مهر نوشت:

یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام اسامی استان های دارای تنش شدید آبی گفت: هیچ یک از استان های کشور در وضعیت نرمال آبی نیست.

رضا راعی عزآبادی با اعلام اینکه ۱۷ استان کشور با تنش آبی مواجه هستند و ۴ استان بوشهر، فارس، گلستان و هرمزگان با کمبود آب دست و پنجه نرم می کنند گفت: ۱۰ استان شامل ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، قزوین، ‌ کرمان، ‌ کرمانشاه، یزد و ‌کهگیلویه و بویراحمد با تنش شدید آبی مواجه هستند.

مدیر دفتر مطالعات مدیریت منابع آب ایران اظهارداشت: ‌با توجه به اینکه شاخص دسترسی به منابع آب به کمبود آب، تنش شدید آبی، ‌تنش آبی قابل تحمل، نرمال و مرطوب تقسیم می شود، هیچ استانی در وضع قابل تحمل، ‌ نرمال و مرطوب قرار ندارد.

راعی با اشاره به اینکه از ۳۱ استان ۲۳ استان نسبت به بلندمدت کاهش بارش دارند گفت: نسبت به پارسال ۱۹ استان کاهش بارش دارند که وضع استان های هرمزگان، ‌ سیستان و بلوچستان خوزستان و ایلام از سایر استان ها بدتر است.

وی گفت: کم آبی یعنی مجموعه آبی که داریم به اندازه مصرف نیست و به عبارت دیگر برای جمعیت منطقه کافی نیست و تنش آبی شدید یک پله بالاتر از کم آبی است که اگر مشترکان صرفه جویی نکنند با مشکل مواجه می شوند و مصرف بیشتر از ذخایر آبی است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهارداشت: در یکماه گذشته به طور متوسط میانگین بارش یک میلیمتر بوده؛ بنابراین از ابتدای سال آبی (مهر ۹۳) تاکنون میانگین بارش در کشور به ۲۸۳ میلیمتر رسیده است که ۱۴ درصد نسبت به پارسال و ۲۰ درصد نسبت به بلندمدت کاهش نشان می دهد.

راعی با تاکید بر اینکه در ۱۰۰ روز باقی مانده سال آبی بارش موثری نخواهیم داشت افزود:‌ در این شرایط باید مراقب مصرف آب باشیم. بارش کم موجب شده ۴۸ درصد ظرفیت ۱۵۸ سد مخزنی کشور خالی بماند.

وی ادامه داد: ورودی آب به این سدها ۱۷ درصد و خروجی آبها از این سدها ۵ درصد نسبت به پارسال کاهش نشان می دهد. در حال حاضر، حدود ۲۷ میلیارد متر مکعب آب پشت سدها ذخیره شده که نشان می دهد روان آب ها نسبت به سال گذشته ۴ درصد کمتر است.
3939

کد خبر 427282

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام UA ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    0 1
    بحران آب گذرا نیست و با بارندگی حل نمیشود . تنها راه حل ، انتقال آب از دریای عمان ، خلیج فارس و خزر به درون خشکی های کشور است
  • یزدی IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    0 0
    یزد در وضعیت فاجعه باره. نصفه آبش میره برای کارخونه فولاد...
  • سارا A1 ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    0 0
    ظاهرا اصفهان وضعش خیلی خوبه برعکس خوزستان
  • بدون نام ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    0 0
    اقا تورو خدا يه كاري كنين ما در اينده چيزي باقي مي مونه تا تحويل فرزندانمان بديم؟؟ تو شهري كه من زندگي مي كنم (قزوين)بصورت علني ميبينم در اطراف شهر كشاورزان كافيه فقط اراده كنن، براحتي چاه غير مجاز مي زنند و بنده موارد متعددي سراغ دارم كه مشغول برداشت از اين چاهها هستند خروجي اب و زلاليش و بدون ضابطه برداشتش رو ببينيد افسرده ميشيد بخدا. تاسف بار اينه كه ما راه حل بحران رو مي دونيم و كاري نمي كنيم!!
  • بی نام US ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    1 0
    بعد کشاورزامون تو ای بی ابی میرن هندونه و گندم و برنج میکارن دولتم تشویقشون میکنه
  • بی نام UA ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
    0 0
    کشور روز به روز خشکتر خواهد شد ، ودرمانش انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به درون فلات به مقدار نامحدود است ،این کار باعث چند ین برابر شدن رطوبت منطقه ای و بارندگی خواهد شد .
  • کارشناس آب EU ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۷
    0 0
    خدمت دوستانی که انتقال آب رو از دریای خزر و خلیج فارس به کویر مرکزی پیشنهاد میکنند عرض میکنم که خیر.راه حل بین حوزه ای اینچنینی واسه بحران آب وجود نداره و به بدتر شدن اوضاع می انجامه...

آخرین اخبار