سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پی درگذشت استاد مشفق کاشانی در پیامی نوشت: «خبر درگذشت استاد مشفق کاشانی، شاعر و استاد برجسته کشور، جامعه فرهنگی را سوگوار کرد و تمامی دوستداران شعر و ادب را متاثر ساخت؛ آن استاد فرزانه که در دانش و هنر و کرامات انسانی از ستارگان دوران بود و سایه پرمهر خود را بر سر اهالی سرزمین فرهنگ و شعر و معنویت گسترد و در سالیان پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، با اخلاص و فداکاری، هنر و تجربه خویش را به میدان آورد.
شعر و قلم و سخن استاد مشفق، مدافع مرزهای فرهنگ اسلامی این سرزمین بود و حضور فعال ایشان در محافل ادبی و نهادهای فرهنگی، رهاوردهای ارزشمندی داشته است، از جمله راهگشایی و هدایت نسلی از شاعران جوان سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی که بعدها شاعرانی نامآور و جریانساز شدند. فقدان استاد مشفق کاشانی اگرچه رخدادی اندوهبار است اما عمر پربرکت ایشان و آثار ارزشمند و دستاوردهای آن بزرگمرد گنجینهای است بیبدیل که موجب آرامش خاطر دوستداران استاد خواهد بود.
معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رحلت استاد مشفق کاشانی را به خاندان ارجمند ایشان، جامعه فرهنگی و مردم شریف ایران تسلیت میگوید و برای روح بزرگ آن ادیب فرزانه طلب رحمت و غفران الهی دارد. باشد که استاد مشفق کاشانی که دهها سال ستایشگر و مرثیهسرای اهل بیت علیهمالسلام بود، در عالم باقی از برکات خدمتگزاری به آلالله متنعم گردد.»
علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر ارشاد نیز دیگر مقام مسئولی بود که در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت. در این پیام آمده است: ««خوشا به حال مشفق کاشانی که در محفل دوستدارانش دعوت حق را لبیک گفت و بدا به حال ما که او را از دست دادیم و در این دنیای بی او، تنهاییم. مشفق کاشانی از کودکی در محضر مادرش با حافظ آشنا شد و پا به دنیای شعر و شاعری گذاشت و حالا شعرهای خود او در خاطر فارسیزبانان ماندگار خواهد شد. او از دوستداران اهل بیت بود و در رثای سید و سالار شهیدان اشعار زیبایی از خود به یادگار گذاشت. امیدوارم خداوند او را با خاندان عصمت و طهارت محشور کند. آخرین شعری را که استاد کاشانی میخواست بخواند، ما امروز برای او میخوانیم: برخیز ز جا نه وقت خواب است ای دوست/ بنشین که شب شعر و شراب است ای دوست
درگذشت این استاد بزرگ را به خانواده محترم او و دوستدارانش تسلیت میگویم و برای بازماندگانش آرزوی صبر و شکیبایی دارم.»
سیدمحمد خاتمی، رییس جمهور پیشین کشورمان نیز در پیامی درگذشت استاد مشفق کاشانی را تسلیت گفته است. در این پیام آمده:
«جان گران و بلندپرواز شاعرا گرانمایه و پژوهشگر ارجمند و پیشکسوت ادب متعد ایران زمین و حماسهسرای انسان و عشق وانقلاب و آیین استاد مشفق کاشانی جسم خاکی را رها کرد تا در جوار رحمت حق آرام گیرد و گوارا باد بر او لطف و رحمت الهی.
مناین مصیبت بزرگ را به اصحاب فضل و فضیلت و ادب و هنر و به ارادتمندان فراوان آن فقید سعید به ویژه به خاندان بزرگوارش و به همه بستگان داغدار تسلیت عرض میکنم و از درگاه حضرت پروردگار برای آن فقید سعید آمرزش و رحمت الهی و علو درجات و برای بازماندگان معزز تندرسیت، شکیبایی و پاداش نیکو مسالت میکنم.
غلامعلی حداد عادل نیز در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفته این شاعر دین خود را به انقلاب ادا کرد و افزوده: «شعر پخته، لطیف و معیار در قالبهای سنتی، ویژگی آثار مشفق کاشانی بود.»
مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان ایران هم در پیام تسلیتی که منتشر کرده آورده است: «هر که آمد به جهان نقش زوالی دارد
بیگمان درگذشت استاد مشفق کاشانی شاعر پیشکسوت انقلابی، گرد غم بر چهره اهالی فرهنگ و ادب نشانده است، استادی که میتوان او را اعتبار و آبروی شعر معاصر این سرزمین دانست، شاعری که با شعرهای خود روزهای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس را برای همیشه در اذهان تاریخ جاویدان ساخت. رسم روزگار است که بارها و بارها همه را به چنین آزمونهای سختی میآزماید، و این بار جامعه ادبی ایران را در غم از دست دادن یکی از پیشکسوتان بزرگ خویش پریشان کرده است.
این فقدان بزرگ را صمیمانه به به اهل فرهنگ و ادب این سرزمین و هم چنین به خانواده محترم ایشان تسلیت میگویم و سربلندی و شکیبایی آنها را در این کارزار غم انگیز از ایزد منان خواستارم.»
محسن مومنیشریف رییس حوزه هنری دیگر مسئولی بود که در پیام تسلیت خود نوشت: «بر این کبود غریبانه زیستم چون ابر
تمام هستی خود را گریستم چون ابر
شاعر فرزانه و متعهد، استاد مشفق کاشانی را میتوان به حق از معماران امارت رفیع شعر انقلاب نامید. بزرگ مردی که علاوه بر چیره دستی در شعر و ادب، همواره به جوان مردی و حسن خلق نیز شهره بود. بیشک فراق چنین مرد شریفی که اسوة ادب و اخلاق بود، داغ جان سوزی بر دل اهل ادب نهاد.
حوزه هنری فقدان این چهره ماندگار شعر انقلاب را به خانوادة محترم ایشان و جامعة ادبی کشور تسلیت عرض کرده، از درگاه پروردگار حیّ متعال برای آن فقید گران مایه، رحمت و مغفرت و برای علاقه مندان و بازماندگان ایشان شکیبایی آرزومند است.»
علی معلم رییس فرهنگستان هنر نیز شعری در سوگ استاد مشفق کاشانی با این مضمون سروده است:
مهـربان مشفق رفت/ شاعر عاشق رفت
از ستـم عـذرا زیست / تا به غم وامق رفت
کـرد داغـش داغــان / دشمنش با دق رفت
داغــدل بود از حذق / شاعـر حـاذق رفت
عشق زاد غم زیسـت / فتنه زاد عاشق رفت
عشق و اشفاق افسوس / مهربان مشفق رفت
کیـــش مــند عبــــاس / ساجد و صادق رفت
رحمتش بـاد از حـق / سوی حق فائق رفت
انجمن شاعران هم درگذشت مشفق کاشانی تسلیت گفته است: ««من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم میرود... چشم و چراغ و شمع انجمن شاعران ایران، پیر سخنوران و جوانمردان، شاعر پیشکسوت، استاد مشفق کاشانی در پیش چشمان ناباور شاگردان و یارانش خاموشی گزید. عروج شاعرانه آن یگانه دوران را که در میعادگاه مألوفش انجمن شاعران ایران در محضر سید بزرگ خاتمی عزیز و حین شعرخوانی به ابدیت پیوست به حضور گرامی همسر، فرزندان و خاندان معزز کیمنش و نیز به عموم شاعران و اهالی فرهنگ و دیانت و خرد تسیت میگوییم. هر چند خود بیش از دیگران نیازمند تسلاییم و در برابر ابهت جانگداز آن صندلی خالی، حیران و بیتکیهگاه ماندهایم...»
فرهنگستان هنز نیز با صدور پیامی درباره این اتفاق نوشته است:
«بر این کبود غریبانه زیستم چون ابر/ تمام هستی خود را گریستم چون ابر
درگذشت مرحوم «مشفق کاشانی» غزلسرای پیشکسوت معاصر غباری از غم بر قاب چشم این کهنبوم و بر نهاد.
سرودههای این چهره ماندگار و برجسته شعر و ادب فارسی، نام و یاد ایشان را بر قله بلند غزل فارسی جاودان و درخشان خواهد نگاه داشت.
فرهنگستان هنر ضمن تسلیت درگذشت مرحوم مشفق کاشانی به مردم ایران و خانواده آن مرحوم، برای آن فقید سعید رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی از خداوند متعال آرزومند است.»
57۲۴۴
نظر شما