بهراد مهرجو: طي دو روز گذشته تحولات پيرامون فعاليت هاي انتخاباتي اتاق تهران با سرعت بيشتري پيگير مي شود.
ديروز گروه تازه تاسيس «پيشگامان وفاق» با حضور اسدالله عسگراولادي و مجيد رضا حريري به صورت رسمي اعلام موجوديت کرد. همزمان محسن خليلي عراقي و يحيي ال اسحاق دو چهره شناخته شده بخش خصوصي در مراسمي که ميزبان آن گروه «ائتلاف براي فردا» با حضور مسعود خوانساري، پدرام سلطاني و حامد واحدي بودند، شرکت کردند. کمي قبل تر گروه « ائتلاف بزرگ» نيز گردهمايي را تشکيل داده بود. هفته گذشته نيز تلاش هاي بسياري براي شکل گيري ائتلاف هاي جديد انتخاباتي رقم خورده بود که برخي از اين فعاليت ها با انتقادهاي حميد حسيني عضو باسابقه ااق تهران نيز همراه شده بود. همچنين علاالدين ميرمحمدصادقي عضو هيات رئيسه اتاق ايران و از چهره هاي شناخته شده بخش خصوصي نيز در گفت و گويي از فعالان بخش خصوصي و کانديداها خواسته است:« کانديداها وعده هاي دروغين ندهند.»
ميرمحمدصادقي در دسته چهره هاي بخش خصوصي به شمار مي آيد که طي 4 دهه گذشته به دليل فعاليت هاي نيکوکارانه و خيريه اي خود محبوبيت بالايي در ميان فعالان اقتصادي پيدا کرده است. او در گفت و گويي با سايت اقتصاد نيوز گفته است:« متقاضیان ورود به هیات نمایندگان اتاق بازرگانی باید نظرات و پیشنهادات خود را به هیاتها و بخشهای خصوصی اعلام کنند و وعدههای دروغین به اعضای اتاق ندهند. تبلیغات باید در دستگاههای مختلف و مورد اعتماد مردم باشد. انتخابات اتاق بازرگانی تهران و اتاق بازرگانی ایران مانند انتخابات مجلس نیست که به تبلیغات آنچنانی نیاز داشته باشد. مردم باید به اعضای اتاق بازرگانی که مدافع حقوق اعضای خود و همچنین پیشنهاد دهنده برای حل مشکلات اقتصادی و شکوفایی عدالت و اقتصاد در کشور هستند، اجازه دهند تا هر فردی که شایسته است انتخاب شود. اتاق بازرگانی از گذشته تا به حال از معتبرترین افراد، مورد اعتمادترین و راستگوترین اشخاص و کسانی که مورد احترام جامعه بودند تشکیل شدهاست، بنابراین باید از رفتارهایی که خلاف اخلاق است در حوزه اتاق تهران خودداری شود. زیرا رفتارهایی نظیر افشاگری یا احیانا اتهام زدن، ارزش اتاق بازرگانی را کم خواهد کرد.»
همزمان محسن خليلي عراقي در همايشي که ائتلاف براي فردا با حضور تشکل هاي سراسر کشور تشکيل داده بود، انتخابات اتاق هاي بازرگاني را مصادقي از دموکراسي خواند:« بخش خصوصي بايد در انتخابات شرکت کند. اين مجالسي که تشکل ها در آن حضور دارند و انتخابات اتاق مصداق بارز دموکراسي است.»
پس از او يحيي ال اسحاق نيز در همين همايش به تقدير از تشکل هاي کشور پرداخت و بيان داشت:« حضور تشکل هاي مهم اقتصادي کشور در چنين برنامه هاي باعث ايجاد وجد در انسان مي شود.»
همزمان مسعود خوانساري رئيس کميسيون حمل و نقل و ارتباطات اتاق تهران نيز در سخنراني همايش نشست با تشکل هاي سراسر کشور از بخش خصوصي کشور دعوت کرد تا مشارکتي گسترده در انتخابات داشته باشد. براساس آنچه سايت صداي اقتصاد منتشر کرده است، خوانساري به موضوعات روز اقتصادي کشور نيز اشاره کرده است:« امروز بخش خصوصی کشور در حال منتظر گشایش هایی در روابط بین المللی و بهره گیری از هم افزایی اقتصاد جهانیست که کاهش چشمگیر قیمت نفت، دولت را برای عبور از این گردنه بیشتر نیازمند بخش خصوصی ساخته است. لذا دولت و بخش خصوصی با فهم و نگرانی ها، به هم امید متقابل بسته اند و خطای هر کدام موجب لطمه به دیگری می شود.»
مسعود خوانساری همچنین گفت:« بخش خصوصی که همواره چشم به حمایت دولت دوخته بود، اکنون نیازمند تکیه به توان خود است و شناخت و استفاده از ظرفیت درون زای خود. بخش خصوصی امروز باید هوشمندانه تر، ژخته تر، جدی تر و جامع تر از گذشته تصمیم گیری و حرکت کند. امروز نه مدیریت واپس نگر پاسخگوست و نه نقد بی عمل، بخش خصوصی باید گلچینی از نخبگان خود را به میان آورد و برای اخذ نتیجه محتوم صف آرایی کند.»
پدرام سطاني نايب رئيس اتاق ايران نيز گفته است:« تشکل ها صاحب اتاق بازرگاني هستند. هميشه بحث حمايت از تشکل هاي اتاق مطرح بوده است. اما نتيجه حمايت هاي وابسته ساز بوده است که در صنعت کشور شاهد اثرات آن هستيم. حمايت هاي که در بعضي از صنايع، هنوز اجازه نداده که اين صنايع قد علم کنند. برهمين اساس همچنان آن حمايت وابسته است. پس ما با توجه به شناختي که از تشکل ها داريم به دنبال توامندسازي تشکل ها هستيم.»
سلطاني ادامه داد:« يکي از انتقادهاي هميشگي اين است که تشکل ها در اتاق کمتر به بازي گرفته مي شوند. البته طي چهار سال گذشته هر زمان مراجعي از سوي تشکل ها بوده، وظيفه خدمت گذاري به جا آورده شده است ولي به واقع اين کافي نيست. آنچه اين ماموريت را به نهايت مي رساند، اين است که به جاي به بازي گرفتن تشکل ها اتاق تشکل ها را بازيگر کند.»
اما برگزاري اين همايش تنها، اتفاق شب گذشته نبود. شنبه اسدالله عسگراولادي و مجيد رضا حريري نيز براي رونمايي از ديدگاه هاي انتخاباتيشان کنفرانس خبري را تشکيل دادند. اسدالله عسگراولادي در اين نشست به انتقاد از برخي همراهان قديمي خود پرداخت و بيان داشت:« برخي رفقاي قديمي آروز دارند من نباشم.» بااين حال مجيدرضا حريري از همراهان قديمي عسگراولادي در همين نشست گفته است:«حاج آقا اصلا نگران رای آوردن نیست.»
عسگر اولادی در ادامه اعلام کرد:« یکی از کسانی که بسیار از رای نیاوردن من خوشحال میشود همسرم است.»
او همچنين گفته است :«من اهل بازنشستگی نیستم و رفقای من اجازه نمیدهند خود را بازنشسته کنم اما رفقای قدیمی آرزو دارند من نباشم. تولد من سه روز قبل از انتخابات اتاق است و دعا میکنم خدایا هفته بعد از تولد، من را ناراحت نکنی.»
اظهارنظرهاي انتخاباتي طي روزهاي گذشته با شدت بيشتري پيش رفته است. حتي اقتصادداناني مانند دکتر علينقي مشايخي و موسي غني نژاد نيز وارد عرصه انتخابات شده اند. علينقي مشايخي در همايش نشست ائتلاف براي فردا و تشکل هاي سراسر کشور، حمايت رسمي خود از اين گروه و به صورت خاص برخي چهره هاي آن را اعلام کرد. همزمان موسي غني نژاد در گفت و گويي با سايت اقتصادنيوز به تحليل شرايط پيرامون انتخابات اتاق بازرگاني پرداخت.
فضاي پيرامون انتخابات اتاق بازرگاني طي روزهاي آينده با اخبار متفاوت تري نيز همراه مي شود.
در حال حاضر تنها گروه نزدیک به محمد رضا بهزادیان طی یک هفته گذشته تحول خاصی را شاهد نبوده است. درگذشت برادر بهزادیان موجب شده بود تا او چند روزی را از تهران دور باشد و همین جریان قدری فعالیت های انتخاباتی ائتلاف او را به تاخیر انداخت. حضور مجدد بهزادیان می تواند، فضای پیرامون انتخابات را تغییر دهد.
3535
نظر شما