نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایجاد پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را برخلاف مسیر ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و یک بازی سیاسی از سوی آمریکا در راستای طرح ایران هراسی دانستند.

به گزارش خبرآنلاین، نخستین موضع گیری در جلسه امروز مجلس از جانب علی لاریجانی اتخاذ شد که طی آن با اشاره به این که این روزها خبر استقرار تجهیزات جدید موشکی امریکا در چهار کشور خلیج فارس منتشر گردیده است، گفت: جالب است که در توجیه این عمل نگرانی کشورهای منطقه از ایران بیان شده است، خیلی عجیب است که مسوولان جدید ایالات متحده متوجه نیستند که مشکل منطقه شماهستید که هر چه بیشتر تجهیزات وارد می کنید.

رئیس مجلس با طرح این پرسش که در طول این سی و یک سال در کدام مقطع جمهوری اسلامی به کشورهایی از همسایگان یا منطقه تعرضی داشته است گفت: کشورهای منطقه هم باید بدانند این خیمه شب بازی امریکا در حراست و ایجاد امنیت برای منطقه چیزی جز نوعی کلاهبرداری سیاسی جدید نیست که می خواهند زمینه حضور خود را با هزینه دیگران فراهم نمایند.

موضع کمیسیون امنیت ملی
نه تنهادر قالب تذکرات کتبی نمایندگان و نطق پیش از دستور آنها به این نکته اشاره شد، بلکه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز رسما در این رابطه موضع گیری کرد.

کاظم جلالی که دیروز با همراهی لاریجانی در پایان سفر هیات ایرانی به اوگاندا، به تهران بازگشت؛ امروز با حضور در جمع خبرنگاران پارلمانی  در رابطه با تجهیزات نظامی آمریکا که در چهار کشور حاشیه خلیج فارس مستقر شده، گفت: آمریکایی‌ها و قدرت‌های بزرگ به نوعی در تلاش‌اند تا نوعی ایران‌هراسی در داخل منطقه ایجاد کنند، و برای آن‌که خطر حضور قدرت‌های بزرگ را در منطقه کاهش دهند تلاش می‌کنند ایران را به عنوان یک خطر بزرگ برای کشورهای منطقه جلوه دهند.

وی گفت: آمریکا پس از شکست در طرح‌های مختلفی که در منطقه خاورمیانه داشتند امروز حضور مستقیم نظامی در منطقه و ایجاد پایگاه در برخی کشورها را پیگیری می‌کند، در حالی که ایجاد پایگاه‌ها نوعی مسابقه تسلیحاتی را در بین کشورهای منطقه ایجاد می‌کند و بازخورد آن می‌تواند به نفع کشورهای تولید کننده سلاح‌های جدید و مدرن باشد. این موضوع از طرف دیگر موجب تفرق و اختلافات منطقه‌ای می‌شود که این هم می‌تواند به نوعی به نفع آمریکایی‌ها و قدرت‌های بزرگ باشد و طبعا همان‌طور که در مواضع اصلی جمهوری اسلامی ایران آمده، این حرکت برخلاف مسیر ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

جلالی با بیان این که این موضوع صرفا یک اعلام موضع سیاسی نیست، گفت: کشورهای منطقه باید این مطلب را بدانند که با ایجاد یک سیستم امنیت دسته جمعی مدرن و جدید منطقه‌ای می‌شود صلح و ثبات را در این منطقه ایجاد کرد، و سوءاستفاده قدرت‌های بزرگ از ضعف برخی از کشورهای منطقه برای ایجاد پایگاه در منطقه، عملا علاوه بر ایجاد شتاب رقابت تسلیحاتی منطقه‌ای، یک نوع بی‌ثباتی و یا صلح مسلح را در منطقه ایجاد می‌کند، و با دامن زدن به برخی اختلافات در داخل منطقه عملا زمینه بروز برخی از بحران‌ها را در این منطقه فراهم می‌آورد که این به هیچ وجه به نفع مردم، دولت‌ها و کشورهای منطقه نیست.

وی درباره سیاست کشورهای منطقه برای مقابله با این اقدامات آمریکا گفت: کشورهای منطقه باید به دنبال یک سیستم امنیت دسته جمعی مدرن باشند، لذا به نظر می‌رسد که ما کشورهای منطقه باید خودمان امنیت را ایجاد کنیم.

آمریکا به دنبال ایران هراسی است
محمدکریم عابدی نماینده‌ فردوس و طبس نیز در نطق امروز خود، اقدام آمریکا در جهت استقرار شبکه‌های ضدموشکی به نام سپر دفاعی را دنباله سیاست این کشور برای ایجاد ایران‌هراسی دانست که در آن آمریکا منافع خود و رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کند.

وی خطاب به کشورهای همسایه گفت: حضور گسترده‌تر نیروهای نظامی آمریکا در کشورهای شما توطئه‌ جدید آمریکا در آستانه‌ی دهه‌ی چهارم پیروزی انقلاب اسلامی با چند هدف می‌باشد.

عابدی فروش بیشتر ده‌ها میلیارد دلار انواع سلاح به کشورهای منطقه برای نجات صنایع ورشکسته‌ی نظامی آمریکا از جمله اهداف این توطئه دانست و گفت: آمریکا می‌خواهد با تهدید مجازی و القای آن به کشورهای عربی منطقه آنها را از پرداختن به مبارزه با تجاوزات وحشیانه‌ی رژیم اشغالگر قدس منحرف سازد، توسعه‌ی فرهنگی، سیاسی، اقتصادی منطقه‌ی خاورمیانه را کند کند و بر اتحاد و دوستی کشورهای منطقه خدشه وارد کند.

این نماینده‌ مجلس افزود: پیام ما به کشورهای عربی منطقه خلیج فارس پیام صلح و دوستی و برادری است. اما پیام ما به آقای اوباما این است کسانی که در سه دهه قبل به انواع حیله و دروغ به ملت آمریکا مقابله با ایران را در دستور کار خود داشته‌اند، بدانند که با زبان زور و تهدید نمی‌توان با ملت بزرگ ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سخن گفت.

 

 

کد خبر 41404

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین