مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

مجله مهر نوشت:

اکثر کشورهای دنیا برای سربازان جنگی خود و مقبره‌های آن‌ها ارزش ویژه‌ای قائل هستند.

در بسیاری از کشورهای دنیا کشته شدگان جنگی به تدریج به یک نماد و بخشی از هویت آن جامعه تبدیل می شوند. به همین دلیل مسئولان ترجیح می دهند کشته شدگان جنگی به ویژه سربازان گمنام را بجای دفن در قبرستان ها، در مراکز شهر به خاک بسپارند. اکثر کشورهای دنیا برای سربازان جنگی خود و مقبره‌های آن‌ها ارزش ویژه‌ای قائل هستند. برخی کشورها میادین اصلی را برای این کار انتخاب کرده و برخی دیگر دانشگاه را (به عنوان مرکز حضور جوانان) برای این نماد هویتی انتخاب می کنند:

 

گارد احترام برای سربازان بی‌نام کاخ کرملین

در کنار دیوار غربی کاخ کرملین و در محدوده باغ الکساندر ، یک مقبره قرار دارد که متعلق به سربازان گمنام است که در هنگ کرملین خدمت می کردند. این سربازان در دفاع از مسکو در جریان حمله آلمان نازی به مسکو کشته شدند و همگی در ضلع غربی و روبروی قبر لنین و در فاصله بسیار نزدیک با آن دفن شدند. از سال ۱۹۷۷ دولت شوروی یک گارد احترام برای این مقبره تشکیل داد که همه ساله با تشریفات خاصی به این مقبره و همچنین قبر لنین ادای احترام می کنند. این مراسم یکی از جاذبه های گردشگری روسیه است و سالانه هزاران نفر برای بازدید از باغ الکساندر و مقبره لنین و سربازان گمنام و همچنین مراسم ویژه گارد احترام به مسکو و دیوار غربی کرملین می آیند و از این مراسم و از این مکان ها بازدید می کنند. عکس زیر ادای احترام پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را به این سربازان گمنام نشان می‌دهد.

دفن سربازان گمنام در قلب فرانسه

میدان اتوال (شارل دوگل) که اصلی‌ترین نماد فرانسه محسوب می‌شود، در اصل سمبل ایثار حدود یک میلیون سرباز فرانسوی است. اهمیت این میدان تا حدی است که رهبران سایر کشورها برای ادای احترام باید به این میدان بروند.

یادبود سربازان گمنام در دانشگاه‌های مطرح دنیا

در بیشتر دانشگاه‌های جهان برای سربازان جنگی خود مراسم یادبود برگزار می‌کنند. برخی مثل دانشگاه می‌سی‌پی‌پی به تدفین این کشته‌شدگان می‌پردازند. در محوطه این دانشگاه بیش از ۷۰۰ تن از کشته‌شدگان جنگی دفن شده‌اند! نام افرادی که هویت آن‌ها مشخص بوده است، بر روی یادبودی که در مرکز این گورستان قرار دارد، نوشته شده است.

اما بیشتر دانشگاه‌های دیگر به علت گذشت سال‌ها از جنگ و دسترسی نداشتن به پیکر این سربازان به نصب یادبودی بسنده کرده‌اند.

دانشگاه کارولینای شمالی

دانشگاه کارولینا با ساخت و نصب یادواره‌ای از کشته‌شدگان دانشگاهی خود به بزرگداشت آن‌ها می‌پردازد.

بر روی این لوح نوشته شده: «تقدیم به فرزندان این دانشگاه که به خاطر ملتشان در جنگ سال ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ جنگیدند و آن هایی که زندگیشان به ما درس‌های فرمانده بزرگ را آموخت که کلمه وظیفه، بلندمرتبه‌ترین کلمه در زبان انگلیسی است.»

 

کالج oberlin، اوهایو آمریکا

این بنا نیز یادبود کسانی است که از این منطقه کشته شده‌اند. بر روی این یادبود نام ۹۶ سرباز نوشته شده است که ۵۵ نفر از آن‌ها دانشجوی همین دانشگاه بوده‌اند.

دانشگاه تورنتو کانادا

دانشگاه کانادا «بنای یادبود سربازان» را برای زنده نگه داشتن یاد ۱۱۸۵ سرباز خود ساخته است. این سربازان که دانشجوی همین دانشگاه بوده‌اند، در جنگ‌های جهانی اول و دوم جان خود را از دست داده‌اند.

دانشگاه Caen در شهر Caen فرانسه

در این دانشگاه یادبودی به شکل ققنوس ساخته شده است. لوگوی این دانشگاه نیز الهام گرفته از همین موجود افسانه‌ای است. علت انتخاب ققنوس از این جهت است که یک ققنوس جوان از خاکستر ققنوس پیری که خود را آتش می­زند متولد می­‌شود. این دانشگاه طی بمباران نبرد معروف شهر «caen» فرانسه در جنگ جهانی دوم به کلی نابود شد، ولی این نبرد بزرگ یکی از راه‌­های پیروزی متفقین در مقابل آلمان نازی می­‌شود و این دانشگاه مجددا پس از جنگ، بازسازی شده و به یاد دوران جنگ و کشته‌­های این دانشگاه، این یادبود ساخته می­شود و لوگوی دانشگاه نیز از همین موجود برگرفته می­‌شود.

دانشگاه Queen، بلفاست ایرلند شمالی

این دانشگاه نیز یادبود کشته‌شدگان جنگ جهانی دوم را مقابل ورودی اصلی دانشگاه خود قرار داده است.

۴۷۴۷

کد خبر 391762

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    65 17
    آیا جایی هست که برای دفن سربازان گمنام کار خلاف قانون مرتکب بشن؟
    • بی نام A1 ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
      37 83
      من کاری به مکان و دفن و... ندارم. ولی شهدای ما اصلا قابل قیاس با سربازان امریکا و روسیه و انگلیس و... نیستن. شهید ما که برای دفاع از خاک وطنش در مقابل صدام جنایتکار کشته شده با سرباز ارتش امریکا که به گواهی خود رسانه های امریکا در ویتنام تجاوز کرده و زنها و بچه ها رو قتل عام کرده و مرتکب جنایت جنگی شده قابل مقایسه است؟؟؟
    • امیر تبریز اوغلی A1 ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
      9 21
      حیف این شهدا که برای کی جون گذاشتن. برای امثال ما.....
  • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    49 12
    پس تعدادي را يكجا دفن مي كنند نه در همه جاي شهر
  • بی نام IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    74 19
    اونجا خیابون و کوچه و میدون و مدرسه و دانشگاه و بیمارستان و ساختمان و روزنامه و جایزه و همایش هم اسم کشته شادگان میذارن؟
    • بی نام IR ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
      19 48
      اگو جونشون رو واسه حفظ وطن و اسایش مردمشون داده باشن اره
    • بی نام A1 ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
      32 7
      جالبه اسم یه شهید را روی کوچه ما گذاشتن که اصلا تو محله ما کسی نمیشناسش. از بنیاد شهید هم استعلام کردیم گفتن شهیدی با این اسم اصلا ثبت نشده. از شهرداری خواستیم اسم کوچه را عوض کنن چون تلفظ اسمش خیلی سخته. گفتن برا ما دردسر درست نکنین.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    23 71
    قابل توجه به اصطلاح روشنفکران داخلی که میگفتن دانشگاه جای دفن کردن نیست
  • محمد A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    13 33
    ایالت های کارولینا و می سی سی پی ایالت هایی بودن که برای بقای برده داری می جنگیدند. یعنی آمریکایی ها برای کشته هاشون توجنگ شهری بیشتر از کشته های ما در جنگ دفاعی از کشور احترام قایلند.این رو هم باید در نظر داشت که اونا به خاطر برده داری جنایت کارن ولی ازشون با احترام یاد میشه و لی جوان های ما برای دفاع از مملکت رفتن و امروز روشنفکر ها دفنشون در دانشگاه و میدان و ....را تهدیدی برای خودشون می دونن
  • مجید IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    14 15
    ممنون از خبرتون واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم.امیدوارم ما هم اینگونه باشیم.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    62 7
    مطمئنا وسط میدان تاریخی دفن نمیکنن
  • راد A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    41 1
    در ميدان شارل دوگل پاريس و در زير بناي معروف اتوال يا طاق پيروزي، محل دفن سرباز گمنام قرار دارد با طراحي بسيار زيبا و آتشي كه هميشه بر بالاي آن مزار روشن است، در هر صبح روز يكشنبه با حضور كهنه سربازان زن و مرد جنگ جهاني دوم تاج گلي بر روي اين مزار نهاده و سرود ملي فرانسه نواخته ميشود، مردم فرانسه اين مراسم را سمبل وحدت ملي و قدرداني از سربازان فداكار كشته شده كشورشان ميدانند، اما متاسفانه محل دفن اين عزيزان در كشور ما نه تنها در خور شان و شخصيت والاي ايشان نيست بلكه محل قدرت نمايي و سپس سواستفاده و تسويه حسابهاي سياسي شده و هر گروه و جناحي سعي در مصادره نام اين دليران خاك وطن بنام گروه و دسته و جناح خود دارند.
  • منفی خور IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    11 43
    حالا هی اینارو بنویس وقتی آدم بخاد پز روشن فکری بگیره بالاخره یه کشوری تو دنیا پیدا میکنه که این کارو نکرده باشه بالاخره باید یه جوری نق بزنیم... شایدم بی بی سی گفته باشه... منفی بده راحت باش
  • بی نام IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    26 3
    اتفاقا در فرانسه یک بنای یاد بود بسیار شیک و عالی برای سربازان گمنام ساختند که خیلی زیباست البته نه وسط یک مکان تاریخی بلکه اون مکان جدید رو تاریخی کردند این کار که در کشور ما انجام شد سو استفاده از شهداست نمیدانم انهایی که اینکار رو کردند شرم نکردند ، شهدا نیازی ندارند که از اعتبار مکان تاریخی یا دانشگاه برای انها خرج شود ، در ضمن کسی نیاد بگه برعکس دانشگاه ها و مکان های تاریخی به اون اعتبار نیاز دارن که مغالطه بدیست
  • بی نام IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    7 43
    اینو به اون آقایونی بگید که نمیخواستن شهدا تو میدان شهر یزد خاک بشن
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    6 2
    هر کشور چند تا شهید گمنام دارد...
  • بی نام A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    30 4
    در همه دنیا در یک جای مشخص دفن میشن .اما در بعضی کشورها در کوه و دشت و دانشگاه و وسط میدان و هر کجا که به فکرتون برسه
  • امير US ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    37 2
    تمام جاهايي كه گذاشتين، بناي يادبوده. از دفن سربازان چيزي گفته نشده.
  • علی نوایی A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    12 42
    یاده قائله دفن شهدای گمنام تو دانشگاه صنعتی شریف افتادم که یه عده که سینه چاک همین آمریکا هستن اومدن گفتن آی نباید تو دانشگاه مرده دفن کرد و از این حرفا غافل از اینکه همین به اصطلاح مرده ها همون شیر مردایی بودن که تو سن جوونی و نوجوونی رفتن شهید شدن تا امثال شما بتونن تو امنیت بیان دانشگاه وای بر اندیشه مسموم ما
  • هادي RO ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    43 2
    بناي ياد بود با خاكسپاري خيلي فرق داره ، احترام شهدا بر همه واجبه ولي نباشيد جوري باشه كه حرمت شهيد از بين بره ....
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    5 43
    قیاس مع الفارغ می کنید در دنیا سربازها یا برای مقاصد قدرت طلبانه کشورهاشون کشته میشن مثل آمریکا و انگلیس که حقوق های خارج از عرفی روهم به سربازاشون می دن یا در ارتش کشورهای ضعیف و مورد تهاجم می جنگند. در حالی که سربازان گم نام این کشور نه برای پول جنگیدن نا بازیچه دست قدرت طلبان بودند بلکه برای دفاع از شرف و ایرخشون جنگیدند. برای دفاع از اعتقاد و حق آزاد زیستن مردمشون جنگیدند. این سربازهارو ما باید در تمام محلات این سرزمین دفن کنیم باید در بهترین و عزیزترین نقاط این کشور به خاک بسپاریم.
  • نصیری A1 ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    50 2
    دوست عزیز خودتون می فرمایید نصب یابود.... نه دفن پیکر
  • یک رفیق قدیمی IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    9 1
    دی ان آ کجاست چرا استفاده نمی کنند تا اینقدر خانوادهها چشم به راه نمانند
  • احسان از خراسان شمالی IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    18 2
    با این کارها هم روح اون شهید را رنج میدهید و هم افکار نسل بعدی را دور از آرمانهای شهدا میکنید
  • بینام IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    30 3
    نصب بنای یادبود با مقبره زمین تا اسمون فرق داره...... اگر بنا بر مقایسه هست لطفا امکانات و تسهیلات و تجهیزات دانشگاه ها رو هم با هم مقایسه کنید...
  • مهرعلی A1 ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    5 40
    اونایی که به دفن شهدای گمنام در پارک ها و دانشگاه انتقاد می کنند باید اینارو تماشا کنن.
  • محمد IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    6 32
    درود به روح شهدای ایران به خصوص شهدای گمنام ... بعد یه عده میان میگن چرا این عزیزان رو تو شهرها و فضاهای عمومی دفن می کنید؟؟ جا داره خجالت بکشید
    • عماد A1 ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
      9 0
      به نظر شما بهتر نبود به جای دفن در یک مکان مهم به منظور ارزش‌آفرینی برای شهدا، با ساخت بنایی با معماری باشکوه در مکانی دیگر یاد شهدا رو زنده نگه می‌داشتن؟ کدام یک باعث می‌شد شهدا بیش‌تر در نظر مردم باشن؟ متاسفانه گاهی وقتا ندانسته و ناآگاهانه در جهت خلاف منافع خودمون حرکت می‌کنیم. در حالی که میشه با کمی اندیشه و تدبیر و با استراتژی بهتر به نتایج مطلوب‌تری دست یافت.
  • بی نام A1 ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    3 9
    کاری بس زیبا و قتبل احترم
  • بی نام A1 ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    24 2
    شان کشته شدگان جنگی به این نیست که در مرکز شهر یا مراکز توریستی به خاک سپرده شوند. حتی در ارامستان های عمومی شهر میتوان قسمت ویژه ای را با نمادهای معماری زیبا به این امر اختصاص داد
  • رضا A1 ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    22 3
    این موضوع سیاسی شده ومتاسفانه عده ای سوءاستفاده میکنن،وقتی عده ای مخالفن عده ای موافقن شهداهم راضی به اینکارنیستن
    • بی نام A1 ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
      2 16
      از کجا میدنی؟شما نماینده شهدایی؟یا خودت شهیدی؟
  • مخالفت با دفن در مدرسه قم IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۴
    47 0
    خبر زیر برای پنج سال قبل سال 1388 شمسی است و تا الان که پنج سال گذشته بدلیل مخالفت صورت گرفته هیچ شهیدی در مدرسه فیضیه قم دفن نشده است. گروه فضای مجازی 1388/07/20 شماره: 8807200093 به دليل شبهاتي در وقف مدرسه فيضيه؛ تشييع و خاكسپاري 3 شهيد گمنام در قم به تعويق افتاد خبرگزاري فارس: محمود ملك‌دار معاون امور طلاب و دانش‌آموختگان حوزه‌هاي علميه گفت: مراسم تشييع سه شهيد گمنام به دليل شبهاتي در وقف مدرسه فيضيه و برخي مشكلات ديگر تا دستيابي به نتايج قطعي به تعويق افتاد. او گفت: مراسم تشييع و خاكسپاري شهداي گمنام كه پيش از اين قرار بود روز 22 مهر ماه همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق انجام شود، اما شبهاتي كه در زمينه وقف مدرسه فيضيه به وجود آمد و برخي از مشكلات ديگر سبب به تعويق مراسم شد
  • حجت A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۶
    10 0
    اميدوارم نظرم نمايش داده شود... فرق اينجا با كشورهاي ديگه در اينست كه وقتي شهيد گمنامي مثلا در يك دانشگاه دفن ميشود، از فرداي آنروز بسيج دانشگاه شروع به برگزاري مراسم در محوطه دفن شهيد ميكند و سخنرانان مورد نظر خود را به اين بهانه و برگزاري مراسم دعاي كميل وندبه و توسل و زيارت عاشورا در هفت روز هفته به دانشگاه ميكشاند، نگهباني دم در به خودش اجازه ميدهد با دانشجوياني كه به زعم ايشان كمي حجابشان با فاكتورهاي مورد نظر نگهبان فرق دارد بدترين برخورد را بكند و بهانه بياورد كه حرمت شهيد دفن شده را نگه داشته. كوچكترين اعتراضي حتي به وضعيت بد غذاي دانشگاه به حرمت شكني شهيد دانشگاه تعبير ميشود، و پسوند فتنه گر كه اين روزها مورد استفاده فراوان دارد. بله دوست عزيز فرق ما با ديگر كشورها در اينست..

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین