به گزارش خبرآنلاین، هشتمین نشست شورای هماهنگی جشنهای دهه کرامت با حضور حجتالاسلام حمیدرضا سلیمانی رئیس شورا، سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، حجتالاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه و دیگر اعضای شورا در ساختمان امام خمینی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این نشست فعالیت های سازمان و برنامههای روز بزرگداشت امامزادگان بررسی و طرح کاروان کرامت به شرح زیر اعلام شد:
فعالیت های سازمان در چند سال گذشته برای امامزادگان
*یکی از فعالیتهای علممحور شورای هماهنگی جشنهای دهه کرامت، موضوع پنجم ذیالقعده و روز بزرگداشت امامزادگان است و درایتی بود که این روز در تقویم رسمی کشور ثبت شود تا بقاع متبرکه همچنان منشأ خیرات و برکات باشند.
*حدود 5 سال پیش بود که پیرامون شأن، منزلت و جایگاه امامزادگان پژوهشی انجام دادیم و متوجه شدیم این حرکت باید رنگ و بوی علمی به خود بگیرد. یک سال و نیم طول کشید تا چشمانداز قطب فرهنگی بقاع متبرکه نوشته شد، چشماندازی که باید راهبردی و در وهله بعد اجرایی باشد.
* با توجه به وجود 8051 بقعه و امامزاده موجود در کشور، پس از چشمانداز، طرح جامع امامزادگان را در 44 اولویت نوشتیم و اکنون ساختوساز بیش از 3000 بقعه در کشور بر اساس طرح جامع انجام میشود و اگر بقعهای طرح جامع نداشته باشد اجازه ساخت و ساز را نمیدهیم. چون امامزادهها باید زیرساختها و نیازها را بسنجند نه اینکه به گونهای باشد که میلیاردها ریال هزینه شود و سازهای ساخته شود که در طول سال فقط دو سه روز از آن استفاده شود.
*برای سطحبندی برنامههای فرهنگی و اجتماعی بقاع متبرکه، 4 هزار بقعه متبرکه را بازدید کردیم تا متناسب با مکان و امکانات بقعه برای آن برنامهریزی کنیم، چون گفتمان ما در کل کشور گفتمان برنامهمحور است. البته برنامههای مناسبی را هم تقویت کردیم چون مردم به نشاط معنوی، عزاداری و ... نیاز دارند. به عنوان نمونه سال اول کمتر از یکصد بقعه برنامه ترتیلخوانی را داشتند اما اکنون بیش از 1800 بقعه برنامه ترتیلخوانی را برگزار میکنند.
* خوشبختانه اکنون بیش از 2700 امامزاده فعال داریم که در مناسبتهای مختلف برنامه دارند. تکریم و بزرگداشت خود امامزادگان را هم از نظر دور نداشتیم و همین شد که روز پنجم ذیالقعده به این موضوع اختصاص یافت. پرتال جامع امامزادگان را نیز به صورت آزمایشی راهاندازی کردیم و اطلاعات، تصاویر، زیارتنامهها و ... 8051 امامزاده در حال بارگذاری در این پرتال است، همچنین هر امامزاده یک سامانه پیامکی دارد. انشاءالله در آینده نزدیک به کمک دوربینهای مداربسته مردم بتوانند زیارت از راه دور داشته باشند و به طور آنلاین محیط هر امامزاده را ببینند.
*سه ضعف عمده داریم؛ نخست در راهاندازی مرکز فرهنگی قرآنی امامزادگان است. دوم درباره خادمین افتخاری است که در بعضی نقاط چند هزار نفر داریم و جای دیگری یک نفر هم نداریم، ضمن اینکه با خادم رسمی و استخدامی نمیتوان بحث فرهنگی را پیش برد. ضعف سوم هم در تجهیز امامزادهها به کتابخانه است که از برنامه عقب هستیم، چون پیشبینی ۲۰۰۰ امامزاده را داشتیم اما حدود ۹۰۰ بقعه را مجهز کردیم.
