کلانشهر رشت مرکز استان گیلان که همواره به سرسبزی و سرزندگی شهره خاص و عام بوده است دارای دو رودخانه ی زرجوب و گوهر رود می باشد که هر کدام پس از دیگری به عنوان آلوده ترین رودخانه های جهان شناخته می شود که متاسفانه این آلودگی دائمی نشات گرفته از ریزش پسآب های خانگی ، بیمارستانی و صنعتی است .
گفتنی است این دو شاهرگ حیاتی شهر که درکنار زیبایی که لازمه وجودی هر رود است ، وظیفه جمع آوری آب های سطحی شهر و انتقال آن به تالاب بین المللی انزلی را دارد که از نقش و جایگاه ویژه ی رودخانه های مذکور حکایت دارد .
ناگفته نماند که در ادوار گذشته فعالیت هایی تحت عنوان لایه روبی و تخصیص بودجه های استانی برای این دو رودخانه صورت پذیرفته است که استمرار آلودگی نشان از بی ثمر بودن فعالیت های مذکور بوده است .
اینک در دولت تدبیر و امید که نقش محیط زیست پر رنگ تر از دولت های پیشین است بودجه ای کشوری به میزان پنجاه میلیارد تومان برای پاکسازی زرجوب و گوهر رود اختصاص یافت و حال این پرسش مطرح می شود با وجود نبود یک فاضلاب مرکزی و باز بودن همچنان دریچه های فاضلاب های خانگی بیمارستانی و صنعتی به سوی این دو رود آیا بودجه کلان کشوری می تواند گذشته زلال این دو شاهرگ حیاتی شهر را به آن بازگرداند و در کنار آن جاذبه های تفریحی و زیبایی های بصری را به ارمغان بیاورد؟
و پرسشی دیگر که بالاخره کدام ارگان ، سازمان و مسئولی مستقیما موظف به پاسخگویی در روند احیای این دو رودخانه مهم رشت هستند؟
صد البته این امر میسر نخواهد بود مگر با نگرشی کارشناسانه و علمی نسبت به منشا و منبع آلودگی که همان بحث ساماندهی و هدایت فاضلاب ها است .
شایان ذکر است مدتی قبل کمپینی از هنرمندان استان طی نامه ای سرگشاده به دکتر حسن روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران ، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور ، مهندس غلامعلی جعفر زاده نماینده رشت در مجلس ، اعضای شورای اسلامی و شهرداری رشت ، پیرو دغدغه عموم شهروندان که در کنار این دو رود گذران عمر می کنند خواستار اقدامات سریع تر و بهتر نسبت به گذشته شدند .
در پایان ، رسالت خبرگزاری تحلیلی خبر آنلاین ایجاب می کند نسبت به این مهم بی تفاوت نبوده و پیگیر آن تا حصول نتیجه باشد ...
پیکر نیمه جان رودخانه های رشت همچنان روی دست شهر می چرخد .
کد خبر 417985
نظر شما