"محمد قبله" در گفت وگو با ایرنا، حجم واردات دام زنده در مدت مورد نظر را 10 هزار و 209 تن ذکر کرد. وی با انتقاد از طرح برخی مطالب در خصوص واردات بی رویه گوشت قرمز به کشور، گفت: در کشوری که سرانه مصرف معادل تولید است باید بخشی از نیاز داخلی از محل واردات تامین شود.
این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان این نکته را نیز یادآور شد: دولت نقشی در واردات ندارد و بخش خصوصی اقدام به واردات دام زنده می کند.
قبله تاکید کرد: نمی توان به صرف تامین نیاز داخل مانع از صادرات شد، زیرا که در مقطعی از زمان مانند ایام حج که کشور عربستان نیاز به دام زنده دارد، صادرات برای تولیدکننده ایرانی به صرفه است.
این مقام مسئول در وزارت بازرگانی، سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران را 1/13 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این میزان کمتر از استانداردهای جهانی است.
براساس آمار سرانه مطلوب مصرف گوشت قرمز در جهان 16 تا 17 کیلوگرم عنوان شده است.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران، برنامه واردات دام زنده را یکی از سیاست های مناسب وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: تجربه نشان داده که درسال های اخیر مردم استقبال چندانی از گوشت منجمد نداشته اند.
قبله سپس از اقدام اخیر وزارت جهاد کشاورزی برای تسریع در امر واردات و انجام تمام امور بهداشتی دام زنده به کشور خبر داد و گفت: براین اساس کشتارگاه هایی در مناطق مرزی ایجاد شده اند و پس از انجام تمام آزمایش های مورد نیاز، کشتار دام در همان مکان صورت می گیرد.
معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان می گوید: نرخ گوشت قرمز در یک ماه گذشته وضعیت ایستایی داشته و افزایش قیمتی را تجربه نکرده است.
وی این موضوع را نیز یادآور شد که نرخ مرغ و تخم مرغ در ماه های اخیر با کاهش محسوس و بالایی مواجه شده است.
قبله افزود: میزان تقاضا برای گوشت قرمز دردهه ی اول محرم بیشتر بود و این میزان درزمان حاضر کاهش یافته است.
معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان می گوید: حجم صادرات دام زنده در 9 ماه نخست امسال نسبت به واردات آن از رشدی نزدیک به سه برابر برخوردار بوده و به 26 هزار و 244 تن رسیده است.
کد خبر 38950
نظر شما