وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در جمع تشکل های اسلامی دانشجویی دانشگاه کاشان گفت: دانشجویان باید در محیط دانشگاهها مهارت های مختلف مدیریتی و شغلی را یاد بگیرند و منتظر اشتغال در دستگاه های دولتی نباشند و با حضور در شرکت های دانش بنیان به خود و اقتصاد ملی کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی در این نشست با اشاره به دیدار دو هفته قبل خود با مقام معظم رهبری گفت: ایشان بر برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تاکید دارند. وزارت علوم از برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در چارچوب قوانین و رعایت عدالت و انصاف حمایت می کند.

وی افزود: دانشجویان می توانند در یک محیط آرام و همدلانه که همه به قانون پایبند باشند و آن را رعایت کنند بصورت آزادانه فعالیت داشته باشند و درآگاهی بخشی به جامعه نقش آفرینی کنند .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در کنار بعد آموزشی و تربیت نیروه های متخصص برای جامعه ، دانشگاهها باید دانشجویان را با مسائل فرهنگی و دینی نیز درحد کافی آشنا کنند.

فرهادی گفت: دانشجویان باید در محیط دانشگاهها مهارت های مختلف مدیریتی و شغلی را یاد بگیرند و منتظر اشتغال در دستگاه های دولتی نباشند و با حضور در شرکت های دانش بنیان به خود و اقتصاد ملی کمک کنند.

وی گفت: مدیریت دانشگاهها باید عملکرد قانونمند همراه با رضایت دانشگاهیان را در همه امور نظیر مسایل استخدام و جذب نیروی انسانی و اعضای هیئت علمی مدنظر داشته باشند که ما در همین راستا هماهنگی بین مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم و هیاتهای عالی جذب را تقویت کرده و زمان رسیدگی به پرونده ها را کاهش داده ایم.

گفتنی است؛ در این مراسم که سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و عباس زراعت رئیس دانشگاه کاشان نیز حضور داشتند، تعدادی از نمایندگان تشکل های اسلامی دیدگاههای خودرا با وزیر علوم در میان گذاشتند.

ایجاد رشته‌های جدید و حذف رشته‌های قدیمی

فرهادی همچنین روز گذشته در حاشیه دیدار با امام جمعه کاشان با اشاره به فعالیت مجدد شورای عالی برنامه‌ریزی از ایجاد رشته‌هاي جدید و کنار گذاشتن رشته‌های قدیمی که عمرشان در حال اتمام است خبر داد.

او گفت: طبق برنامه تقدیمی به مجلس پیش می‌رویم توسعه کمی و کیفی و ساماندهی دانشگا‌ه‌ها به همراه مطالعه و سازماندهی همه مراکز آموزش عالی، دانشگاه‌های کارآفرین نسل سوم، تحقیق و تولید مراکز تحقیقاتی پارک علم و فناوری از عمده این برنامه‌ها است.

وی با اشاره به عزم جدی برای تحول رشته‌های علوم انسانی خاطرنشان کرد: برای تحول رشته‌های علوم انسانی کارهای زیادی شده است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به فعال شدن شورای عالی برنامه‌ریزی بیان داشت: این شورا به بازبینی، بازنگری، تأیید و تصویب رشته‌ها و مقاطع تحصیلی می‌پردازد.

فرهادي در خصوص پدیده خروج افراد دارای مدارج تحصیلی بالا از کشور تصریح کرد: وقتی فارغ‌التحصیل ما مهارت‌ورزی داشته و در طول تحصیل خود به کارورزی اهتمام داشته باشد در صورت وجود محلی برای کار دیگر نیازی به خروج از کشور نمی‌بیند.

وزیر علوم افزود: این افراد در صورت دارا بودن شرایط نیز می‌توانند به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ها درآیند و جذب این مراکز شوند.
وی با تأکید بر جایگاه ویژه دانشگاه کاشان، این دانشگاه را دانشگاهی پیشرو و فعال در عرصه کشور نامید.

تهیه قانون مقابله با سرقت علمی در دستور کار دولت

فرهادی که برای افتتاح چند پروژه دانشگاهی و برگزاری نشست‌هایی راهی دانشگاه کاشان شده، در مراسم تجلیل از خیرین دانشگاه کاشان در آمفی تئاتر ساختمان تازه افتتاح شده دانشکده حقوق این دانشگاه حاضر شد.

اودر این نشست، پس از تجلیل از خیرین دانشگاه ساز گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که نیاز دانشگاه ها به بودجه های وزارتی و دولتی کمتر شده و بیشتر نیازها از محل کمک های خیرین تامین شود.

وی با تاکید بر استقلال دانشگاه ها گفت : تصمیمات دانشگاه ها باید توسط هیئت امنای آنها که از مسئولان استانی ، شهری و خیرین تشکیل شده است اتخاذ شود.

دكتر فرهادی در ادامه با اشاره به شرایط آموزش عالی پس از انقلاب اسلامی تصریح کرد: توسعه نظام دانشگاهی بعد از انقلاب، بیشتر به سوی کمی گرایی و توسعه رشته ها بوده است.

وزیر علوم گفت: در دوره فعلی نیز، ارتقای کیفیت به جای بحث کمیت مطرح شده و قصد داریم این موضوع را با جایگزینی رشته های کاربردی به جای رشته های قدیمی پیش ببریم

وی به وجود پژوهشگاه ها، مراکز رشد، پارک ها و کریدورهای علم و فناوری، دو هزار و 600 موسسه و مرکز آموزشی عالی، چهار میلیون و 685 هزار دانشجو و بیش از یکهزار رشته دکترای تخصصی در کشور اشاره کرد و افزود: امروز جهت گیری وزارت علوم به سمت فناوری و محصولات دانش بنیان در دانشگاه هاست و بدنبال نوشتن یا اصلاح قوانین در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به لزوم تغییرماموریت دانشگاه ها تاکید کرد: دانشگاه های کشور باید از شرایط فعلی که صرفا امور آموزشی را پیگیری می کنند به سمت مسائل پژوهشی و علمی کاربردی حرکت کنند که ما این مسئله را در وزارت علوم دنبال خواهیم کرد.

وزير علوم گفت: با توجه به تمام مسایل و مشکلاتی که امروز کشور گریبانگیر آن است ، باید حرکت به سمت و سوی تولید محصول از سوی خودمان باشد.

فرهادی تاکید کرد: امروز باید به سمتی حرکت کنیم که محصول دانشگاه ها مهارت بوده و جهت گیری به سمت دانش اندوزی و تولید تکنولوژی باشد، اما این مسئله به معنای بستن در ها و قطع ارتباط با مراکز علمی دنیا نیست و پذیرش دانشجو، ارتباطات و اقدامات مشترک نیز نباید فراموش شود.

وی افزود: امروز جهت گیری های درستی در برنامه های دولت یازدهم در زمینه آموزش عالی و زیرساخت ها برای فضای آموزشی با محصول مهارت شکل گرفته و تاسیس شرکت های دانش بنیان و ارتباط جدی با مراکز صنعتی در این راستا بوده است.

فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: یکی دیگر از معضلات نظام آموزشی فعلی بحث خرید و فروش پایان نامه ها در کشور است. موضوعی که پیگیر رفع آن هستیم و به زودی با لایحه تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی قانونی در این رابطه تصویب خواهد شد.

وزیر علوم در پایان با اشاره به شرایط دانشگاه کاشان اضافه کرد: در این دانشگاه باید از ظرفیت های شهر کاشان مثل مراکز صنعتی، فرش، اسانس و رشته نانو استفاده شده و سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه ها بود.

۴۷۴۷

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 399543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    8 1
    پس منتظر اشتغال تو کجا باشن؟
  • آرش US ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    6 0
    چیز جدیدی نگفتن عاقلاش از قبل هم میدونستن مدرک مهم نیست فقط کافیست بند پ را داشته باشید .
  • بی نام IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    5 0
    اگر دانشجویان منتظر استخدام دولتی نباشن، ما که روزانه بودیم باید چی‌کار کنیم؟ حتما انتظار دارین دانشنامه رو با پول چند میلیونی آزاد کنیم و کسر بودجه حاصل از نفت رو جبران کنین؟؟؟ نون دونیه؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    5 0
    متاسفانه جناب اقای وزیر دانشگههای ما فقط بلد هستند کارمند پشت میز نشین تربیت کند.
  • بی نام IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    11 0
    نگرا ن نباشید آقای وزیر.منتظر جواب برای رفتن از کشور هستیم.
  • بی نام IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    3 0
    شرکت های دانش بنیان چی اند؟ پول پَله ای هم میدن به آدم؟
  • بی نام IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    8 0
    با سلام. دانشجویان کم کم دارن یاد میگیرن منتظر هیچ چیزی نباشن.
  • دانشجو مدرک گرا . A1 ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    3 0
    مشکل اینجاست فکر میکنید ما جوانها دنبال پشت میز هستیم .نخیر مشکل اینجاست بعد از فارغ التحصیلی کاری جز پشت میز نشینی بلد نیستیم .خودم فارغ التحصیل یه دانشگاه شهریه ایم .همیشه هم دانشجو ممتاز بودم ولی فقط تئوری قویم .رشته تحصیلیم همش کار عملی داشت ولی یا آزمایشگاه برا اون درس برگزار نمیشد یا استاد مهارت کافی رو نداشت و چهارده جلسه را با 45 جلسه اونم با بازدهی خیلی کم جمعش میکردن . الانم ارشدم .ارشد هم یعنی کار عملی شما بگو من چطوری پایان ناممو خودم انجام بدم؟حیف جوونیم تو این دانشگاه هدر رفت .صد حیف .خبر انلاین به خدا نظرمو نزاری ازت نمیگدرم پنجاه میلیون خرج کردم تا حالا هیچی هم حالیم نیست.
  • بی نام A1 ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    1 0
    جدي، چندي پيش رييس دانشگاه اميركبير ميخواست همه دانشجوهايش را در بهترين جاها استخدام كند به بقيه هم توهين هتل آپارتمان كرد. چي شد پس؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    4 0
    عجب مسئولی ...عجب جملاتی...رسما میگن دانشجویان منتظر کار نباشن
  • بی نام A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    4 0
    وزیر علوم پایداریها
  • محسن.ن IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    5 0
    آقای محترم.یک جوان که می خواهد کار را شروع کند با هزار تا مشکل مواجه است.بازار که خراب است.اداره دارایی که همیشه یک گوشمالی حسابی به مشاغل آزاد می دهد.کارگر استخدام می کنی 2 روز بعد میره اداره کار شکایت می کنه و اداره کار هم کارفرما رو نقره داغ می کنه و از کیسه خلیفه می بخشه.سازمان تامین اجتماعی هم که همیشه عنایت خاصی به مشاغل آزاد داره.بانکها هم که واسه یک وام خرید جد آدم رو میارن جلو چشمشپر حرفی نکنم.خلاضه اینکه اگر کسی بخواهد کار آفرینی بکنه نه تهنها تسهیلاتی بهش نمی دن،بلکه تمام ارکان و سازمان های مربوطه اون قدر به کار آفرین ضربه می زندد تا از پا بیفته .در این شرایط افراد ترجیح می دهند که یک شغل دولتی با مزایا و 33 دقیقه کار مفید در روز داشته باشند
  • بی نام IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    1 5
    افرین به این وزیرا ن پزشک که رک وراست وپوست کنده حرف می زنند