۰ نفر
۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۳
چه عاملی نفس مردم اهواز را تنگ می کند؟

باز باران بارید و باز تنگی نفس های مردم اهواز از باران اسیدی و آلودگی هوا آغاز شد.

طهورا شهبازی: در روزهایی که حال هوای بیشتر شهرهای ایران خوب است، اما حال هوای خوزستان خوب نیست. باز نفس تنگی، باز گردوغبار و باز هجوم مردم به بیمارستان؛ سناریو تکراری هوای بارانی اهواز. با بارش اولین باران پاییزی مشکلات تنفسی مردم این شهر نیز افزایش یافت؛

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی هفته گذشته در حاشیه نشست امضای تفاهمنامه مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه، با بیان اینکه آلودگی هوای اهواز موضوع پیچیده‌ای است،گفته بود: تاکنون هزار نفر به دلیل این آلودگی راهی بیمارستان شده‌اند، بنابراین برای حل این معضل باید محیط زیست وارد عمل شود.

حالا محیط زیست وارد این مساله شده. پیرو مشکلات تنفسی پیش آمده برای تعدادی از هموطنان اهوازی در هفته اخیر دو روز پیش جلسه فوق العاده ای به دعوت معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای بحث در مورد آخرین نتایج بررسی ها و اقدامات صورت گرفته با حضور معاونین وزارتخانه های نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران استانی خوزستان در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

در این جلسه علاوه بر اتخاذ تصمیم در خصوص ضرورت اطلاع رسانی به موقع به مردم، مقرر شد کارگروه ویژه ای جهت بررسی و پایش مستمر وضعیت با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و هماهنگی های لازم بین دستگاهی صورت گیرد.

همچنین مقرر شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش دقیق وضعیت مراجعه کنندگان به مراکز درمانی را از جهت تشخیصی، نوع علایم و عوامل دخیل به منظور شناسایی منشاء اصلی بیماری ارائه دهد.

وزارت نفت نیز مکلف شد اقدامات لازم برای تکمیل طرح آماک، جمع آوری گازهای همراه نفت را انجام و برای تسریع آن تلاش کند، همچنین موضوع تثبیت خاک و مالچ پاشی 200 هزار هکتار اراضی منطقه با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست توسط وزارت نفت دنبال شود.


چه عاملی نفس مردم اهواز را تنگ می کند؟

اما اینکه چه عامل یا عاملانی آلودگی هر ساله این شهر را رقم می زند هنوز مسوولان محیط زیست به قطعیتی نرسیده اند.

یوسف رشیدی مدیرکل مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست دراین باره می گوید: علت سنجش هیدروکربن ها در شهر اهواز بررسی اثرات آنها بر سلامت مردم بود. اما در این پایش مشخص شد که میزان هیدروکربن ها چندان بالاتر از استاندارد نبوده و به نظر نمی رسد که مشکلات قلبی و تنفسی مردم این شهر از آلاینده های هیدروکربنی باشد. لازم است بخش های درمان و بیمارستان های علوم پزشکی به علاوه متخصصان سم شناسی تا مشخص شدن علت اصلی بروز این مشکلات در اهواز با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کنند.

به گفته او سازمان حفاظت محیط زیست امسال هم تعدادی ایستگاه پایش و سنجش جهت اندازه گیری ترکیباتی از جمله گازهای متداول هیدروکربن ها، بنزن و تولوئن خریداری و راه اندازی کرده است.

احمدرضا لاهیجان زاده رییس محیط زیست خوزستان هم مانند مسوولان دیگر علت آلودگی ها را نامعلوم می داند، اما معتقد است: سال گذشته بنزین پتروشیمی تولید می شده که کیفیت مطلوبی نداشت. به هر حال یک بخش از آلودگی مربوط به این قضیه بوده، آلودگی هایی نیز صنعت فولاد و همچنین کارخانجات سیمان دارند. با این حال به صورت قطعی مشخص نشده زیرا ممکن است اثر ترکیبی باشد.

او در مورد جلسه ای که در این زمینه با معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست، برگزار شده، به خبرآنلاین می گوید: جلسه خوبی بود و تصمیمات خوبی هم گرفته شد. از مهم ترین تصمیمات طرح آماک بود که این طرح دو تا حداکثر 3ماه آینده باید به بهره برداری برسد. بر اساس این طرح 6میلیون فوت مکعب گاز ترش سوخته نخواهد شد.

رییس محیط زیست خوزستان از تلاش های یک ساله ای که برای شناسایی عوامل آلوده کننده در این شهر صورت گرفته اینطور می گوید: عواملی که باعث آلودگی باشند را از سال قبل مدنظر قرار داده ایم و روی تک تک آنها کار می کنیم. آلودگی های مانند آلودگی نفتی، مزارع نیشکر، صنایعی مثل فولاد، حتی واحدهای کوچک تر مثل کوره های آجرپزی و مدیریت پسماند. روی قارچکش های گیاهی هم به عنوان یکی از عوامل بررسی هایی در حال انجام است.

او از وارد کردن یکسری دستگاه جدید برای اندازه گیری آلودگی هوا به عنوان یکی ازبرنامه های پیش روی سازمان خود یاد می کند و معتقد است: همه گزینه های احتمالی هم باید بررسی شود تا هیچ چیز مغفول نماند. البته این آلودگی نسبت به سال قبل تا حدی کمتر و کنترل شده بود، ولی باید دید در بارندگی بعدی اوضاع چگونه می شود.

