پیشنهادهایی برای آشوراده؛ بوم گردی، گردشگری ورزشی و ...

یک فعال محیط زیست می گوید: ایران جایگاه مهمی در گردشگری تفریحی دردنیا ندارد و طرحی که برای آشوراده پیشنهاد شده کاملاً در راستای گردشگری تفریحی است. درصورتی که مزیت های ایران در بخش های بوم گردی، گردشگری ورزشی و... نادیده گرفته شده است.

حمیدرضا درودیان استاد دانشگاه و فعال محیط زیست در میزگردی در خبرآنلاین که برای بررسی طرح گردشگری در آشوراده برگزار شد، گفت: مناطقی در طبیعت ایران داریم که مناطق متروک و منطقه مرجع هستند، یعنی آن وضعیت طبیعی و آن وضعیتی که طبیعت باید باشد حفظ کردند. ما نیز برای مطالعات و حتی بهره برداری نیازمند این مناطق هستیم چراکه می خواهیم ببینیم اگر ما آنها را رها کردیم به کجا می رسیدند، یعنی نهایت سیر توالی این مجموعه به کجا خواهد رسید. ما به این مهم نمی رسیم مگر اینکه مناطق شاهدی را داشته باشیم (حتی در مدت محدود چند سال) و به آن اوج توالی رسیده باشند،

او در ادامه گفت: حتی گیاهانی هستند که خاص مناطق دست نخورده هستند. همینطور به تبعه این گیاهان جانورانی هستند که در این مناطق وجود دارند. اینها دیده نخواهند شد مگر اینکه دست نخورده باقی بمانند. مثلا اگر آتش سوزی یا چرایی اتفاق بیفتد، دیگر این مناطق را نداریم. حالا خیلی از این مناطق از دست می رود و ممکن است تخریب شود. اما این تخریب به صورتی است که مجدد می تواند خودش را بازسازی کند. مثلا کشاورزی در آن انجام شده اما هنوز خاک و بستر از بین نرفته و فضا آماده بازپروری هست.

این فعال محیط زیست در پاسخ به یکی از دلایل موافقان گردشگری در آشوراده که طبیعت آن را از بین رفته می دانند، گفت: شاید بخش هایی از آشوراده دچار آسیب شده است اما قابل بازگشت است. ما می توانیم این منطقه را به عنوان منطقه نمونه داشته باشیم. مثلا در مورد جنگل ها؛ دیگر هیچ جنگل دشتی در کل استان گیلان و مازندران و گلستان نداریم مگر جنگل های گیسم. ارزش این مناطق تنها به این نیست که مثلا 10هکتار است؛ اینها ارزششان به این است که تنها جنگل های هیرکانی هستند. یعنی در کل دنیا نمونه هایی بی بدیل هستند. ارزش آشوراده ازنظر وسعت شاید کوچک به نظر بیاید ولی اهمیت آن مانند شاهرگی می ماند که تمام بدن حیاتش به آن بستگی دارد. نباید به کوچکی این نقاط خاص نگاه کرد بلکه به اثر آنها باید نگاه کرد. اشتباهی که مسوولان سازمان محیط زیست انجام می دهند و با اندازه و ابعاد بررسی می کنند.

درودیان همچنین گفت: ایران جایگاه مهمی در گردشگری تفریحی دردنیا ندارد و طرحی که پیشنهاد شده کاملاً در راستای گردشگری تفریحی است. درصورتی که مزیت های ایران در بخش های بوم گردی، گردشگری ورزشی، گردشگری فرهنگی و علمی و.... متاسفانه نادیده گرفته شده. نباید ما یک سایت مهم بوم گردی که در دنیا در این زمینه حرف برای گفتن داریم، باید گردشگری بین المللی آنجا دایر کنیم نه اینکه برای کسب گردشگری ناپایدار تفریحی داخلی آنجا را تهدید کنیم.

متن کامل این گفت و گو را اینجا بخوانید.

47233

کد خبر 394467

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    1 0
    استاد. بدون مطالعه چطور دستور تجویز می کنید؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین