محمدرضا فرزین در خصوص نتایج نشست های کارگروه تحول اقتصادی دولت در هفته گذشته با تاکید بر اینکه بخش تولید و کشاورزی در استفاده از برق و گاز از قیمتهای تبعیضی بهرهمند می شوند،اظهار داشت: بررسی 10 سناریو اصلاح قیمت حاملهای انرژی به کارشناسان بانک مرکزی سپرده شده بود که روز یکشنبه کارشناسان این بانک با حضور در نشست کارگروه نتایج بررسیهای خود را تشریح کردند.
به گزارش فارس، وی خاطرنشان کرد: قبلا 5 سناریو برای اصلاح قیمتها ارایه کرده بودیم، سپس دو سناریو دیگر مطرح شد و اخیرا سه سناریو دیگر را نیز پیشنهاد کردیم.
فرزین با بیان اینکه در سناریوها رویکردهای مختلفی داشتیم، تصریح کرد: به عنوان مثال در یک سناریو پیش بینی شد قیمت برق و گاز که انرژی اصلی و مورد نیاز تولید کنندگان است، افزایش قیمتی نداشته باشیم. در سناریو دیگر از سیاست تبعیض قیمتی استفاده نکردیم. در یک سناریو اصلاح قیمتها به صورت متوازن حرکت میکند و سناریو دیگر این است که طی 5 سال اصلاح قیمتها در چند فاز صورت گیرد.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: بر این اساس تعداد سناریوها زیاد شد و از بانک مرکزی خواستیم سناریوها را بررسی و نتایج آن را به کارگروه طرح تحول اعلام کند.
فرزین ادامه داد: در نشست روز سه شنبه کارگروه نیز بسته سیاستی کشاورزی برای هدفمند کردن یارانهها ارایه شد و بحثها حول این محور بود که اگر قرار است قیمت حاملها را تغییر دهیم چه آثاری بر روی بخش کشاورزی دارد و روشهای حمایتی چه میتواند باشد.
سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی ادامه داد: درباره بسته سیاستی کشاورزی به جمع بندی نرسیدیم.
وی در عین حال تصریح کرد: فعلا سناریوهای مختلفی مطرح است ولی در استفاده از حاملهای برق و گاز برای بخش کشاورزی نیز قیمتهای تبعیضی قایل شدیم.
نظر شما