اینجا یکی از بوستان های شهر است ، بوستانی که با همه پارک ها و فضاهای تفریحی عمومی شهر تفاوت دارد چون فقط مخصوص بانوان است و ورود آقایان ممنوع!
به گزار خبرآنلاین اینجا شهری کوچک اما کاملا زنانه و دخترانه است ، شهری با فضاها و امکانات متنوع ورزشی،تفریحی و فرهنگی تا شهروندانش ساعات و لحظاتی شاد و پر هیاهو و همراه باسلامت و آرامش جسمی و روحی را در کنار هم سپری کنند .شادابی و نشاط گروهی یا حتی فردی بانوان را می توان در هر سوی اینجا به تصویر کشید . والیبال،بسکتبال،دوچرخه سواری،اسکیت ،دویدن، تماشای آثار هنری و صنایع دستی ،مطالعه و... از تفریحات بانوانی است که اوقات فراغت خود را در این بوستان می گذرانند.
اینجا تنها جایی است که ورود خانم ها برای تماشای بازی ها ی ورزشی آزاد است و نیاز به مصوبه یا مجوز ندارد !
«پارک بانوان» یا «بوستان بهشت مادران» را باید امروز عناوینی نام آشنا برای دختران و زنان بسیاری از شهرهای کشور دانست .فضاهای اختصاصی برای بانوان که بر ضرورت وجود چنین فضاهایی برای پاسخگویی به نیازها ی آنان توجه و تاکید شده است .اما قصه احداث پارک بانوان در شهری که دو سه سالی است عنوان کلانشهر را نیز به همراه دارد بیش از یک و نیم دهه است که به داستانی تکراری برای زنان و دختران اراکی تبدیل شده،داستانی که دیگر کسی مشتاق شنیدنش نیست چون هیچ گاه پایان و سرانجامی خوش را به دنبال نداشته است .
طرح احداث پارک ویژه بانوان مدتهاست که در آرشیو مصوبات و صورتجلسات مختلف مسئولان باقی مانده و وعده ها و قولها برای اجرایش به عمل تبدیل نشده است.از جلسات کارگروه امور بانوان استان گرفته تا کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شوراها و...
جواهری،مدیرکل سابق امور بانوان استانداری مرکزی:طرح پارک بانوان اجرا نشد چون برای مسئولان مهم و در اولویت نبود
اشرف جواهری یکی از کسانی است که بیش از 10 سال در جایگاه مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی (در دولت های نهم و دهم) فعالیت داشته و ریاست کارگروهی به همین نام نیز به عهده وی بود ه است. اینکه چرا طرح احداث پارک بانوان در شهر اراک در میان مصوبات و جلسات این کارگروه جایی نداشته و شاید به فراموشی سپرده شده و فقط روی کاغذ باقی مانده سوالی است که پاسخش را از مدیر کل سابق امور بانوان استانداری مرکزی جویا شدم .
او مهمترین دلیل اجرا نشدن این طرح را بی توجهی و کم اهمیت بودن آن برای مسئولین می داند و می گوید: من ضرورت وجود چنین مجموعه و فضایی برای بانوان را از سال 70 احساس کردم و در مدتی که مسئولیت داشتم بارها و بارها در جلسات مختلف این موضوع را به عنوان خواسته اصلی بانوان شهر اراک مطرح کردم اما چون برای مسئولان مهم نبود و آن را در اولویت نمی دانستند اقدامی هم برای انجام آن به دنبال نداشت.
کمبود اعتبار یا نبود مکان مناسب ،همیشه توجیهی برای این بی اهمیتی عنوان می شد
جواهری می افزاید: متاسفانه خواسته ها و مسائل و مشکلات زنان ،همیشه در کشور ما با بی توجهی و بی مهری نهادهای مسئول مواجه بوده است و در این مورد نیز همت و اراده مردانه ای که برای اجرای طرح پارک بانوان لازم بود هیچ گاه مشاهده نشد .
وی می افزاید: کمبود اعتبار یا نبود مکان مناسب هم همیشه به عنوان توجیهی برای این بی اهمیتی عنوان می شد ،شاید اگر نام این طرح پارک آقایان بود بیشتر مورد توجه قرار می گرفت و تلاش می شد اعتبارات لازم برای اجرای آن نیز فراهم شود .
مدیر کل سابق امور بانوان استانداری مرکزی با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرهای کشور شهرداری ها به تنهایی مسئولیت احداث پارک بانوان را به عهده می گیرند می افزاید:اما به رغم اینکه بارها ما عنوان کردیم که نیمی از اعتبارات مورد نیاز را از طریق وزارت کشور پیگیری و اختصاص می دهیم و مابقی نیز توسط شهرداری تامین شود ،هیچ گاه عزمی برای شروع اجرای این طرح وجود نداشت .
کلنگ زنی نمادین احداث پارک بانوان در اواخر فعالیت شورای دوره سوم
در این میان داستان احداث پارک بانوان با شروع به کار شورای دوره سوم شهر اراک (از سال 86) نیز ادامه یافت . اشرف بهادری که در یک دوره 6 ساله رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر را بر عهده داشت مهمترین فردی بود که بارها و بارها بر پیگیری اجرای این طرح تاکید کرد و ضرورت وجود پارک بانوان را به عناوین مختلف درجلسات و کارگروه های استانی و یا به عنوان مصوبات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا مطرح می کرد اما این وعده ها سرانجامی به همراه نداشت تا اینکه در روزها و ماه های پایانی فعالیت شورای سوم ، فضایی 30 هکتاری در نزدیکی پایانه میدان فراهان برای شروع احداث مجموعه ورزشی ،تفریحی و فرهنگی ویژه بانوان کلنگ زنی شد ،مراسمی که در آن استاندار مرکزی در دولت دهم ، معاون عمرانی وی و دیگر مسئولین شهری نیز حضور داشتند.این کلنگ زنی نمادین در حالی انجام شد که نامناسب بودن مکان احداث این بوستان مهم شهری و عدم امکان دسترسی مناسب برای بانوان از مهمترین مسائلی بود که مورد انتقاد واقع شد ، اما این اقدام مسئولان وقت نیز پایانی برای این داستان نبود و با تغییر مکان احداث بوستان بانوان، سناریوی اجرای این طرح در شورای دوره چهارم شهراراک نیز ادامه یافت.
اشرف بهادری،رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا: نیاز و خواسته بانوان برای اجرای چنین طرحی هیچ گاه مورد توجه قرار نگرفته است
اشرف بهادری که در شورای دوره چهارم نیز ریاست کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا را به عهده دارد در پاسخ به دلیل اجرا نشدن این طرح از شورای دوره سوم تا کنون تصریح می کند: متاسفانه تفکرات و نگرش های مسئولین به گونه ای بوده که نیاز و خواسته بانوان برای اجرای چنین طرحی هیچ گاه مورد توجه قرار نگرفته است و ایجاد فضاها و پارک های عمومی بیشتر مورد تاکید بوده است در حالی که وجود چنین فضاهای اختصاصی لازمه سلامت روحی و جسمی و افزایش شادابی و نشاط بانوان است
وی با اشاره به فضای جنگلی 30 هکتاری که در شورای سوم برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد می افزاید:با توجه به اینکه پارک بانوان باید در مکانی احداث شود که ساختمانهای بلند مرتبه مشرف به آن نبوده و فضایی امن و راحت برای استفاده بانوان وجود داشته باشد برای مکان یابی اجرای این طرح پیشنهادات مختلفی مطرح شد و مطالعات زیادی صورت گرفت در نهایت این مکان انتخاب شد.
بهادری ادامه می دهد: قرار بود این مجموعه با الگو گیری از پارک پردیسان تهران اجرا شود اما بعد از کلنگ زنی ، معارضینی برای بخشی از این مکان پیدا شد و اجرای طرح را را عملا با مشکل مواجه کرد تا اینکه طرح احداث پارک بانوان مجددا در شورای چهارم نیز مطرح شد و این بار مکانی جدید برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد(حد فاصل بلوار قدس تا کشاورز) ،از سال گذشته عملیات اجرایی این طرح آغاز شده و سال گذشته 10 میلیارد ریال و امسال نیز 20 میلیارد ریال در بودجه شهرداری برای اجرای این طرح اختصاص داده شده است.
حمایت و همراهی دفتر امور بانوان استانداری لازمه اجرای سریعتر این پروژه است
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای دوره چهارم با اشاره به بازدید هفته گذشته کمیسیون نظارت شورا از روند اجرای این طرح تاکید می کند: روند اجرای طرح با توجه به میزان اعتباراتی که اختصاص داده شده مناسب بوده است اما اگر می خواهیم این طرح با سرعت بیشتری اجرا شود باید استانداری و کارگروه امور بانوان نیز با تخصیص 50حداقل درصد اعتبارات مورد نیاز که طبق برآورد شهرداری حدود 17 میلیارد تومان می باشد حمایت و همراهی لازم را برای اجرای آن انجام دهند .
وی می گوید: ایجاد پارک ها و بوستان های عمومی شهری از وظایف اصلی شهرداری هاست که قطعا در بودجه سالیانه شهردرای در اولویت قرار می گیرد بنابراین به رغم قولی که شهردار محترم برای اتمام این پروژه تا پایان دوره چهار ساله شورای چهارم داده اند کمک و حمایت مسئولان استان لازمه عملی شدن این وعده هاست .
حسنی،مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری: برای احداث پارک بانوان شهراراک در مدت سه سال حدود 17 میلیارد تومان اعتبار نیاز است
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اراک نیز درباره روند اجرای این طرح می گوید: احداث پارک بانوان در نوار جنگلی 12.5 هکتاری (پشت درمانگاه قدس در میدان حافظیه تا بلوار کشاورز) از شهریورماه سال گذشته در دستور کار شهرداری قرار گرفته که در حدود یکسال گذشته بخشی از عملیات جدول گذاری و طراحی و اجرای شبکه معابر آن انجام شده و اکنون نیز اجرای عملیات روشنایی و فوندانسیون و کابل گذاری برای اجرای سیستم تامین آب آن در حال انجام است.
حسنی با اشاره به اینکه احداث 34 مورد کاربری مختلف فرهنگی،تفریحی و ورزشی در مجموعه پارک بانوان پیش بینی شده است می افزاید: امسال نیز در بودجه شهرداری حدود یک میلیارد تومان برای اجرای این طرح اختصاص داده شده است و از سهم اعتبارات استانی وعده داده شده هنوز مبلغی تخصیص داده نشده است اما برآورد ما برای تکمیل طرح حدود 17 میلیارد تومان است که در صورت تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز در برنامه زمانی 3 ساله به اتمام خواهد رسید.
******
اینکه بعد ازگذشت بیش از یک و نیم دهه از وعده های بی عمل مسئولان برای احداث پارک بانوان شهر اراک ، سرانجام این طرح رنگ اجرا به خود گرفت را می توان اقدامی نوید بخش برای دختران و زنان این شهر دانست تا درآینده از فضایی فرهنگی و ورزشی اختصاصی همچون بسیاری از شهرها برخوردار شوند اما آیا با توجه به روند فعلی تخصیص اعتبارات ، می توان نسبت به اتمام اجرای این طرح تا پایان شورای دوره چهارم خوشبین بود ؟! این سوالی است که باید منتظر ماند و دید در آینده چه پاسخی باید به آن داد؟
4646
اینجا یکی از بوستان های شهر است ، بوستانی که با همه پارک ها و فضاهای تفریحی عمومی شهر تفاوت دارد چون فقط مخصوص بانوان است و ورود آقایان ممنوع!
کد خبر 429003
نظر شما