برنامه های امسال در روز بزرگداشت امامزادگان
* سال گذشته نخستین کنگره بینالمللی امامزادگان را برگزار کردیم و مقالات آن در 4 مجله چاپ شد، امسال در نظر گرفتیم که امامزاده به امامزادهها این بزرگداشتها را برگزار کنیم و برای نخستین کنگره، بزرگداشت بیبی حکیمه در گچساران (استان کهگیلویه و بویر احمد) را در نظر گرفتیم، چون ایشان منتسب به خواهری امام رضا(ع) هستند و علاوه بر استانهای همجوار، از حدود ۱۴ کشور عربی زائر دارند.
*دومین بزرگداشت امسال، کنگره امامزاده محمد هلال بن علی(ع) در آران و بیدگل است که به دبیری حجتالاسلام احمد عابدی رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار خواهد شد. برای این کنگره علاوه بر مقالاتی که میرسد، 50 مقاله هم سفارش دادهایم.
*کنگره حسین بن موسی الکاظم(ع) هم اعلام فراخوان کرده و بزرگداشت برادر امام رضا(ع) در طبس را خواهیم داشت. انشاءالله سال آینده تعداد همایشها را بیشتر میکنیم و نگاهمان این است که در آینده یک دایرةالمعارف جامع درباره هر یک از امامزادگان داشته باشیم.
برنامه های طرح «کاروان کرامت»
* ما به دنبال ترویج شادی سالم در میان مردم هستیم. متأسفانه معمولا در بین متدینین توجه ویژهای به بحث شادی نمیشود و ما تمرین شادیکردن در اعیاد نداریم. بنابراین به نظرمان رسید طرح کاروان کرامت یک حرکت شادیآفرین به مناسبت ایام ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و امام علیبن موسیالرضا(ع) است. به این نتیجه رسیدیم که در 10 روز دهه کرامت از شهر مقدس قم یک کاروان شامل چهرههای فرهنگی و هنری شاخص راهاندازی کنیم و در 10 استان به صورت میدانی برنامههای ویژه تدارک ببینیم و روز آخر اختتامیه را در مشهد مقدس اجرا کنیم.
*کاروان کرامت از چند بخش عمده تشکیل میشود. یک تریلی با نام «سفیر آفتاب» توسط سازمان هنری رسانهای اوج تجهیز شده که یک سن سیار است و امکان اجرای برنامه را در هر مکانی داراست و در طول این 10 استان ما را همراهی میکند تا نیاز به امکانات را رفع کند و بیشتر روی محتوا دغدغه داشته باشیم. همچنین یک اتوبوس از هنرمندان مشهور هم همراه میشوند و جنس برنامه از برنامههای شاد و مفرح است و استانداردهای تلویزیونی برای پخش مستقیم از شبکههای استانی را داراست.
* با توجه به بعد مسافت و در نظرگرفتن بازه زمانی 10 روزه، کاروان میتواند از استانهای قم، البرز، قزوین، زنجان، گیلان، مازندارن (دو شهر)، گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی عبور کند و به مشهد مقدس برسد. به نظرم کاروان کرامت برنامهای ارزانقیمت اما ماندگار و دوستداشتنی برای مردم خواهد بود.
بر اساس این گزارش، دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از یکم تا یازدهم ذیالقعده (موسوم به دهه کرامت) برابر با پنجم تا پانزدهم شهریور 1393 در تمام استانهای ایران و 75 کشور جهان برگزار میشود. مراسم اختتامیه این جشنواره در شب میلاد فرخنده ثامن الحجج(ع) در مشهد مقدس برگزار خواهد شد و طی آن از هشت خادم برگزیده رضوی در داخل و هشت خادم برگزیده رضوی در بخش بینالملل تقدیر به عمل میآید.
/6262
نظر شما