دبیر بخش علمی دومین جشنواره علامه حلی صبح پنجشنبه در مراسم تقدیر از برترین آثار پژوهشی طلاب جوان حوزههای علمیه سراسر کشور ضمن ارائه گزارشی از روند ارزیابی و داوری در این جشنواره پیشنهاد کرد این جشنواره از این پس به صورت «دوسالانه» برگزار شود.
به گزارش خبر آنلاین، مدرسه دارالشفای قم در حالی صبح پنجشنبه میزبان رییس قوه قضائیه بود تا از 85 طلبه پژوهشگر تجلیل کند که طبق گفته دبیر دومین جشنواره علامه حلی 1629 طلبه با 2389 اثر در قالب مقاله، کتاب تالیفی و پایاننامه در این جشنواره شرکت کرده بودند.
حجتالاسلام شبستری تصریح کرد: تنها 27 درصد از مجموع کل آثار ارسالی به مرحله تفضیلی و ارزیابی راه پیدا کردند.
وی از حضور بیش از صد ارزیاب برای داوری آثار این جشنواره خبر داد و بیان داشت: 39 اثر پژوهشی از میان 2369 اثر از حوزه های علمیه برادران و خواهران سراسر کشور، رتبه اول تا سوم این جشنواره را به خود اختصاص دادند. وی همچنین اضافه کرد: سه موضوع اول آثار منتخبین کلام، فقه و حقوق اسلامی و تاریخ اسلام و مسلمین است.
بنا براین گزارش حضور حدود 1650 طلبه در این جشنواره به معنای حضوری حداقلی در بزرگترین جشن پژوهشی حوزههای علمیه است چرا که در سطوحی که جشنواره علامه حلی برگزار شده است؛ حدود 20 هزار طلبه در سراسر کشور در حال تحصیل هستند و تعداد افرادی که در جشنواره حاضر شدهاند؛ یک دهم این تعداد است.
شایان ذکر است شیوه برگزاری جشنواره مورد نقد و اعتراض برخی از طلاب بوده و حتی برگزیدگان جشنواره نیز نسبت به بیتوجهی به مقوله پژوهش در حوزههای علمیه گلایههایی را ابراز داشتند.به اعتقاد بسیاری از طلاب؛ تالیف کتاب و یا امتیاز نمره ای نمی تواند ملاکهای خوبی برای ارزیابی پژوهشگران حوزوی باشد؛ کار پژوهش در حوزههای علمیه با سایر نهادهای علمی کشور متفاوت است و تنها فراخوان آثار راهی برای شناسایی استعدادها و نخبگان حوزوی نیست چرا که شاید بسیاری از طلاب انگیزهای برای حضور در این جشنوارهها نداشته باشند.
در مراسم اختتامیه این جشنواره که ظهر امروز در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، محمدحسین فرجنژاد با کتاب اسطورههای صهیونیستی در سینما از حوزه علمیه شهرستان قم و سید لقمان حکیمی با مقاله بررسی تطبیقی آیه اکمال از مجتمع عالی امام خمینی(ره) شهرستان قم به عنوان رتبههای اول در پایههای نهم تا سال اول درس خارج معرفی شدند.
همچنین عبدالحسین مشکانی با کتاب کنکاشی تحلیلی پیرامون فرقه آمریکایی اکنکار از حوزه علمیه قم، محمدداود سخنور با پایاننامه نقش عقل در معرفت دینی از دیدگاه غزالی و کییر کگور از مجتمع عالی امام خمینی(ره) قم، غلامعلی میرنسب با پایاننامه تعارضهای داخلی احوال شخصیه در حقوق ایران و مصر از حوزه علمیه قم، ولیالله عباسی با مقاله نردبان آسمان (تحلیل انتقادی کثرتگرایی دینی و بررسی تطبیقی آن با وحدتگرایی دینی) از حوزه علمیه قم و محمدجعفر رضایی با پایاننامه بررسی تحولات حوزه علمیه اصفهان در موضوع امامت در سده اخیر از حوزه علمیه شهرستان قم به عنوان رتبه دوم در پایههای نهم تا سال اول درس خارج معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ما، به رتبههای اول در هر گروه کمک هزینه "سفر عمره" به ارزش 800 هزار تومان همراه با 200 هزار تومان بن کتاب؛ نفرات دوم تنها سهمیه سفر عمره و نفرات سوم مبلغ 600 هزار تومان اهدا شد.
نظر شما