کتاب و کتابخوانی در زمانه ما نشانههای مهمی هستند که با آنها میتوان وضعیت فرهنگی جوامع را به دقت سنجید. میزان پویایی جوامع، بدون سنجشی بر اساس رشد و توسعه این دو مقوله غیرممکن است. چهبسا در جهان امروز و با طیکردن تجارب گوناگون بشری، سخن مشهور سقراط مبنی بر اینکه: «جامعه وقتی فرزانگی و سعادت مییابد که مطالعه، کار روزانهاش باشد» بهتر فهمیده شود زیرا بهوضوح میبینیم در جوامع پیشرفته، صنعت نشر پررونق و میزان مطالعه نیز چشمگیر است.
بنابراین بیدلیل نیست که کیفیت زندگی در این جوامع مطلوبتر است زیرا میزان مطالعه اثر مستقیمی در شکلگیری جوامع توسعهیافته داشته و دارد. در باب فواید و اثرات مطالعه، بزرگان ایران و جهان مکرر سخن گفتهاند، بنابراین ضروری است که ما نیز با وجود پیشینه درخشان فرهنگی و تمدنی خودمان، در باب مطالعه و توسعه فرهنگ کتابخوانی قدمهای محکمتری برداریم و به وضعیت مطلوبی دست یابیم و همینطور از حرکتها و قدمهای فرهنگی، چه کوچک و چه بزرگ، پشتیبانی کنیم.
قرار است بهزودی و در تاریخ 25شهریور1393 در شهرکتاب ابنسینای تهران، کتاب «در قلمرو فرهنگ و سیاست» اثر محمد صادقی رونمایی شود. در فصل سوم از این کتاب، مجموعه گفتوگوهای نویسنده کتاب با اینجانب هم منتشر شده است. گفتوگوهایی که در آن شرحی از زندگی من، ایام تحصیلم در اروپا و آمریکا، کارهای هنری و آثارم نیز ارایه شده و میتواند برای مردم و بهویژه جوانان و آنهایی که به هنر موسیقی علاقه بیشتری دارند جالب باشد.
من هربار به ایران میآیم و با جوانانی که در زمینه موسیقی کار میکنند آشنا میشوم، بیشتر به آینده امیدوار شده و فکر میکنم اگر برای این افراد مستعد، امکانات مطلوب فراهم شود، بهراحتی میتوانند در مسیر فراگیری فنون موسیقی (در همه شاخهها) به موفقیت دست یابند.
اینجانب متاسفانه بهدلیل گرفتاریها و اشتغالاتی که دارم، در تاریخ مذکور نمیتوانم در جمع هموطنان عزیز و در کنار استادانی که در جلسه شرکت دارند، حضور یابم اما خوشحال خواهم شد که مردم کتاب را بخوانند و نظراتشان را درباره این گفتوگوها با من در میان بگذارند.
و کلام آخر من با دوستان و علاقهمندانی که در مراسم حاضر خواهند بود چیزی جز سلامی گرم - با الهام از حضرت حافظ- نیست:
سلامی چو بوی خوش آشنایی
بدان مردم دیده روشنایی
6060
نظر شما