لاهیجان زاده معتقد است اقدام اساسی در این زمینه طرح آماک است که واقعا کار اساسی است: یکی از بهترین پروژه های زیست محیطی کشور است که 23 میلیون دلار برای آن هزینه شده. در نتیجه این طرح این طرح از سوختن 100میلیون متر مکعب گاز در زمان استخراج نفت و در نتیجه از ورود صدها هزار تن آلاینده به هوای اهواز جلوگیری می شود.

47233

کد خبر 383527

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    66 2
    خبر انلاین ممنون که شما لااقل پیگیری میکنید.وگرنه صذا سیما که بعد از هر بارون میره تو شهر از چند نفر خاص سوال میپرسه اونا هم همش به به چه هوای خوبیه میگن.مردم خوزستان نیاز به یه هوایی دارن که بتونن نفس بکشن.خداییش حق نفس کشیدن توقع زیادیه؟؟؟
  • مکتب ایرانی IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    41 2
    بالاخره مردم تا کی منتظر یک پاسخ قطعی و اقدام عملی مناسب باشند؟چرا از کارشناسان خارجی استفاده نمی شود؟
  • محمود A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    43 1
    ...امضای تفاهمنامه مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه،... بقرمایید نقش سازمان اوقاف و امور خیریه در این تفاهمنامه چیست؟؟
  • بی نام A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    47 1
    خدایا اینهمه آدم به خاطر آلودگی هوا آسیب دیده اند هنوز دنبال علتیممممممممممم؟پس کی مداخله می شود ؟چند فرزند ومادر وپدر وخواهرمون باید فدا بشوند؟
  • فولاد خوزستان IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    4 0
    از این جلسه ها و کارگروهها وتفاهم نامه ها در دولت ها ی قبل هم برگزار شد. خانم ابتکار بیا اهواز یه فکر اساسی کن.
  • بی نام IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    4 0
    بعد از بارندگی چند روز پیش خانم بنده چند بار مجبور شد بعلت تنگی نفس در بیمارستان بستری بشه.تا حالا طی این چند روز سه بار بردیمش بیمارستان.به سختی نفس میکشه.واقعا وضعیت خطرناکی داره.
  • احمد GB ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    2 0
    تنها متغییر سالهای گذشته الودگی اهواز اضافه شدن سوخت مازوت نیروگاه رامین است در این شرکت تقریبا در تمام مدت سال به جای استفاده از سوخت گاز از سوخت مازوت استفاده می شود این در حالی است که در سالهای گذشته عموما از گاز به عنوان سوخت استفاده می شد و به ندرت از مازوت استفاده می شد
  • رزمنده دوران دفاع مقدس A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    7 1
    سلام ،تمام سرمایه کشور از خوزستان تامین میشود آنوقت مردم این دیار با این سختیها و مشقتها زندگی میکنند ،در صورتیکه مردم خوزستان باید بهترین و بیشترین امکانات را در کشور داشته باشند ولی افسوس که گوش شنوا نیست و بیشتر مردم خوزستان با سختی زندگی میکنند در این استان و استانهای گرم کشور باید هزینه برق و آب رایگان باشد و بهترین محصولات کشاورزی با سوبسیت دولت در این استانها در دسترس مردم باشد
  • علی A1 ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    10 0
    لطفابدادمردم برسیدمن خودم یکی ازقربانیان هوای اهواز هستم بخداشب وروز دارم زجرمیکشم هیچ دکتر ودرمان هم جواب نمیده.زن وبچه هایی که ناراحتی تنفسی دارن آیابجا بایدپناه برن بعداونهمه جنگ وبیچارگی الان هوای آلوده بلای جون ماشده.خدایا تاکی.........
  • هم وطن IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    4 0
    با سلام و تشکر: من به همراه همسرم به عنوان استاد با تمام کمبودها صمیمانه و به عشق مردم عزیز، خونگرم و لایق استان خوزستان مدت 7سال به تدریس و خدمت مشغول بودیم اما با این شرایط به فکر برگشتن هستیم و این اپیدمی انتقال حتی شامل خود نخبگان خوزستانی هم میشود ،مسئولان به هوش باشند.
  • اميد IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    2 0
    پيشنهاد مي كنيم كه به جاي مال نفتي يا هر مالي ازسنگريزه استفاده شود ارزان است و مضرات براي محيط زيست نظارد جلوي بلند شدن ريز گرد را مي گيرد
  • بی نام RO ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    12 0
    علت آلودگی هوای اهواز: سیاست زدگی سازمان محیط زیست در 3 دولت گذشته..
  • بی نام RO ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    9 0
    مردم اهواز دارند از تنگی نفس خفه میشوند بیماران قلبی وتنفسی میمیرند و نمیتوانند منتظر سال اینده شوند این الودگی همیشهگی وهر روزه هست فقط در مهر و ابان شدیدتر ومردم بدلیل اینکه دیگر اسپریهایی که همه دارند وتهیه کردند جواب نمیدهد ونیاز به اکسیژن پیدا میکنند به بیمارستان ها مراجعه میکنندند شاید ریه های مادیگر خراب شده اند خواهشمند است این دستگاه ها را کار بندازید واگر نمیتوانید به مردم بگویید تا این شهر دیار را ترک کنندالان یکسال است که این حرفها را میزنند.
  • بی نام A1 ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    4 0
    همین الان ساعت 2 شب اهواز بارون اومد دوباره سرفه های شدیدم شروع شد.یکی نیست یه کاری کنه
  • بی نام A1 ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    2 0
    تنفس سخت میشه ادم احساس میکنه تو سینش آتیشه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین