در طی هفته‌های گذشته شایعات درباره اینکه سبزیجات آبیاری شده با پساب، عامل بیماری شیگلوزیس بوده کمر کشاورزان اصفهانی را خم کرد و این درحالی است که سبزیجات آلوده وارداتی بوده است و ارتباطی با محصول کشاورزان اصفهانی نداشته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در اصفهان، در حالیکه هنوز سبزی‌های کشت شده در اصفهان به مرحله برداشت نرسیده بود، شایعاتی مبنی بر اینکه دلیل شیوع بیماری آبیاری سبزیجات با پساب آلوده بوده است موجب شد که محصولات کشاورزانی که برای فروش به میدان میوه و تره‌بار مراجعه می کردند فروش نرود و این در حالی است که این سبزی‌ها با آب چاه آبیاری شده و آلوده نبوده‌ا‌ند.

در واقع اگر شیوع بیماری شیگلوزیس مربوط به سبزیجات آلوده نیز باشد این محصولات وارداتی بوده اند و این در حالی است که کلی گویی و عدم شفاف سازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این زمینه موجب آسیب به کشاورزان بی گناه شده و آنها کشاورزان به ناچار سبزی‌های خود را با قیمت بسیار پایین به دلالانی می‌فروشند که سبزی اصفهان را به استان‌های دیگر برده و با قیمت تمام به فروش می‌رسانند.

در این ارتباط مهرداد مرادمند به مهر گفت: هنوز سبزیجات و صیفی‌جات در اصفهان به مرحله برداشت و توزیع به بازار نرسیده است که آبیاری با پساب را بتوان عامل بیماری های اخیر در اصفهان عنوان کرد.

وی بیان داشت: سبزیجات و صیفی‌جات آلوده که احتمال داده شده سبب بروز بیماری می شود وارداتی و از جنوب تهران به اصفهان آمده است.

مرادمند با بیان اینکه از اواخر سال گذشته تا دو ماه ابتدایی سال جدید سبزی و صیفی جات به استان اصفهان وارد شده و می شود، اعلام کرد: سبزی و صیفی کاری در اصفهان از اواخر ماه دوم سال قابل برداشت است پس نسبت دادن بیماری اخیر به سبزیجات آلوده اصفهان دور از عقل است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان خاطرنشان کرد: سبزی کاری در مزارع غرب و بخشی از مزارع شرق اصفهان در حالی انجام می گیرد که کشاورز ما دسترسی به پساب های فاضلاب ندارد.

وی بیان داشت: آبیاری محصولات کشاورزی با پساب مشمول آبیاری محصولات غله یا علوفه است که آن هم صرف خوراک دام می شود.

مرادمند ادامه داد: پساب اگر به صورت صحیح تصفیه شود یک منبع آبی با ارزش به شمار می رود که کار تصفیه آن بر عهده شرکت آب و فاضلاب و کار توزیع پساب بین کشاورزان هم برعهده شرکت آب منطقه ای است و اگر مشکلی هم در خصوص پساب های آلوده وجود دارد باید این دو نهاد پاسخ دهند.

وی بیان داشت: عمده سبزی کاری ها در مزارع غرب اصفهان مانند ناژوان و دستگرد که سالم ترین آب را دارد، انجام می گیرد.

همچنین داوود ملک‌پور با انتقاد از انتشار اطلاعیه‌ای مبنی بر عدم خرید سبزی صیفی‌کاران شهرستان اصفهان به فارس گفت: اگر ادعای شبکه بهداشت مبنی بر آلوده بودن سبزی و صیفی ثابت نشود برای احقاق حق کشاورزان به مجامع قضایی شکایت می‌کنیم.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان تا‌کید کرد: این نهاد به طرفیت از کشاورزان به محاکم قضایی شکایت کرده و تا مادامی که خسارات وارده به کشاورزان جبران نشود، از پای نمی‌نشیند.

وی تصریح کرد: کشاورزان صیفی‌کار اصفهانی قربانی شایعه‌ای شدند که هنوز صحت آن محرز نشده است.

کد خبر 415001

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار