2- در ماده هفت قانون مطبوعات آمده است:. موارد ذيل ممنوع و جرم محسوب مي شود:
الف. چاپ و انتشار نشريه اي كه پروانه براي آن صادر نشده و يا پروانه آن لغو گرديده ويابه دستور دادگاه به طور موقت يا دايم تعطيل گرديده است.
در تبصره ای که بعدا به این قانون اضافه شده، سایت ها نیز مشمول این بند شده اند.
3- وزارت ارشاد اخیرا تصمیم گرفته است در اجرای قانون مطبوعات، از یک فرآیند غیرقانونی(یعنی فعالیت سایتهایی که مجوز ندارند و قانونا باید برای فعالیت خود از هیات نظارت برمطبوعات و پایگاههای خبری مجوز بگیرند) جلوگیری کند و به این ترتیب به سلامت فضای رسانه ای کمک کند و به هرج ومرج کنونی پایان دهد.
4- جناب آقای خرم آبادی معاون محترم قضایی دادستان کل کشور، در تفسیری قابل تامل،اقدام وزارت ارشاد در مسدودکردن سایتهای غیر قانونی را غیرقانونی اعلام کرده است! در واقع وزارت ارشاد به خاطر انجام وظیفه قانونی خود زیر سوال رفته است.
5- جا داشت که پیش و بیش از آنکه وزارت ارشاد به این کار بپردازد قوه قضاییه طبق اصل فوق الذکر در قانون اساسی و به منظور پیشگیری از وقوع جرم وارد عمل می شد. حتی انتظار می رفت طبق بند سه اصل این اقدام را از وزارت ارشاد درخواست و یا آن را مکلف به مسدود کردن سایتهای غیر مجاز می کرد.
6- خدا کند اظهارات معاون محترم قوه قضاییه به تجری افرادی که به انجام امور خلاف قانون عادت دارند، نیانجامد. زیرا به همان اندازه که اخذ مجوز برای راه اندازی یک سایت سخت است و باید از هفت خوان ستعلامهای متعدد گذشت، ایجاد سایت بی مجوز بسیار ساده است. فقط چندصدهزارتومان پول می خواهد.
و روشن است اگر برای دور زدن قانون بتوان به سخن جناب آقای خرم آبادی استناد کرد، چه نیازی هست که علاقمندان به سایت خبری، این همه رنج تحمل کنند؟ و تازه بعد از اخذ مجوز دائما تنشان بلرزد که ممکن است سروکارشان طبق قانون به دادگاه مطبوعات بیفتد؟ و ... سرانجام اینکه چرا باید سرچشمه را با بیل نبندیم تا بعدا مجبور به استفاده از پیل شویم؟
نظر شما