به گزارش خبرآنلاین، همزمان با برپایی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، نشست «چاپ و نشر قرآن کریم»، با حضور جمعی از ناشران قرآنی کشور در سالن کنفرانس مجموعه باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
احمد حاجی شریف، معاون چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم در این نشست با اشاره به اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی نسبت به صحت و علامت گذاری قرآن کریم رسیدگی چندانی وجود نداشت، گفت: بعد از انقلاب و با توجه به مصوبه ای که به شورای عالی تبلیغات اسلامی ابلاغ شد از سال 1364 قرآن ها در این سازمان بررسی و چاپ شد.
وی در ادامه به ارائه آماری از قرآن های چاپ شده از سال 1364 تا کنون پرداخت و افزود: آمار قرآن هایی که از سال 64 تا پایان سال 1392 بالغ بر 156 میلیون و 297 هزار بوده است و یقیناً 50 درصد اضافه بر این نیز به چاپ رسیده است.
کاهش 43 درصدی چاپ قرآن در سال 91 نسبت به سال 90
حاجی شریف همچنین به ارائه آماری از قرآن های چاپ شده در چند سال اخیر پرداخت و در ادامه تصریح کرد: در سال 1390 بالغ بر شش میلیون قرآن چاپ شد، در سال 1391 نیز سه میلیون و 920 هزار جلد و در سال 1392 نیز بیش از دو میلیون 255 هزار جلد قرآن کریم به چاپ رسید.
معاون چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: آمار چاپ قرآن در سال 1391 نسبت به سال قبل از آن 43 درصد و سال 1392 نسبت به سال 1391 نیز کاهشی در همین حد داشته است.
وی افزود: سال گذشته تعداد ناشرانی که قرآن را چاپ کرده بودند 80 ناشر بوده این در حالی است که 800 ناشر قرآنی دارای مجوز در کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: بیشترین نوبت چاپ قرآن، چاپ اسوه با 23 نوبت چاپ بوده است، پیام عدالت، کاتبان و دفتر نشر معارف اسلامی نیز در رتبه های بعد قرار داشته اند.
چاپ قرآن در 56 چاپخانه در سال 92
معاون چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: سال گذشته جمعاً 56 چاپخانه اقدام به چاپ قرآن کریم کرده اند که 30 چاپخانه از این چاپخانه ها در شهر تهران، 22 عدد در قم، 2 عدد در اصفهان و یک عدد در مشهد مقدس بوده است. بیشترین نوبت چاپ را چاپخانه بزرگ قم با 38 نوبت از آن خود کرده است.
حاجی شریف افزود: در سال گذشته 11 خوشنویس قرآن های چاپ شده را نوشته اند که 9 نفر از آنها ایرانی بوده اند و 2 نفر هم غیر ایرانی که از 9 خوشنویس ایرانی تنها 183 هزار قرآن چاپ شده است.
6060
نظر شما