبت شده این اوضاع ادامه داره وهیچ چیزی هم جلودارش نیست مگرکار...کار....کار
  • ترسا A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۴
    0 3
    به خاطر اينكه جامعه خرابه به خاطر اينكه كسي رسيدگي نميكنه الان چين يه معتاد نداره همه رو ريختن تو دريا حالا تو كشور ما ميگرن دو تا جهارراه ميندازن پايين