اگرچه روزنامه‌ها بعد از رسانه ملی و پایگاه‌های اینترنتی، رتبه سوم اعتماد مردم را به خود اختصاص دادند اما روزنامه‌های «همشهری، ایران و جام جم» در صدر علاقه‌مندی‌های مردم تهران هستند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در میان روزنامه‌های ورزشی نیز «خبر ورزشی» با تفاوت معناداری از سایر روزنامه‌های ورزشی بیشترین خواننده را دارد.

 بنا بر نتایج تحقیقی مبتنی بر نظرسنجی مرکز ملی مطالعات و سنجش افکار عمومی از شهروندان تهرانی درباره الگوی مصرف و میزان استفاده آن‌ها از مطبوعات که در مهرماه سال 1393 از تعداد 1100 پاسخگو با روش میدانی و با استفاده از پرسشنامه انجام‌شده، در کسب اخبار و اطلاعات از رسانه‌های مختلف، میزان استفاده از مطبوعات در جایگاه چهارم و در بین سایر رسانه‌ها در خصوص اعتماد به این رسانه هم مطبوعات بعد از صداوسیما و شبکه‌های اینترنتی در جایگاه سوم قرار دارد.

مهم‌ترین شیوه دسترسی پاسخگویان به مطبوعات (روزنامه و مجلات) خرید شخصی بوده و میانگین میزان مطالعه روزنامه توسط خوانندگان مستمر آن‌ها 41 دقیقه در شبانه‌روز است که البته با افزایش سن بر میزان مطالعه آن‌ها افزوده‌شده است. مهم‌ترین روزنامه موردمطالعه پاسخگویان در بخش روزنامه‌های غیر ورزشی روزنامه‌های «همشهری، ایران و جام جم» و در میان روزنامه‌های ورزشی «خبر ورزشی» با میانگین 48 درصد و بافاصله بسیار زیاد، روزنامه‌های «نود و استقلال» با کمتر از 10 درصد است. در بین مجلات هم «خانواده سبز» و «دنیای ورزش».

گزارش حاضر که حاصل سومین نظرسنجی از شهروندان شهر تهران به سفارش معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد است، نشان می‌دهد که در بین شش رسانه مطرح‌شده یعنی صداوسیما، روزنامه‌ها و سایت‌های متعلق به آن‌ها، مطبوعات خارجی، شبکه‌های ماهواره‌ای، رادیوهای خارجی فارسی‌زبان و پایگاه‌های اطلاعاتی اینترنتی، بیشترین استفاده پاسخگویان از صداوسیما با میانگین رتبه‌ای 2.40 از 4 و کمترین میزان استفاده هم مربوط به مطبوعات خارجی با میانگین 0.38 از 4 است. ضمناً از میان موارد مطرح‌شده میانگین میزان استفاده از مطبوعات جهت کسب اخبار و اطلاعات معادل 1.28 از 4 است که در مقایسه با منابع مختلف مطرح‌شده در رتبه چهارم میزان استفاده قرار دارد.

در استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای نیز 7.8 درصد پاسخگویان این پژوهش همیشه، 16.3 درصد بیشتر اوقات، 20.6 درصد گاهی، 10.4 درصد بندرت و 44.9 درصد هم‌جهت کسب اطلاعات و اخبار گوناگون هرگز استفاده‌ای نمی‌کنند.

در مورد پایگاه‌های اطلاعاتی اینترنتی هم همان‌طور که نتایج پژوهش نشان می‌دهد، 14.9 درصد همیشه، 18.8 درصد بیشتر اوقات، 17.2 درصد گاهی، 7.5 درصد بندرت و 41.5 درصد هم هرگز از این رسانه جهت کسب اخبار و اطلاعات استفاده نمی‌کنند.

در خصوص میزان اعتماد پاسخگویان به این رسانه‌ها هم بالاترین میزان اعتماد به صداوسیما با میانگین رتبه‌ای 2.65 از 5 و کمترین میزان میانگین که معرف کمترین میزان اعتماد به رسانه‌های فوق است هم به رادیوهای خارجی فارسی‌زبان با رقم میانگین 1.38 از 5 مربوط است. همچنین میزان اعتماد پاسخگویان به مطبوعات با رقم 2.43 از 5 بعد از صداوسیما و پایگاه‌های اطلاعاتی اینترنتی در جایگاه سوم قرار دارد.

در رابطه با میزان استفاده پاسخگویان از خدمات پست الکترونیکی و نرم‌افزارهای خبری نصب‌شده بر روی تلفن‌های همراه هم اگرچه 52.9 درصد اصلاً از پست الکترونیکی استفاده نمی‌کنند، اما میزان استفاده 10.5 درصد همیشه و 13.3 درصد بیشتر اوقات است. این درصدها در رابطه با نرم‌افزارهای نصب‌شده بر روی موبایل هم به‌گونه‌ای است که 62.8 درصد از آن‌ها هرگز استفاده نکرده و تنها 9.7 درصد همیشه و 17.3 درصد هم گاهی استفاده می‌کنند.

در رابطه با افراد خانواده پاسخگو که خواننده روزنامه هستند، به‌جز فرد پاسخگو، 33.5 درصد گفته‌اند که فقط یک نفر، 24.4 درصد دو نفر و 27.6 درصد هم گفته‌اند که به‌جز آن‌ها هیچ فرد دیگری در خانواده خواننده روزنامه خریداری‌شده در منزل نیست.

همچنین نتایج مربوط به دلایل پاسخگویان جهت خرید روزنامه هم نشان می‌دهد که کسب اخبار و اطلاعات روز ایران با 26.9 درصد، افزایش اطلاعات عمومی با 14.1 درصد و کسب سرگرمی و گذران وقت با 8.4 درصد مهم‌ترین دلایل افراد جهت مطالعه روزنامه است.

در مورد بخش‌های مختلف روزنامه هم نتایج نشان می‌دهد که در میان موضوعات مندرج در روزنامه‌های کشور، بیشترین میزان علاقه‌مندی پاسخگویان با 19.1 درصد به بخش حوادث، 12.2 درصد به بخش‌های اجتماعی و 11.9 درصد هم به بخش‌های سیاسی روزنامه‌ها مربوط است.

در خصوص ویژگی‌های یک روزنامه مناسب هم نتایج تحقیق نشان می‌دهد، 41.9 درصد پاسخ‌ها مربوط به صحت مطالب روزنامه و 10.8 درصد شفاف‌سازی اخبار است. در این رابطه گفتنی است، میانگین نمرات داده‌شده آن‌ها هم به عملکرد روزنامه‌ها در سطح کشور به‌طور میانگین 13.2 است که اگرچه 32 درصد نمرات در حد 15 تا 16 هست، اما با افزایش سن و میزان تحصیلات از میزان نمره دهی پاسخگویان به عملکرد روزنامه‌ها در یک سال اخیر کاسته شده است.

5757

کد خبر 388620

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 31
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حميدرضا IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    397 4
    هاها
    • بی نام IR ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
      367 9
      اين امارم مثه بقيه اماراست نرخ تورم و رشد و....
    • بی نام A1 ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
      همشهری فقط بخاطر نیازمندیهاشه که دنبال کار میگردیم و الا نشون دهنده آمار مطالعه یا اعتماد به اون رسانه نیس
  • بی نام IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    266 7
    همشهری؟
  • بی نام A1 ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    منظور از رسانه ملي همان راديو و تلويزيون است ؟ به خاطر همين اعتماد بر اساس آمار خودمان،80درصد مردم ايران ماهواره نگاه ميكنند؟ بابا آماااار
  • عارف A1 ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    حالا چند وقت دیگه دوستان ما در خبر انلاین تیتر بزنن و تحلیل کنن که چرا اقبال مردم به ماهواره ها بیشتر از رسانه ملی است؟این نظر سنجی دلیلییه بر اینکه بیشتر مقالات منفی شما مبنای مطالعاتی درستی ندارند.و تحقیقات میدانی درستی انجام نمیگره وصرفا نقدتون در حوزه میزان مخاطب ناشی از نگاه سیاسی ست
  • مهدی A1 ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    348 5
    این آمار صحیح نیست چون هیچ آدمی نمیاد بگه من ماهواره دارم .
    • بی نام RO ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
      194 6
      ما در طول روز 2 دقیقه تلویزیون ایران میبینیم بقیه اوقات مطلقا ماهواره.حتی اگر 20 بار هم بشقاب را تیغ بزنند دوباره میخرم.
    • وحید A1 ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
      22 2
      من ماهواره دارم...
    • بی نام A1 ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
      6 5
      بیکارم مگه ماهواره یا تلویزیوین ببینم...برسم خونه خوابم...
  • بی نام IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    222 4
    فکر کنم یه اشتباهی شده اونم اینه که جای صدا وسیما با ماهواره عوض شده احتمالا این 1100نفر از حوزه علمیه پاسخگو بودن
  • علی IR ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    151 3
    آمارامون همیشه دروغ و اشتباهه علت عدم پیشرفتمونم همینه با اطلاعات دروغ و بسیار به دور از واقعیت ، سر خودمون رو مثل کبک میکنیم زیر برف اصلا ما آمریکا و کل دنیا رو با این روش آمارگیری به زانو در میاریم چون طبق آمار ماهمیشه بهترینیم چون آمریکا فهمیده ما خودکفاییم خیلی ممنون
  • بی نام IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    198 2
    معمولا آمار رو توی جدول ارائه میکنند که بهتر بشه مقایسه کرد. حتی آمار غلط رو.
  • بی نام A1 ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    رجانیوز و کیهان
  • امیر تبریز اوغلی IR ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    به سایتهای انلاین ایرنا و ایسنا. و روزنامه اعتماد ....خخخخخخخخخخخ
  • بی نام IR ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    232 6
    پس کیهان جی شد؟ فکر کنم کیهان در صدر پرفروشترینها باشه به نظر میاد این گزارش مغرضانه تهییه شده
  • رضا A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    91 4
    چندروزپیش یه نظرسنجی ازسمنان گذاشتین،دقیقاهمینطوربود،مطمئنین نظرسنجی صورت گرفته
  • بی نام IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    35 66
    بنده تا حالا خبر آن لاین میخوندم و چون امکان کامنت گذااشتن داره و خبر هاش واقعی هست بهش اعتماد دارم.
    • بی نام A1 ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
      6 1
      امکان کامنت گذاشتن هست؟؟ منظورت این‌ خبرهای دورهمی که امکان کامنت گذاشتن دارن وگرنه خیلی از خبرهای اساسی که نشان دهنده نظرات مردم هستش امکان کامنت گذاری ندارن اگر چه هیچ وقت این انتقاد منو چاپ نکردی؛خبرآنلاین
  • بی نام RO ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    127 2
    ببخشید این مرکز ملی مطالعات و سنجش افکار عمومی چقدر امارش قابل اعتماده ، یعنی از کجا بفهمیم راست میگوید ، موسسه نظر سنجی نباید دولتی باشد بخصوص اگر اون کشور در خاورمیانه باشه
  • حسین A1 ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    90 4
    یعنی می خواهید ما قبول کنیم که شما یه اماری بدید که مردم بگن ما از شبکه های ماهواره ای بر اخبار و اطلاعات استفاده می کنند واقعا مارا چی فرض کردید عمرا مردم از این صداوسیما میلی راضی باشن
  • بی نام A1 ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    84 2
    به نظر ملت دروغ گفتن محض احتیاط
  • بی نام A1 ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    116 2
    آقا خداییش موسسه امار گیریش خیلی کار درست بوده : فک کنم اول امارشو نوشتن بعد رفتن سوال کردن
  • كورش US ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    102 3
    آمار سفارشي
    • بی نام A1 ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
      4 11
      ای بابا.باز نتایج باب میل نبود ارتش جرزنی به صف شد
  • بی نام IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    86 2
    منتظر جواب دندانشکن و توپخانه ای کیهان باشید
  • بی نام A1 ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    137 4
    "مردم تهران به چه رسانه‌هایی اعتماد دارند؟ " به صدا و سیما میلی مخصوصا اخبارش که هیچ اعتمادی ندارند...
  • بی نام A1 ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    8 2
    صدا وسيما ی میلی فقط برای فوتبال برنامه دیگری که مورد قبول جامعه باشد ندارد
  • بی نام A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    9 1
    برای بعضی از روزنامه ها اصلن مهم نیست مردم بخرن یا نخرن چرا که با استفاده از رانت دولتی به تمامی ادارات سطح کشور نه یک نسخه بلکه چندین و چند نسخه میفروشند به همین لحاظ هر اراجیفی هم خواستند چاپ میکنند چون غمشون نیست که مردم یه وقت نخرن.
  • مجید IR ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    5 3
    ههههههههههههههههههههه خندیدیم چند گرفتین اینو نوشتین ، یه آمار از فساد ، پولهایی که بردن و میبرن ، بدبختی ، فلاکت ، بیکاری ، هرج و مرج ، فحشاء و..... بدین لطفا" اگه شده یبار بنویسین شاید مردم یکمی برگردن ، آخه ما ایرانی سازگاریم با همه از اسکندر و عربهای ملخ خور و ........
  • بی نام A1 ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    2 1
    باز هم نظر منطقی و مستدل من رو منتشر نکردید و همه ی نظرات احساسی و غیر منطقی رو منتشر.هدایت افکار عمومی به فضای غیر عقلانی خیانت به پیشرفت و توسعه ی کشور است. انگار که شما خیلی میلی به ایجاد فضای عقلانی در کشور ندارید و دوست دارید که فضای احساسی حاکم باشد. این رفتار شما تاسف انگیز است این رفتار شما سیاسی و منزجر کننده است.از خبرگزاری منتسب به آقای هاشمی بیشتر ازاین توقع نیست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین