رییس سازمان محیط زیست گفت: مساله هوای اهواز کاری نیست که بشود در یک یا دو سال به سرانجام رساند. در دوره خشکسالی هستیم، دوران سختی است. خاک استان خوزستان کاملا رطوبتش را از دست داده و با کوچک ترین بادی خاک بالا می آید. ریزگرد از عربستان و عراق هم اضافه می شود.

طهورا شهبازی: «اهواز نفس ندارد.» جمله ای بود که راه خود را از اهواز طی کرد و بر دل تک تک مردم سراسر ایران نشست. چند روزی است که گرد و غبار مهمان ریه های مردم اهواز شده است تا 8سال بی توجهی به مسایل محیط زیستی نفس مردم این شهر را به شماره بیندازد. هوایی که نفس دستگاه های پایش آلودگی هوا را هم گرفت تا دیگر قادر به اندازه گیری هوایی که 45برابر حد مجاز آلودگی دارند نباشد. حالا همه دست به دست هم داده اند تا هوای، هوای اهواز را داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز گذشته در گفت و گو با استاندار خوزستان از عبدالحسن مقتدایی خواست تا ضمن همکاری مستمر با کارگروه رفع آلودگی هوا در دولت، پیشنهادهای لازم را پس از مشورت با نخبگان و مدیران دستگاهها برای مقابله با بروز و آثار این پدیده زیست محیطی ارائه دهد.

رییس جمهوری در این گفتگو بر ضرورت تامین و عرضه نیازهای فوری مردم از قبیل ماسک، تمهیدات امدادی و فوریت های پزشکی تاکید کرد و افزود: بایستی علاوه بر انجام اقدامات لازم در این مرحله؛ برای نیازهای پس از گرد و غبار، نظیر نظافت و خدمات شهری و همچنین غبارزدایی و حفظ محیط شهری از آلودگی ریز گردها نیز پیش بینی های لازم صورت گیرد.

روحانی همچنین دستور رسیدگی ویژه به بیماران و آسیب دیدگان را به وزارتخانه های بهداشت و کشور و دستگاه های مربوطه صادر کرد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز موظف شد تا اعتبارات لازم را با قید فوریت تخصیص دهد.

از طرف دیگر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت برای بررسی و پی گیری موضوع ریزگردها به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور شب ۲۲ بهمن به اهواز سفر کرد. او در جلسه رسیدگی به بحران آلودگی اهواز اعلام کرده بود این وزارتخانه تمامی امکانات خود را برای رفع این مشکل بکار خواهد گرفت و هر کمبودی را در اسرع وقت برطرف خواهد کرد.

به گفته وزیر بهداشت در حال حاضر تمامی مراکز درمانی استان خوزستان برای ارائه خدمات به مراجعان در آماده باش کامل به سر می برند و براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکنون تمامی افراد مراجعه کننده و بیماران قلبی و تنفسی به مراکز درمانی مورد مداوا قرار گرفته اند.

سازمان محیط زیست چه کار کرد؟

اما شاید در حال حاضر بیشتر نگاه ها به سازمان حفاظت از محیط زیست باشد تا هر چه زودتر تدبیری برای رهایی از این وضعیت اندیشیده شود. معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در مورد کنترل و رفع گرد و خاک در خوزستان و استان های غربی به خبرآنلاین گفت: این موضوع کاری نیست که بشود در یک یا دو سال به سرانجام رساند. یک دوره ای در حال تجربه خشکسالی هستیم، دوران سختی است. استان خوزستان خاکش کاملا رطوبتش را از دست داده و با کوچک ترین بادی خاک بالا می آید. ریزگردها از عربستان و عراق هم اضافه می شود.

او درباره تصمیمات جلسه مدیریت بحران هوای خوزستان هم گفت: ما کلیات برنامه را روز یکشنبه گذشته در دولت قطعی کردیم، برنامه دستگاه های مختلف را گرفته بودیم و روی آنها کار کردیم. شاید یک بسته اجرایی با بودجه را روز یکشنبه آینده در دولت تصویب کنیم. هفته آینده همراه با هیاتی از مدیران ارشد دولت به استان می رویم تا آن را عملیاتی کنیم. البته در گذشته کارهایی شده نه اینکه اصلا در استان کاری نشده باشد، اما حد و اندازه کار خیلی بزرگ است. حداقل حدود 300تا 400هزار هکتار مدیریت سرزمینی احتیاج دارد.

5 نقطه استان بی آب است

بخشی از گردو غبار پراکنده در اهواز از تالاب های خشکی می آید که در چند سال اخیر رنگ آب به خود ندیده اند. یکی از آنها هورالعظیم است. ابتکار در این باره می گوید: بخشی از هورالعظیم که در ایران است در زمان دولت هشتم، به دلیل وحجود میادین مشترک نفتی، از طرف وزارت نفت تقاضای اکتشاف شده بود. سازمان حفاظت از محیط زیست مشروط به عدم خشک کردن تالاب و با انجام ارزیابی های زیست محیطی و یکسری شرایط اجازه کار به آنها داد. دولت که تغییر کرد اولین کاری که انجام دادند سد روی ورودی آب آن بستند، مانع ورود آب شدند و کلا هورالعظیم را خشک کردند. الان جاهای مختلف هورالعظیم را کنده کاری کردند.

به گفته رییس سازمان محیط زیست، هورالعظیم از اواسط دولت قبل کاملا خشک شده است: از ابتدای دولت یازدهم ما شروع به مذاکره با وزارت نفت کردیم تا بالاخره چند ماه پیش موفق شدیم آنها را قانع کنیم که سد مربوط به حوضچه سوم را باز کنند و آب وارد هورالعظیم شود. هنوز قسمتی از آن آب ندارد و تا کل آن پر از آب شود طول می کشد. زیرا مسیری که آب در حرکت است از سد سیمره می آید که سد سیمره خالی است.

آنطور که ابتکار می گوید، به غیر از هورالعظیم 4 نقطه دیگر این استان به آب نیاز دارد؛ اطراف جاده ماهشهر اهواز یک منشا شناخته شده است و چند نقطه دیگر که بعضی از اینها اراضی کشت نشده کشاورزی است که شخم زده شده، ولی به دلیل بی آبی، رها شده است. رها کردن آن باعث تولید گرد و غبار می شود.

گرد و غبار از بین می رود؟

ابتکار در مورد راه حل های اندیشیده شده در مورد رفع معضل خشکسالی اطراف خوزستان می گوید: روش های مختلف وجود دارد؛ مثلا مالچ پاشی. اما در روش مالچ پاشی اگر رطوبت کافی نباشد، جواب نمی دهد و باد مالچ ها را در هوا پراکنده می کند که به دلیل شیمیایی بودن، خطرناک تر از گرد و خاک فعلی خواهد بود. بنابر این ما اقدام نسنجیده و تبلیغاتی نمی کنیم. چون فایده ندارد می خواهیم کار کنیم که کار هم خوشبختانه مطالعاتش انجام شده.

رییس سازمان محیط زیست: هورالعظیم از اواسط دولت قبل برای استخراج نفت کاملا خشک شده است. از ابتدای دولت یازدهم ما شروع به مذاکره با وزارت نفت کردیم تا بالاخره چند ماه پیش موفق شدیم آنها را قانع کنیم که سد مربوط به حوضچه سوم را باز کنند و آب وارد هورالعظیم شود. هنوز قسمتی از آن آب ندارد و تا کل آن پر از آب شود طول می کشد. زیرا مسیری که آب در حرکت است از سد سیمره می آید که سد سیمره خالی است.

او گفت: الان در یک سال کار مطالعاتی شده است، چشمه های تولید ریزگرد شناسایی شده، مباحث هواشناسی، مسایل شناخت خود زمین و مسوولیت ها مشخص است. سازمان جنگل ها و مراتع برای مقابله با بیابان زایی و کاشت گونه های مقاوم مسوولیت قطعی دارد، گونه ها هم شناسایی شده است و آنها در بحث سرزمین مسوولیت اصلی را دارند. هواشناسی مسوولیت خود را دارد. امور آب همینطور. منابع آب راباید در استان طوری مدیریت کند تا تالاب ها خشک نشوند حفاظت از تالاب ها به عهده سازمان محیط زیست است. پایش و هماهنگی میان دستگاه ها نیز به عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. در حال انجام هماهنگی راهبری انجام می دهیم هم در ستاد و هم در استان و امیدواریم نتایج خوبی بگیریم.

ابتکار به کم بودن نزولات آسمانی در استان های غربی هم اشاره می کند: بارندگی در آن منطقه نداشتیم یعنی بارندگی فوق العاده کم بوده است؛ در حوزه زاینده رود، کارون، چهارمحال و بختیاری و کوهرنگ بارندگی ها خیلی کم بوده و همین باعث به وجود آمدن گردو غبار می شود. ما در سال های گذشته به شدت در طبیعت دست بردیم. در آن منطقه ده ها مورد سدسازی و کانال انتقال آب داشتیم. خیلی سال های طولانی همه اینها به عنوان اقدامات توسعه ای بوده و نمایندگان عزیز استانی به عنوان بخشی از فعالیت های توسعه ای پیگیر این موضوعات بودند.

8سال بی توجهی به مسایل محیط زیستی

شاید8سال بی توجهی به محیط زیست و عدم اولویت آن برای به وقوع پیوستن این کارها دلیل اولیه باشد و اینکه هیچ اقدام موثری جز شعارهای بی سرانجام چنین روزهایی را پیش روی محیط زیست کشور بگذارد امری قابل پیش بینی باشد.

رییس سازمان محیط زیست دراین باره می گوید: مسایل مطرح شده به علاوه کاهش شدید بارندگی، افزایش دما و آثار گرم شدن زمین کلا معادلات اقلیم خوزستان را به هم ریخته است. بی توجهی به این موضوع طی یک دوره 8سال کم نیست. ارزیابی زیست محیطی خیلی از این سدها مثل گتوند یا انجام نشد یا وقتی انجام شد، به نتایج آن توجه نشد. سازمان حفاظت محیط زیست به شدت با آبگیری سد گتوند مخالفت کرده، ولی انجام شد. یا خیلی جاهای دیگر مانند هورالعظیم که نظر سازمان، خشک کردن آن اصلا محلی از اعراب ندارد.

ابتکار گفت: این نحوه که ما توسعه داشته باشیم، اما وقتی هیچ توجهی به مسایل محیط زیستی نشود، نتیجه اش همین می شود.

او درباره ریزگردهایی که از عراق و کشورهای دیگر می آید هم گفت: دولت قبل مذاکرات خوبی را با عراق انجام داد و جلسات زیادی بود ولی به دلیل شرایط و ناامنی هایی که بود، امکان عملیاتی و اجرایی شدنش وجود نداشت. حتی پیمانکار هم برای گردوغبار عراق مشخص شد ولی به دلیل نا امنی ها دولت هم حاضر نشد این کار را تضمین کند.

وعده دروغ به مردم نمی دهیم

اما نکته اینجاست که این بار نمی توان تقصیر را گردن کشورهای خارجی انداخت و مشکل از داخل کشور است. معاون رییس جمهور دراین باره می گوید: یک نکته را باید توجه کرد؛ کانون های گرد و غبار با شدت و جهت باد تغییر می کند. یک زمانی این منشا از عراق می آی.د یک زمانی از مرز سوریه می آید یک زمانی از عربستان. زمانی هم به دلیل نوع بادها از داخل کشور می آید در هر صورت ما در کل منطقه این پدیده را داریم.

ابتکار گفت: دولت اهتمام جدی به حل این معضل دارد، ولی نمی تواند وعده ای به مردم بدهد که واقعیت نداشته باشد. واقعیت این است که کار زمانبر است. واقعیت این است که در وهله اول هواشناسی باید پیش بینی های لازم را انجام بده و اطلاع بدهند که زمانی که این پدیده به شکل حاد وقوع پیدا می کند حتی الامکان مردم نباید در فضای آزاد تردد داشته باشند و دستورالعمل ها و تدابیر بهداشتی داده شود. اما برای حل این مساله چه در سطح بین المللی و چه منطقه ای به کار نیاز داریم.

او گفت: تلاشمان این است که یک حرکت اجتماعی هم بعد از اینکه کار عملیاتی شد و قبل از پایان سال راه بیندازیم و مشارکت مردمی داشته باشیم . ما نمی توانیم الگوهای گذشته را دیگر ادامه دهیم این تغییر هم یک تغییر دشوار و هزینه برداری است ولی چاره ای نداریم و دولت هم این مسیر را قبول دارد و دوره انکار گذشته است.»

۴۷۲۳۳

کد خبر 399785

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 44
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    قبلي ها كه مشكل رو حل نكردن. ببينيم شما تو چند سال آينده مي تونيد مشكل رو حل كنيد يا بعد از انتهاي دوره تون بازم ميگيد تقصير دولت هاي قبل بوده. ما ها كي ياد ميگيريم مسئوليت كاري كه به عهدمونه رو گردن بگيريم؟
    • علی A1 ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      77 37
      خانم ابتکار درست می گویند . حقایق تلخ است .
    • بی نام A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      77 22
      مشکل حل نمیشه چون کشاورزی بااستفاده از آبهای زیر زمینی باید متوقف بشه و همین مردمی که برا گرد وخاک اعتراض میکنن فردا برا پلمب شدن چاهاشون معترض میشن. چاره گردو خاک پلمب تمامی چاههای کشاورزیه ولاغیر . چه در خوزستان چه فارس چه ارومیه.
    • بی نام IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      49 17
      هورالعظیم یه منطقه مشخص با مساحت مشخصه فرض کن کاملا مشکلش حل شد که بایدم بشه،نهایتا شاید حدود 10درصد گرد و غبار کم بشه.اصل مشکل صحراهای جنوب عراق و شمال عربستان و صحرای عظیم افریقاست. افریقا رو که باید بیخیال شد کلا. با عراق و عربستان و ترکیه که از سرچشمه دجله رو داره تحلیل میبره میشه مذاکره کرد نهایتا تا 6 یا 7 سال دیگه باید منتظر نتیجش بود.تازه اگر شرایط آب هوایی و گرمایش کره زمین و خشکسالی منطقه بدتر نشه. بنابراین باید واقع بین و صبور بود و از حرفها و حرکات عصبی و احساسی پرهیز کرد. الان انواع و اقسام سایتهای نژادپرست و تجزیه طلب پان عرب ریختن در سایتهاشون تحلیل های مختلف گذاشتن که این پدیده "توطئه فارس هاست". برای جوسازی و سم پاشی. میدونید در طول تاریخ معاصر خیلی جوگیری کار دست ایران داده
    • بی نام IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      56 13
      حرفتون تا اندازه ای صحیحه ولی مسایل زیست محیطی کاره یکی دو سال نیست ... تا سال ها دوران 8 سال دولت قبل روی زندگیمون تاثیر خواهد داشت
    • بی نام IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      85 7
      مشکل ما اینه که استانی که بار اصلی اقتصادی کشور رو بدوش میکشه هیچ توجه ای بهش نمیشه. اگه ما همه زیر خاک میمردیم هم آب از آب تکون نمیخورد خیلی دردآوره ولی واقعیت داره. ما شبیه یه چاه نفت بزرگ یه سری رودهای روان دیده میشیم که باید به شکلی سهم استانهای مرکزی بشه. چاپش با خودت خبر
    • نیما A1 ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      9 0
      به امید حل هر چه سریعتر مشکل مردم عزیز خوزستان.
    • ناشناس A1 ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
      10 0
       شاید آمدن ایشان کارگشا باشد. اما وقتی آب رودخانه های خوزستان را انتقال دادند، مسولان خوزستان کجا بودنند. وقتی سد گتوند را روی گنبد نمکی ساختند و آب کارون را شور کردنند، مسولان خوزستان کجا بودنند. وقتی منشا اصلی گرد و خاک زمین های اطراف اهواز، ماهشهر،..است. مسولان خوزستان برای این زمین ها چه کار و فکری کردنند.... تا زمانی که مسولان خوزستان، چه مدیران رده بالا و چه رده پایین به اشباهات خود پی نبرند و برای جبران از امکانات استان به نحو احسنت استفاده نکنند، وضع که بهتر نمی شود بلکه بدتر می شود.فرار از بی مسوولیتی لطفا سیاسی کاری را کنار بگذارید، هم مسولان خوزستان و هم خانم ابتکار
    • وحیدنیسی زاده GB ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
      2 1
      خانم ابتکار احترام زیادی برای شما قایلم ولی لطفا درخصوص گرد غبار خوزستان وقتی گفتی کلیدی تو اتاق ندارم که بزنم هوا خوب بشه. قابل بررسی اگه شوخی بود لطفا باسلامت مردم شوخی کلامی هم خوب نیست .اگرفشارکاری بود لطفا برو کنار وتوی خونه به کارهای خانه بپرداز وکمی استراحت کن تازیر فشاراین طوری مردم را نارحت نکنی. اگه خسته شدی لطفا استفعا بده تا یه تازه نفس کارراادامه .بهرحال مردومردانه یه عذرخواهی رسمی به مردم خوزستان بدهکاری. اگه کاری از دست برنمی یاد اما دل انها یی که به تو امید بسته اند را از خودت این طوری ناامید نکن ان هم در دولت تدبیر وامید
  • بی نام A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    132 8
    خانم ابتکار کافی است که خروجی اب از سد سیمره را افزایش دهید. حجم آب شد سیمره به میزان زیادی بالاست.
    • بی نام A1 ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      50 29
      بابا اینجوری که آب زاینده رود خشک می شه و اصفهانیها شهرشون زشت میشه
    • بی نام IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      17 35
      کشاورزای خوزستان رو چیکار میکنید؟ تمام این سدهای خوزستان آبش صرف کشاورزی و صنعت در خود خوزستان میشه.
  • بی نام CA ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    82 6
    با تعریف پروژه بشکل زیر میتوان مشکل ریز گردها و خشکسالی نواحی جنوبی کشور را حل کرد ۱مدت یک سال ۲خرید آب شیرین کن با تغذیه برق توسط راکتور کوچک هسته ای و یا سلولهای خورشیدی و نصب در حاشیه خلیج فارس ۳سیستم دائم کار پمپاژ آب به طول ۲۰۰ کیلومتر با تغذیه برق سلولهای خوشیدی ,ایجاد منبع امابشیرین زیرساخت تغییر اکوسیستم ناحیه بشکل نوار سبز ۴ کاشت پوشش سبز با سه ارتفاع درخت ,بوته و پوشش سطحی ۵استفاده از نیروی انسانی شاغل کل کشور بدون بار مالی اضافه و نیروهای مسلح ۶ تکرار این طرح در کویر های مرکزی ایران با استفاده از سیستمهای خوشیدی و آب شیرین شده خلیج فارس
  • بی نام IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    دلیل خشک شدن هورالعظیم و به طور کلی خوزستان توجه ناعادلانه به استانهای مرکزی و انتقال اب با تونل از سرشاخه هی کارون است. این طرحهای مسکن وار کشور را در بلندمدت نابود میکند
  • بی نام CA ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    35 11
    با تعریف پروژه بشکل زیر میتوان مشکل ریز گردها و خشکسالی نواحی جنوبی کشور را حل کرد ۱مدت یک سال ۲خرید آب شیرین کن با تغذیه برق توسط راکتور کوچک هسته ای و یا سلولهای خورشیدی و نصب در حاشیه خلیج فارس ۳سیستم دائم کار پمپاژ آب به طول ۲۰۰ کیلومتر با تغذیه برق سلولهای خوشیدی ,ایجاد منبع امابشیرین زیرساخت تغییر اکوسیستم ناحیه بشکل نوار سبز ۴ کاشت پوشش سبز با سه ارتفاع درخت ,بوته و پوشش سطحی ۵استفاده از نیروی انسانی شاغل کل کشور بدون بار مالی اضافه و نیروهای مسلح ۶ تکرار این طرح در کویر های مرکزی ایران با استفاده از سیستمهای خوشیدی و آب شیرین شده خلیج فارس
    • بی نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      26 2
      راکتور هسته، نیروگاه خورشیدی ظرف مدت یک سال؟؟؟؟ بعد هزینه کل اینها مطمئنی بیشتر از بودجه 1سال ایران نمیشه؟
  • بی نام A1 ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    166 4
    دیروز اهواز امروز کرمانشاه بهبهان و... فردا تهران و سایر شهرها منتظر باشید نمک دریاچه ارومیه هم اضافه خواهد شد
  • بی نام IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    کی بود کی بود من نبودم
  • زهرا IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    52 7
    ما مردم سیستان که چند ساله داریم شرایطی بد تر از این را تحمل می کنیم چرا کسی به فکرمون نیست؟
    • بی نام IR ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
      8 1
      اگه دست من بود که سهم تهران از بودجه رو میکردم صفرررررررر.......و به نسبت نزدیک تر بودن به مرز ها، اعتبار و بودجه بیشتر در اختیار استان های دیگه میزاشتم....اما چه کنیم که نه شما حال دارید نه ما؟؟
  • بی نام IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    36 4
    از اظهار نظرها اینچنین بر میاید که :تا چند سال؟؟؟آینده هیچ کاری نمیتوان انجام داد .حتما تا زمانی که اکتشافات و برداشت نفت کاملا به سرانجام برسد و ازنظر دیگه تقصیر ما دولت فعلی نبوده ونیست وکاری ازما فعلا بر نمیاد .این وضع ادامه داره و......قالو انا لله وان الیه راجعون
  • بی نام IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    13 30
    علم و تکنولوژی در هیچ موردی ساکت نیست حتما راهکار ارائه میکنه البته اگه مسئولین فقط به فکر متهم کردن محمود احمدی نژاد نباشند و کار کنند در واقع جهاد
  • بی نام A1 ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    22 11
    جالبه در دولت قبل کمترین توجهی به این موضوع نشد وحالا در حالیکه بیشترین توجه به اون انجام میشه دلواپسان و مجلسیان به دولت میگویند به خاطر ریزگردها استعفا دهید آخه بابا جان تو میتونی جلو زلزله یا سیل و از قبل بگیری میشه احتمالش و کم کرد و جلو طبیعت که نمیشه وایستاد
  • خضیراوی A1 ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    23 1
    هور العظیم 10 سال است خشک شده یعنی از اواخر دولت خاتمی و در دولت احمدی نژاد ادامه دارد و همچنین الان در دولت آقای روحانی داستان ادامه دارد........... مهم کی این پدیده شوم را از بین می برد مردم دنبال مقصر نیستند دنبال راه حل کارا هستند
  • بی نام IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    11 55
    در حای حاضر در ایران دلسوزتر و بهتر از خانم ابتکار برای محیط زیست در ایران نمی توان پیدا کرد ای کاش ایشان در 8 سال دوره عدالت در مسولیت خود باقی بود.
    • رضا IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
      3 3
      ایشون اگر دلسوز بودن حداقل طی این چند روز یک سفر به خوزستان میرفتن
  • دلسوز RO ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    35 6
    سلام خانوم ابتکار بهتر نیست بجای اینکه بفرمایید دولت قبلی فلان کارو کرد شما سعی کنین عمل کنین وگرنه چه فرقی با قبلی ها دارید در خصوص اینکه از سال 84 تا 92 ایران بجای آبادانی،ویران شده همه میدانند ولی شما آباد کنید چون خراب کردن آسان ولی آباد کردن مشکل است و باید شیر بود تا به نتیجه رسید،پس خواهشا از حضور کارشناسان زبده و با تجربه استفاده کنید و زیر بنایی به رفع این مشکلات یکی پس از دیگری بپردازید ما هم برای شما دعای خیر میکنیم و حتی اگر کاری ازدستمان برآید من خودم برای کشورم به شخصه آماده ام. ماباید میراثدار امینی برای آیندگان و فرزندانمان باشیم که متاسفانه تا بحال نبوده اییم.
  • حجت EU ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    19 7
    سرکار خانم ابتکار این گرد و غبار از سالیان دور همچنان گریبانگیر مردم خوزستان بوده است بنده بیاد دارم در دهه چهل همین مورد را در خوزستان هر سال داشتیم حالا چرا به گردن این و اون می اندازی خدا میداند بقول اقای دکتر رضایی کمی از بودجه نفت خوزستان را صرف ملت خوزستان کنید هیچ مشکلی پیش نمیاید.
  • واقع بین A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    11 28
    خداییش حرفهاش منطقی است.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    3 1
    یکی از کارهای کاربردی که میشود کرد اینه که فضاهای سرپوشیده را توسعه دهید و بعد از سیستم قلیان و پمپ دمنده هوا در اب استفاده کنید تا هوا تصفیه شود و قابل تنفس بشود. اگر این کار را نکنید چند وقت دیگر دوول و ملل بیگانه این کار را میکنند و به اسم خودشان ثبت میکنند و بد به حال ما میشود.
  • نوید A1 ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    12 0
    چرا تو کشور ما همیشه وقتی مشکلی پیش میاد به فکر حل اون مشکلیم اونم حل مشکل در همون مقطع زمانی نه بلند مدت اصلا چیزی به نام آینده نگری در کشور ما وجود نداره، همینه دیگه میشینیم میشینیم هی پول نفت رو میخوریم نوش جون میکنیم بعد که قیمتش اومد پایین میگیم ای داد بیداد چه اشتباهی کردیم اقتصادمون وابسته به نفته میشینیم دریاچه ها تالابها رودخونه ها هرکدوم یه جا سیستان آذرباینجان اصفهان خوزستان خشک بشه بعد میگیم ای داد بیداد فلان جا اشتباه کردیم، آقاجان ما چرا آینده نگری و مدیریت و برنامه ریزی بلند مدت نداریم واسه کشور؟ آخه اینم شد کشورداری؟واقعا مسخره اس حتما حتما باید اول مشکل به وجود بیاد تا بعد مسئولین کمی احساس مسئولیت کنن در غیر این صورت مسئولیت معنی نداره
  • حاج امین IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    21 4
    دیروز سیستان که ده سال با گرد و غبار دارن زندگی میکنن خدا شانس بده
  • بی نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    31 2
    من و خانوادم تصمیم گرفتیم از خوزستان بریم و در ی استان دیگه زندگی کنیم
  • بی نام A1 ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    10 12
    این که بهتره نمک دریاچه ارومیه بیاد واویلاست
  • احمد A1 ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    22 9
    امان از این دولت قبل که هر چی بده مال اوناس و همه خوبا مال شما
  • میثم A1 ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    29 4
    دلیل اصلی این فاجعه پروژهای بی حساب و کتاب انتقال آب و سد سازی که به صورت چشم و هم چشمی در میان دولتها بوده . الان شرایط خوزستان فقط کمی بدتر از استانهای هم جوار خودش است. بقیه استانها هم چوار خوزستان نیز مانند خوزستان از پروژه های انتقال آب به شدت آسیب دیده اند .
  • میلاد IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    45 7
    لطفا با بولد کردن نام اهواز بین مردم استان دودستگی ایجاد نکنید؛مشکل اهواز؛مشکل تمام خوزستانه.
  • گمنام IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    12 24
    سرکارخانم ابتکار توپ را را در زمین دیگران انداختن ودیگران را مقصر دانستن هنر نیست کشور ما در سال 1355 قانونآمایش سر زمینی تصویب شده با فرض گفته های شما که می خواهید همه احزاب وگروهها را زیر سوال ببرید و تنها خود را محفظ محیط زیست می دانید دلایل علمی وکاربردی عملیبیان کنید واز چه سالی هورالعظیم دست خوش تغیرات شد با توجه به پدیده های گرم شدن کره زمین وتغیرات آب وهوای کره زمین تخصصی صبحت کنید مخاطبان شما همه اندکی اطلاعات محیط زیستی دارند
  • علی IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    16 6
    اکثر کارشناسان محیط زیست معتقدند در شرایط فعلی هیچ اقدام عملی مثل پاشیدن مواد روی خاک یا درختکاری نمی تواند جوابگو باشد و این یک پدیده طبیعی است که علاوه بر خشکسالی ، سوء مدیریت های قبلی وقوع آن را تشدید کرده است. بنابراین تقصیر دولت نیست و نیاز به یک برنامه بلندمدت دارد تا اثرات و شدت این پدیده را با توجه به خشکسالی های اخیر کم کند.
  • بی نام RO ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    33 6
    اقا هر کی میاد دیگری رو زیر رادیکال می بره این وسط گوشت قربونی مردمن بابا مگه شما چند دسته اید همتون میگید داریم برا رفاه حال مردم گام برمیداریم ولی هر کدومتون که میاید سعی می کنید اول دنبال مقصر باشید بعد هم دست دست می کنید تا دورتون تموم بشه وهمین پروسه و چرخ باطل تا بینهایت ادامه داره. اخه هزینه پیشگیری و مقابله مگه چقدره مطمنا به اندازه 3 هزار میلیارد نیست
  • بی نام A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    41 61
    مظلومترین دولت دولت روحانی است.هرچی بگن در مورد 8 سال گذشته و فجایعی که اون دولت به بار امده ما باور می کنیم.80 سال زمان میخواد تا درست بشه.حالا طرفداراش هر چی دوست دارند تیکه کنایه بندازند.
  • یک شهروند بهبهانی IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    7 3
    من خودم سه شنبه بین جاده اهواز تا رامهرمز شاهد بودم باد شدید تمام گردوخاک از منطقه غیزانیه که 40 کیلومتری اهواز است را به سمت اهواز میفرستاد.اصلا گردوخاک ربطی به عراق و عربستان نداره. اصلا گردوخاک ربطی به دولت و خانم ابتکار و استاندار ندارد. گردوخاک یک پدیده زیست محیطی است که بر اثر کاهش بارندگی در دشت خوزستان و بسیاری از مناطق کشور پدید آمده که متاسفانه خوزستان به علت خشکسالی چند سال اخیر این پدیده بیشتر به چشم میخورد. ایراداتی که من به مسئولیین دارم این است: 1چرا پیش بینی هواشناسی از گردوخاک را از یک روز قبل به صورت گسترده به اطلاع مردم نمیرسانند تا لااقل مسافرین شهرستانی در سطح شهر حیران و آوره نشوند 2چرا یک روز قبل از گردوخاک تعطیلی فردای آن روز را اعلام نمکنند
  • مجید A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
    6 1
    همه اینها حرف است.قطعا هیچ کاری برای خوزستان صورت نخواهد گرفت.بدون هیچ شکی.اگر قرار است کاری صورت بگیرد اولین مرحله و ساده ترین آن توقف انتقال آب کارون به اصفهان و جلوگیری از نابودی هر چه بیشتر این شاهرگ ایران زمین است.حال آنکه چنین اراده ای در بین مسولان نه تنها دیده نمیشود که عکس آن مشاهده میشود.
  • احمد اکبرزاده A1 ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۵
    0 0
    سلام سرکار خانم ابتکار من یک ایده ای درخصوص گرد و غبار خوزستان دارم شااید این طرح تابحال به ذهن کسی نرسیده باشد این طرح خیلی مناسبتر از پاشیدن قیر است. چجوری با عوامل درمیان بزارم؟ شماره من جهت تماس بابت ایده گرد و غبار خوزستان 09151670294 باتشکر

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین