مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت : در آستانه ماه مبارک رمضان ، طرح تشدید و نظارت بر بهداشت محیط مساجد و کنترل مواد غذایی از جمله تهیه وتوزیع زولبیا و بامیه در بروجرد اجرا می شود.
"ذبیح اله بختیاری" در گفت و گو با بازتاب بروجرد افزود : همزمان با ماه مبارک رمضان طبخ خوراکی هایی از جمله زولبیا ، بامیه ، انواع شیرینی سنتی ، آش ، حلیم آغاز می شود و به همین منظور نظارت، کنترل و بازرسی بهداشتی مراکز و اماکن در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری های مرتبط با غذا و آب نیز اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به این که بازرسی ها از اول ماه رمضان آغاز می شود اضافه کرد: بازرسان بهداشتی بر قنادیها و مراکز تهیه زولبیا و بامیه نظارت ویژه ای دارند تا عرضه کنندگان از روغن های سوخته و یا تخم مرغ های شکسته برای تهیه این اقلام خوراکی استفاده نکنند.
بختیاری با اشاره به اینکه متاسفانه برخی از متصدیان واحدهای قنادی در پخت زولبیا و بامیه از روغن های نامرغوب و یا غیر سرخ کردنی استفاده می کنند، افزود: در فرآیند استفاده نادرست از این روغن ها به دلیل مواجه با حرارت بالا پراکسید روغن که یک ماده خطرناک وسرطانزا محسوب می شود، افزایش یافته و سلامت مصرف کننده را مورد تهدید قرار می دهد.
وی اظهار داشت: زولبیا و بامیه شیرینی است که به صورت غوطه وری در روغن تهیه می شود از این رو به علت ایجاد حرارت بالا واستفاده از روغنهای نامناسب،غیر سرخ کردنی و غیراستاندارد احتمال تولید وافزایش ترکیبات شیمیایی و خطرناک که تهدیدی جدی برای سلامتی محسوب می شود، وجود دارد و قنادیها حتما از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده نمایند.
به گفته وی سال گذشته سه مورد در همین راستا به مراجع قضایی معرفی شدند.
بختیاری با اشاره به کارت های بهداشتی ویژه خادمین مساجد گفت: خادمین ثابت مساجد باید کارت های بهداشت داشته باشند .
وی از جمع آوری 930 کیلوگرم نمک غیر مجاز در بروجرد خبر داد و افزود: طی چند روز گذشته این مقدار نمک غیر مجاز از نانوایی های بروجرد جمع آوری شده است.
نظر شما