با عناوین دیگر: کره‌شمالی در یک قدمی آزمایش موشکی،امریکایی‌ها دست به دامان روس‌ها شدند

نام منتظر الزیدی در تمامی رسانه‌های بین‌المللی و سایت‌های معتبر خبری به نام جورج بوش چهل و سومین رئیس‌جمهوری ایالات متحده گره‌خورده است. درست در آخرین سفر بوش به عراق در جامه رئیس‌جمهور بود که الزیدی با پرتاب لنگه‌کفش‌های خود به سمت طراح حمله به عراق اوج انزجار عراقی‌ها از او را به تصویر کشید. الزیدی از آن تاریخ در زندان به سر می‌برد و انتظار محاکمه خود را می‌کشد. از نخستین لحظات پرتاب لنگه کفش‌های الزیدی به سمت جورج بوش صدها وکیل مشهور عرب و غیر عرب از تمایل خود برای پذیرفتن وکالت او سخن گفتند. رسانه‌های خبری عربی از الزیدی خواستند که به محض آزادی به عنوان خبرنگار آنها مشغول به کار شود و حتی بسیاری ادعا کردند که حقوق الزیدی از همان لحظه‌ای که لنگه کفشش را به سمت بوش پرتاب کرد محاسبه و پرداخت خواهد شد. در این میان اما مشکل جورج بوش از همه بیشتر است . او هم قربانی لنگه‌کفش‌های الزیدی شد و هم این روزها با اتهام صدور دستور شکنجه او متهم شده‌است. وکلای عرب و غیر‌عرب الزیدی ادعا می‌کنند که درصدد اقامه‌ دعوی علیه جورج بوش و نوری مالکی در خصوص شکنجه‌ منتظر الزیدی هستند.

هاله اسعد وکیل مدافع منتظر الزیدی در این خصوص می‌گوید: من به همراه وکیلان عرب و غیر عرب درصدد اقامه‌ دعوی علیه جورج بوش رییس جمهور سابق آمریکا و نوری مالکی نخست وزیر عراق در دادگاه‌های اروپایی به اتهام شکنجه‌ موکلم هستیم.
طارق حرب رییس مجمع فرهنگ حقوقی نیز گفت: الزیدی در 19 فوریه به عنوان نخستین خبرنگار عراقی که در خصوص چنین مساله‌ای در طول تاریخ عراق محاکمه می‌شود در برابر دادگاه قرار خواهد گرفت.
طارق در ادامه سخنان خود ادعا کرد که دولت عراق در روند محاکمه‌ الزیدی دخالت نخواهد کرد. الزیدی بر اساس ماده‌ی 223 قانون مجازات محاکمه خواهد شد و حکم زندان بر اساس این ماده بین 3 تا 15 سال است.

هم‌چنین عبدالستار، البیرقدار سخنگوی شورای قضایی عراق نیز گفت: دادگاه تجدید نظر با محاکمه‌ی الزیدی بر اساس قانون 223 که به منزله‌ حمله به رییس جمهور یک کشور دیگر است مخالفت کرد در حالی که وکلای الزیدی تلاش کردند که وی را به اتهام اهانت به رییس جمهور کشور دیگر محاکمه کنند نه به اتهام حمله به یک رییس جمهور کشور بیگانه.


کره‌شمالی در یک قدمی آزمایش موشکی

کره‌شمالی در یک قدمی آزمایش موشک جدید ساخت این کشور قرار گرفته‌است. نخستین نشانه‌ها مبنی بر تصمیم پیونگ‌یانگ برای انجام آزمایش موشکی از یک هفته پیش نمایان شد. همان زمان که کره‌شمالی هم از تلاش برای انجام آزمایش موشکی سخن گفت و هم از قرار گرفتن در مسیر بهبود فن‌آوری فضایی. بیشترین نگرانی‌ها اما در میان دولتمردان کره‌جنوبی قابل مشاهده است . همسایه جنوبی که مدتهاست از دست شیطنت‌های هسته‌ای و نظامی شمالی‌ها به ستوه آمده است. یک مقام نظامی سئول اعلام کرده است که کشتی‌های ماهیگیری چینی از آبهایی در نزدیکی مرز آبی مورد مناقشه میان دو کره خارج شده‌اند که این می‌تواند نشانه‌ای باشد مبنی بر این که کره‌ شمالی به زودی موشک خود را آزمایش خواهد کرد.

کره‌ شمالی معمولا به کشتی‌هایش دستور می‌دهد هنگام آزمایش موشک‌های کوتاه برد از آبهای دریای زرد ساحل غربی‌اش خارج شوند. چین بزرگترین حامی کره‌ شمالی است.این مقام ستاد مشترک ارتش کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود،‌گفت: قایق‌های ماهیگیری چینی ناپدید نشده‌اند، اما هیچ حرکت غیر عادی دیگر تا کنون دیده نشده است.
مقامات دولت کره‌ جنوبی عنوان کرده‌اند که همسایه‌ شمالی‌شان در جریان آخرین پرتاب موشک‌های کوتاه برد خود در منطقه در اکتبر سال 2008، چند روز پیش از شلیک موشک‌هایش به کشتی‌هایش دستور داد در آن منطقه تردد نکنند.

از سوی دیگر هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه‌ آ‌مریکا در یک کنفرانس خبری جدید در واشنگتن در این باره گفت: امیدواریم بعضی از رفتارهایی که از سوی کره‌ شمالی در چند هفته‌ گذشته دیده‌ایم، نشانه‌ای نباشد مبنی بر این که اقدامات این کشور ضد صلح است و ثبات و صلح و امنیت کشورهای منطقه را تهدید خواهد کرد.
مقامات دولتی کره‌ جنوبی احتمال می‌دهند آزمایش موشک‌های کوتاه برد به زودی در نزدیکی مرز آبی مورد مناقشه میان سئول و پیونگ یانگ به نام خط مرزی شمالی انجام شود.
همزمان با این تحریکات وزرای امور خارجه‌ کره‌ جنوبی و ژاپن پس از دیدار در سئول با انتشار بیانیه‌ای از کره‌ شمالی خواستند تا به تحریکات خود پایان دهد.


امریکایی‌ها دست به دامان روس‌ها شدند

باراک اوباما از اراده اولیه خود برای بهبود اوضاع نظامی و امنیتی در دو کشور افغانستان و پاکستان دست برنداشته‌است. رئیس‌جمهوری جدید ایالات متحده در نخستین ماه حضور خود در کاخ سفید این دو کشور را بیش از هر کشور دیگری مورد بحث و چالش قرار داده‌است. اوباما عزم خود را جزم کرده‌است تا در نخستین دور ریاست‌جمهوری خود به داستان طالبان و القاعده پایان دهد. بروس ریدل ، کارشناس مستقل و دانشمند سیاسی موسسه‌ بروکینگز واشنگتن مسئولیت انجام هماهنگی‌های لازم برای آغاز تجدید‌نظر در سیاست خارجی این دو کشور را بر عهده دارد. بروس ریدل، کارمند پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و مشاور سه رییس جمهور آمریکا در مسائل خاورمیانه و جنوب آسیا بوده است.
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده است که این روند تا پیش از نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ‌که در سوم و چهارم آوریل در مرز آلمان و فرانسه برگزار خواهد شد، به پایان خواهد رسید.

بروس ریدل در این هیات جدید در کاخ سفید با ژنرال جونز، دستیار رییس جمهور آمریکا در امنیت ملی و ریچارد هالبروک، فرستاده‌ ویژه‌ دولت اوباما به افغانستان و پاکستان همکاری کند.
آلکسی بارادلوکین، معاون سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ روسیه در پایان نشست خود با پاتریک مون، معاون دستیار هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه‌ آمریکا در امور افغانستان اعلام کرد که روسیه و آمریکا مسیر همکاری آینده‌ دو کشور را در ارتباط با افغانستان تعیین کردند.
مذاکرات پاتریک مون با مقام‌های روسیه در مورد دیگر مسائلی که آمریکا در پی کسب کمک بیشتر جامعه‌بین‌المللی برای حمایت از دولت طالبان علیه شورشیان طالبان است، همچنان ادامه دارد.
سخنگوی سفارت آمریکا در مسکو در این باره گفت: فراهم‌آوری کمک نظامی و غیر نظامی به افغانستان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم از محورهای مذاکرات مون خواهد بود. 

کد خبر 3691

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین