برلین اینروزها میزبان تندروترین سیاستمداران تاریخ اسرائیل است . از بنیامین نتانیاهو نخست وزیری تا آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه و ایهود باراک که به ظاهر چپگراست اما در حقیقت تفاوت چندانی با چهرههای حاضر در ائتلافی ندارد که از یک سال پیش قدرت را در این رژیم در دست گرفتهاند . نخستین نشست میان اعضای کابینه اسرائیل و آلمان در حالی برگزار شد که پرونده هستهای ایران در راس همه مسائل قرار داشت. بحران خاورمیانه، برنامهی هستهای ایران و همکاریهای اقتصادی از مهمترین موارد مذاکرات سیاستمداران دو طرف بود.
بنیامین نتانیاهو به همراه پنج وزیر خود به آلمان سفر کرده است و مذاکرات طرفین پشت درهای بسته انجام شد. بنیامین با اشاره به حضور خود در برلین از لحظهای تاریخی سخن گفت. این اولین بار است که بعد از پایان جنگ دوم جهانی، برلین شاهد نشست مشترک کابینه آلمان و اسرائیل است.
نتانیاهو در جریان این نشست بار دیگر وزنه دیدار را بر دوش ایران انداخته و با لحنی مانند همیشه منتقدانه گفت: زمان در حال از دست رفتن است،اگر الان ایران را تحریم نکنیم ،چه زمانی قصد داریم این کار را انجام دهیم؟تهران به هیچ وجه اجازه دستیابی به سلاحهای هستهای را ندارد. جامعه بین المللی اکنون باید نشان دهد که قاطع عمل میکند.
آنگلا مرکل نیز در همصدایی با نتانیاهو از آمادگی آلمان برای اقدامات "تنبیهی" علیه ایران "در صورتی که ایران در مورد برنامههای اتمی خود تسلیم نشود"، سخن گفت.
مرکل افزود: گرچه خواست ما برای اقدامات تنبیهی، عمل کردن در چارچوب شورای امنیت سازمان ملل است، اما اگر چنین مسالهای میسر نشود، در این صورت آلمان با کمک کشورهایی که هدف مشابهی را دنبال میکنند، در چنین تحریمهای مشارکت خواهد داشت.
صلح خاورمیانه هم دیگر موضوع مورد بحث بود . نتانیاهو باز هم در ژستی دیپلماتیک فرورفته و اعلام کرد که دولتش برای آغاز مذاکرات در نزدیکترین زمان ممکن آمادهاست، اما هیچ پیش شرطی را نمیپذیرد.
بیبی در ادامه افزود: ما به دنبال تشکیل کشور فلسطین بدون سلاح هستیم تا هیچگونه حملات موشکی اسراییل را تهدید نکند.
مرکل نیز با لحنی انتقادی گفت: از اسراییل در مورد توقف شهرکسازیها انتظار بیشتری میرود. در دیدار اوایل ماه فوریهام با محمود عباس او را به از سرگیری مذاکرات صلح با اسراییل تشویق میکنم.
مرکل همچنین ضمن درخواست از دو طرف فلسطینی و اسراییلی برای ازسرگیری مذاکرات صلح، با نتانیاهو درخصوص اهمیت نقش "محوری" آمریکا در مذاکرات صلح خاورمیانه به توافق رسید.
حضور ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل ، در کنار دیگر وزرا حاکی از تمایل تلآویو برای ادامه روابط نظامی با آلمان و از جمله خرید زیردریاییهای نوع دلفین بود. مرکل با اشاره به همکاریهای تسلیحاتی طرفین گفت: این سنت همیشگی آلمان بوده است که نه تنها حق وجودی اسراییل را به رسمیت بشناسد که همکاریهای تسلیحاتی دو طرف را برای امنیت آتی اسراییل لازم میداند.
مرکل محبوبترین سیاستمدار اروپا در اسرائیل محسوب میشود.
نظر شما