مهر گزارش داد: مهدیه مطهر نویسنده «حرفه: خرابکار»، دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات فارسی است و رمان پیشین او «زیر سایه اکالیپتوس» در سومین دوره جایزه ادبی هفت اقیلم مورد تقدیر قرار گرفت. این کتاب که به عنوان صد و چهارمین رمان ایرانی نشر افق به چاپ رسیده، یک اثر پلیسی است و در امتداد چاپ رمانهای پلیسی توسط این ناشر، منتشر شده است. چون چندی پیش رمان پلیسی «سین مثل سودابه» اثر کاوه میرعباسی از این ناشر به چاپ رسید.
خلاصه داستان این رمان به این ترتیب است که: قتلهای عجیبی رخ دادهاند و کارآگاه، دستیار و سایه (مسئول آزمایشگاه پلیس) فارغ از روابط پیچیدهای که با هم دارند، باید قاتل را پیدا کنند. رمان «حرفه: خرابکار» جلوههایی از خشونت در زندگی روزمره را با زبانی طنز و در قالب داستانی پلیسی به تصویر کشیده است.
این رمان 12 فصل دارد که هر فصل به بخشهای کوچکی تقسیم میشود.
در قسمتی از رمان میخوانیم:
کارآگاه طوری حیرتزده نگاهش کرده بود که انگار دستیار جاذبهی زمین را دوباره کشف کرده یا ساعت را دوباره اختراع. بعد دست کرده بود توی کشوی میزش. عکس طرف را آورده بود بیرون. همان کارچاقکنه را، عکس خودش را که نه، عکس جنازهاش را، روی سنگریزههای یک دره، کنار یک ماشین داغون: «بیا! مظنون اصلیت این بود؟» او وجود همچنین کارهایی را نداشت. ته همتش همان سیخ داغ و اتاق خواب گرم برای برای آن گندهها بود. خیالت راحت. آن بالاییها تا وقتی باهاشان باشی تحویلت میگیرند، آن هم در حد یک سگ. بعدا حتما یا ترمز ماشینت میبرد، یا سکتهی قلبی میکنی یا جایی چیزی گیر میآوری و میخوری. تو این چند وقت قتل طراحی نمیکرده، یکگوشه مشغول مردنش بوده. صداش را درنیاورده بودند. در ضمن آن یارو فقط هیکل گنده کرده بود. همچنین نقشههای پیچیده و تمیزی عمرا به مخ اندازهی فندقش نمیرسیدند. وقتی این عکس را ازشان کف رفتم، تو حال خودشان نبودند.»
این کتاب با 216 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت 12 هزار تومان منتشر شده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، کتاب «شرایط عشق» با عنوان فرعی «فلسفه صمیمیت» نوشته جان آرمسترانگ با ترجمه مسعود علیا توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.
«عشق ورزیدن به شخصی دیگر چگونه چیزی است؟» این سوال، عامل نوشته شدن این کتاب است؛ طرح این پرسش طرح یکی از عمیقترین و معماییترین پرسشهایی است که میتوان با خود در میان گذاشت. عشق یکی از مضامین اصلی در حسب حالی است که هر فرد هنگامی که میکوشد به فهم زندگی خود راه پیدا کند، روی کاغذ میآورد. اما چه بسا احساس کند که هرقدر بیشتر درباره آن تامل میکند، فقط حیرانیاش بیشتر میشود.
کتاب «شرایط عشق»، حکایت مواجههای دیگر با یکی از دیرینهترین و بحثانگیزترین تجربههای بشری (عاشق شدن و عشق ورزیدن) است. نویسنده در این اثر میکوشد از منظری فلسفی و با بهره از پارهای آثار تاملبرانگیز ادبی، زوایای مهمی از عشق را بررسی کند و ضمن برشمردن خاستگاهها، پیچ و تابها و صورتهای گوناگون تجربه عاشقی، ظرایف پیدا و پنهان آن را روشن سازد تا مخاطب آنچه را بلوغ و پختگی مینامد، با تجربه عشق ورزیدن خود همراه کند.
فهرست عناوین کتاب به این ترتیب است: نظرگاه رمانتیک، «عشق به راستی عامل متغیر است»، تکامل عشق، چرا عشق تاریخی دارد؟، اتحاد کامل، عشق به منزله تربیت، پذیرش، چشم خلاق، داشتن، تخیل، شیدایی، کوپیدون کور، (باز هم) تخیل، دستهها و دستهبندیها، تعارض و تفسیر، خیر دیگری، محبت، عشق و معنای زندگی، امیال قیاسناپذیر، گرایش جنسی، گسترش عشق، بلوغ.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
«غالبا فشار معمول زندگی کافی است تا این لطافت احساس نتواند مجال ظهور پیدا کند. به این دلیل است که عشاق نسبت به تمام چیزهایی که به ساحت درونی مشترک یاری میرساند و آن را حفظ میکند علاقه دارند: باده، افروختن آتش، نور شمع، باران: هر آنچه پندار موقت جهان خاص و جداافتاده ایشان را میآفریند، جهانی جدا از باقی زندگی که، چند صباحی، به تمامی سایهوار و محو به نظر میرسد. در چنین شرایط دلپذیری، آنها میتوانند احساس کنند آنی هستند که در واقع هرگز نمیتوانند باشند: همه چیز، هر یک برای دیگری.
داستانی نقل شده است درباره دو عضو آخر حزب کمونیست بریتانیا، یک زن و شوهر، که (بیهیچ تردیدی) بر این باور بودند که در کل جهان، تنها دو نفری هستند که از نگرش درست به جهان برخوردارند. آنها از نظرگاه برتر و صائب خویش به جهانی غرق در آشوب و شرارت و خطا نظر میکردند. هر قدر هم که اعتقاداتشان احمقانه بوده باشد، آنها تصویری تاثرانگیز ـ گرچه مبالغهآمیز ـ از همه زوجهای خوشبخت هستند (یا بودند، تا زمانی که مرد در اقدامی که به تمام و کمال تنهایی قهرمانانه را به نمایش میگذاشت زن را به دلیل نداشتن خلوص عقیدتی طرد کرد.) زیرا همه زوجهای خوشبخت مسلک شخصی خودشان را دارند، جهاننگری خاص خودشان را که بین آنها مشترک است و در ته دلشان آن را برتر از همه جهاننگریهای دیگر تلقی میکنند.»
این کتاب با 192 صفحه، شمارگان هزار و 650 نسخه و قیمت 9 هزار و 500 تومان منتشر شده است.
همچنین «چهل دخترون» عنوان اثری مشترک از م.آرام و مژگان مظفری از سوی نشر آموت منتشر شد. رمان «چهل دخترون» اثر مشترک از م.آرام و مژگان مظفری که از سوی نشر آموت منتشر شده است داستان زندگی دختر و پسر جوان عاشقپیشهای به نام کشتمند و ماهبانو است که در کرمانشاه زندگی میکنند.
خانواده متمول و پولدار کرمانشاهی کشتمند، سخت مخالف این وصلت هستند. به همین دلیل این دو عاشق جوان به اتفاق هم و پنهانی از کرمانشاه به شیراز فرار میکنند و در یکی از روستاهای حوالی آن به نام گدووان ساکن میشوند.
در گدووان، آداب و رسوم، مناسبتها، سیر تاریخی ایران از زمان رضاخان تا انقلاب اسلامی در سال ۵۷ و... در قالب زندگی این مردم و در خلال زندگی کشتمند و ماه بانو به واسطه زندگی مردم این روستا به نمایش گذاشته میشود. در این میان چهل دخترون که مکانی مقدس در گدووان است نقش بسزایی در سرنوشت و زندگی کشتمند و ماه بانو و مردم روستا ایفا میکند.
رمان چهل دخترون شرح آداب و سنتهای دو طایفه بزرگ کرد و فارس را بازگو میکند که در دل خود عشقی بزرگ را میپرورانند.
از م. آرام، نویسنده معروف شیرازی ۳ رمان معروف «نسکافه با عطر کاهگل»، «پاییز حافظیه» و «طلسم دلداده» منتشر شده است.
از مژگان مظفری، نویسنده سرشناس کرمانشاهی نیز رمانهای ماهک، دهل، غروبهای غریب، باد ما را خواهد برد، جدال با سرنوشت، فصل تاک، شاپرک ها هم میگریند و... منتشر شده است.
این رمان در بخش رویدادهای کرمانشاه توسط مظفری و در بخش رویدادهای شیراز نیز توسط م. آرام تالیف شده است.
رمان «چهل دخترون» در ۵۰۴ صفحه و به قیمت ۲۵۶۰۰ تومان توسط «نشر آموت» منتشرشده است.
6060
نظر شما