به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ابتکار گفت:در اين مسير راه سختي را پيش رو داريم براي اهل تفكر و اهل فرهنگ كه با اعتقاد روشنگري و اعتقاد به كار بايد اين راه را هموار كنند. در كشور ما همواره مشعل هنر فرهنگ و ادب روشن بوده است و تشكر ميكنيم از وزارت ارشاد كه اين راه را هموار كرده است. اميدواريم اين راه استمرار پيدا كرده و با هم شاهد رشد و اعتلاي فرهنگ ايران باشيم مانند نمايشگاه مطبوعات امسال كه با شعار ازادي مسوولانه بود ما هم هم ازادي و هم مسووليت را در نظر بگيريم.
وی همچنین گفت:در جامعه اي كه فضاي نقد را فراهم نكنيم نمي توانيم منتظر رشدو تعالي نيز باشيم در روزگاري كه مشكلات روز به روز بيشتر ميشود و آسيب هايي در زمينه محيط زيست داريم كه بخشي از ان به فرهنگ بر ميگردد درحالي كه فرهنگ و شيوه زندگي ايرانيان و جوانان امروز ما سازگاري كمي با محيط زيست دارد..پرداختن به مقوله كتاب همواره الهام بخش و تحول افرين بوده است و بسياري بوده اند كه از خواندن يك كتاب دچار تحولات ذهني شده اند.
ابتکار گفت:کتاب مخاطب خودش را پيدا مي كند و آثار خود را نيز مي گذارد اگرچه برخي از كتاب ها اثر جاودانه در فرهنگ و تمدن ما دارند كه كتاب مي تواند براي ايجاد انگيزه موثر باشد. ما بايد به كودكان و خلاقيت ها و حس ايده پردازي انها توجه كنيم زيرا يكي از مايه هاي مهم رشدو تعالي فكري و ارتقاي سطح هوش و تفكر جامعه است. با توجه به اينكه گفته مي شود ارتباطات امروزه نقش كتاب را كمرنگ كرده اند اما بسياري از افراد هنوز كتاب را به چيزهاي ديگر ترجيح مي دهند.. ما بايد كاري كنيم تا كتابخواني به صورت فراگير اجرا شود.
سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم در مورد کتاب گفت: کتاب یکی از قالب هایی است که می تواند به حفظ محیط زیست کمک شایانی داشته باشد که به طور خاص چهار قالب برای کتاب در فضای زیست محیطی وجود دارد اما با توجه به شرایط فعلی محیط زیست کشور این قالب ها بایستی توسعه یافته و به طور جدی تری در خدمت مباحث زیست محیطی قرار گیرند.
صالحی ادامه داد: کتاب های علمی درون حوزه ای محیط زیستی که در حال حاضر حجم آنها در کشور رو به گسترش است یکی از این قالب هاست و آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب از توسعه این قالب خبر می دهد.
صالحی، قالب دوم را کتاب های میان رشته ای محیط زیست عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر محیط زیست با رشته های زیادی گره خورده و شاخه های متنوعی در این رشته ایجاد شده که منجر به انتشار کتاب های میان رشته ای محیط زیست شده است.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به کتاب های ترویجی حوزه محیط زیست به عنوان قالب سوم کتاب های زیست محیطی تصریح کرد: این نوع کتاب ها که دامنه بسیار وسیعی دارند نیز در کشور رو به گسترش هستند.
او قالب ادبیات را بخش چهارم کتاب های زیست محیطی عنوان کرد و افزود: این قالب می تواند به طور گسترده مورد توجه شاعران و نویسندگان قرار گیرد تا به انتشار داستان ها و شعرهایی در زمینه محیط زیست بپردازند.
صالحی بیان کرد: در حقیقت این چهار قالب عمده ترین قالب های کتاب هایی هستند که در عرصه محیط زیست می توانند مورد توجه قرار گیرند.
او با اشاره به یک تفاهم نامه چند جانبه بین سازمان های متولی محیط زیست و فرهنگ در جامعه اظهار داشت: شاید بتوان از طریق این تفاهم نامه بحث های کتابخوانی و زیست محیطی را با جدیت بیشتری دنبال کرد.
صالحی تاکید کرد: انجمن ناشران محیط زیست می توانند به عنوان یک فراکسیون حوزه ناشران در زمینه محیط زیست فعالیت کنند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد از توافق وزیر ارشاد با پیشنهاد رئیس سازمان محیط زیست در خصوص ایجاد حوزه خرید کتاب زیست محیطی خبر داد و تاکید کرد: امیدواریم این پیشنهادها موجب اعتلای کتاب و کتابخوانی در زمینه محیط زیست شود.
صالحی با اشاره به نگاه فرهنگی محیط زیست و استقبال وزارت فرهنگ و ارشاد از مباحث زیست محیطی تصریح کرد: چنین جشنواره هایی موجب تعامل بیشتر بین کتاب و کتابخوانی می شود که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و دولت با نگاه ویژه به آن این مسیر را میسر خواهد کرد.
4646
نظر شما