معاون وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل هم برای عذرخواهی به ترکیه رفت

اسرائیلی‌ها همچنان به دنبال جلب نظر مساعد ترک‌ها هستند. ده روز پیش بود که پخش سریالی ضداسرائیلی در ترکیه،مقام‌های رژیم اسرائیل را به واکنش واداشت. در همان روزها اسرائیل سفیر ترکیه در سرزمین‌های اشغالی را احضار کرد . معاون وزیر امور خارجه اسرائیل با لحنی تند و تمسخر آمیز از آقای سفیر استقبال کرد . همین حرکت کافی بود تا ترک‌های سرسخت که اخیرا رابطه حسنه خود با تل‌آویو را هم زیر سوال برده‌اند ، خشمگین سفیر اسرائیل در آنکارا را فراخوانده و مراتب اعتراض خود را اعلام کنند. چند ساعتی از اظهانظرهای تند نخست وزیری و رئیس‌جمهوری ترکیه نگذشته بود که در اسرائیل همه به تب و تاب عذرخواهی افتادند. در روزهایی که کاسه صبر اعراب از ناز و کرشمه‌های اسرائیلی‌ها لبریز شده است، از دست دادن ترکیه در جامه شریکی استراتژیک هم بسیار سخت است . سه روز بعد ایهود باراک در قامت وزیر دفاع راهی آنکارا شد . باراک در ائتلافی که راستگراهای افراطی آن را اشغال کرده‌اند تنها چهره میانه‌رو چپ محسوب می‌شود. سفر او به آنکارا اما بی‌هیچ‌گونه دستاوردی تمام شد . نه رجب طیب اردوغان و نه عبدالله گل با او دیدار کردند. امضای چندین توافقنامه نظامی تنها دستاورد این سفر بود .در همین راستا معاون وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل نیز در آنکارا با رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه دیدار کرد. این دیدار با حضور گابی لوی سفیر این رژیم در آنکارا صورت گرفت .

مراد مرجان رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ترکیه در این دیدار تاکید کرد ، ترکیه خواستار ثبات در منطقه است. مراد مرجان افزود شاید این موضع ترکیه اسرائیل را نارحت کند اما این خواسته ترکیه به نفع اسرائیل است. رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ترکیه گفت : شخصا مواضع اسرائیل را امیدوار کننده نمی‌دانم.

مراد مرجان با چند دقیقه تاخیر یوسی گل معاون وزیر امور خارجه اسرائیل و گابی لوی سفیر اسرائیل را در آنکارا به حضور پذیرفت.
یوسی گال پس از این دیدار از پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا منتظر ماندن در مقابل درب محل دیدار با رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه را مقابله به مثل با رفتار توهین آمیز دانی آیالون معاون وزیر امور خارجه اسرائیل با سفیر ترکیه در تل آویو ارزیابی می کند ؟ خودداری کرد.
مراد مرجان گفت : علت این مسئله طولانی شدن دیدار با وزیر کار ترکیه بود و عمدا مقامات اسرائیلی را منتظر نگه نداشته است.

کد خبر 38596

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین