معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه صاحبان خودرو در مقابل سلامت مردم متعهد و مسوول هستند،گفت:معاینه فنی مساله مهمی است که در شهرهای بزرگ باید جدی گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، معصومه ابتکار گفت : صاحبان خودرو باید در سال یکبار خودروی خود را برای تنظیم موتور و سلامت زیست محیطی آن مورد معاینه فنی قرار دهند.

وی گفت: برنامه کاهش آلودگی هوا بسیار پیچیده و چند وجهی است البته دولت گام هایی در جهت بهبود وضعیت هوا و اجرای این برنامه برداشته است.

وی با بیان اینکه اصلاح کیفیت سوخت و رعایت استاندارد در تولید خودروها برخی از این گام ها است گفت: اینها فقط گام های اولیه است زیرا برنامه کاهش آلودگی هوا ابعاد مختلفی دارد که یکی از ابعاد مهم آن از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و معاینه فنی خودروها است.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه اکنون سوخت با استاندارد یورو 4 در برخی کلان شهرها توزیع می شود افزود: استاندارد کردن سوخت به تنهایی موجب کاهش الودگی هوا نمی شود.

وی گفت: سازمان محیط زیست پیشنهاد داده است در لایحه کاهش آلودگی هوا زمان معاینه فنی خودروها از 5 سال به 3 سال کاهش یابد که منتظر تصویب مجلس هستیم، اما همکاری و مشارکت شهروندان در این زمینه بسیار حایز اهمیت است.

ابتکار گفت: مساله دیگر در زمینه آلودگی هوا بحث موتورخانه ها در شهرهای بزرگ است، در کلان شهرها صدها هزار واحد مسکونی وجود دارد که دارای سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی هستند و از سوخت فسیلی نیز استفاده می کنند.

وی همچنین گفت: اگر موتورخانه ها به طور مرتب تنظیم نشوند قطعا مصرف زیاد سوخت فسیلی موجب تولید گازهای گلخانه ای می شود که گرم شدن هوا و آلودگی را به همراه دارد.

ابتکار ادامه داد: علاوه بر تنظیم مرتب موتورخانه ها، باید از سیستم های گرمایشی کمتر استفاده شود زیرا هم مقرون به صرفه است و هم اینکه موجب مصرف کمتر سوخت می شود، برای این کار باید دمای منازل در زمستان متعادل باشد.

وی گفت: دمای منازل در زمستان باید 20 درجه باشد و افراد از لباس گرم استفاده کنند متاسفانه دمای منازل را به حدی بالا می بریم که از لباس های تابستانه استفاده می کنیم. نیاکان ما در گذشته از کرسی استفاده می کردند زیرا فضای خانه ها سرد بود.

ابتکار گفت: در مرفه ترین کشورهای دنیا هم روشی که ما در کشور خود در پیش گرفته ایم را انجام نمی دهند، در بسیاری از کشورهای اروپایی در مدت 24 ساعت حدود 8 تا 12 ساعت به خانه ها گرمایش می دهند بقیه ساعات در خانه ها بسته است تا همان هوا در فضا گردش کند.

4646

کد خبر 385835

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کمال IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    3 0
    زور ابتکار به خودرو سازها و . . . نرسیده حالا به خود مردم گیر داده
  • محمدعظیمی A1 ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    3 0
    من هر وقت با خودرو شخصی در داخل شهر تردد می کنم عذاب وجدان دارم. اما چاره چیست؟ دولت باید با همکاری مراکز صنعتی و دانشگاهی دستگاههایی برای کاستن از آلودگی هوا تولید و با قیمت مناسب در اختیار خودرو سواران قرار دهد. یا مثلا برای گاز سوز کردن خودرو تسهیلات بدهد. گاز سوز کردن خودرو پراید هزینه ای نزدیک به یک میلیون تومان دارد که در توان همه نیست.
  • بی نام A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    1 0
    مسئول؟؟وقتی بدون ایمنی هست چه انتظاری دارید واسشون سلامتی مهم باشه
  • مصطفی IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    1 0
    خودروسازها چی ؟؟؟ اونا مسئول نیستن
  • بی نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    3 0
    سازندگان خودرو. نه صاحبان خودرو. تازه صاحبان خودرو هم بابت همین خودرو های بی کیفیت تا خرخره بدهکارن و صاحب اصلی خودرو ها بانک ها و افراد ذی نفوذ هستن
  • بی نام A1 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    1 0
    تولیدکنندگان خودرو چطور؟شهروندان با خودرو با سیستم سوخت ناقص چکار میتونن بکنن.وارد کنندگان صوخت چطور؟
  • رضا A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    1 0
    موتور هاي پرمصرف با تكنولوژي 30 سال قبل با كيفيت بنزين و روغن مصرفي و... با يك معاينه هرساله شايد 0.00005 تغيير ايجاد كند بحث سر عدم معاينه نيست بحث سر ساده انگاري روشهاي حل مسئله هست. راه حل فقط توسعه نوگان حمل و نقل عمومي آنهم بصورت برقي و پاك هست. واردات خودروهاي هيبريدي و بستن كارخانه هاي خودروسازي عقب مونده ايران هست. تازه فقط آلودگي هوا نيست. آلودگي آب و خاك و.... الان بيمارستان تهران زباله هاي بيمارستاني را وارد فاضلاب مي كنند و....
  • بی نام A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    2 0
    سازندگان خودرو چطور؟ دولت چطور که از ورود خودروهای با کیفیت به بهانه ی حمایت از خودروسازان بی کیفیت داخلی جلوگیری میکنه؟
  • میلاد حمیدی IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    1 0
    دمای آسایش محیط برای بدن 23 درجه است. من نمی دانم چرا شرکت گاز می گوید 18 درجه که برای محیط اداری و کلاس ها و سالن ها کاربرد دارد. نه منازل. طرف میخواد توی خونه با زن و بچش راحت باشه. مگه توی اداره نشسته که میگید 18 یا 20 درچه؟ بابا جان در اداره و اتاق های عمومی همه لباس پوشیده و غیر راحت دارند که با دمای 18 درجه بدن گرم می ماند. اما در منزل دیگر مردم می خواهند خستگی در کنند. من منکر کاهش مصرف نیستم.اما این انصاف نیست که از مردم بخواهیم که همش در سختی و عذاب باشند. پس ما تاوان چه چیزی را باید بابت این همه گرانی و کمبود امکانات بدهیم؟ چرا باید اینطور باشد؟گاز ما صادر می شود اما به خودمان که می رسد مصرف را هم پایین می آوریم با گران کردن باز همان مبلغ یا بیشترش را از ما می گیرند و جبران می کنن
  • بی نام A1 ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    1 0
    پس مقصر معلوم شد مقصر مسولین نیستن خدا رو شکر
  • آرمين A1 ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    2 0
    چرا صاحبان خودرو.بايد بگيد توليد كنندگان خودرو كه اين ارابه هاي مرگ رو روانه بازار ميكنند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین