محسن رضایی دبیر و عضو مجمع تشخیص نظام و نامزد دهمین دوره ریاست جمهوری مهمان برنامه «تدبیر» شبکه 1 سیما بود. او صحبت‌هایش را با یک خاطره آغاز کرد.

در اسلام حکومت نظامی نداریم
به گزارش خبرآنلاین دکتر محسن رضایی به ذکر خاطره‌ای از عصر 21 بهمن 57 پرداخت و گفت حدودا ساعت 5 بعد از ظهر بود که شنیدیم بختیار از مردم خواسته با تاریک شدن هوا به خانه‌های خود بروند و در خیابان‌ها تردد نکنند وحکومت نظامی اعلام کرد، من و دوستانم به این فکر بودیم که منظور او چیست و چه خیالی در سر دارد که به ما خبر دادند امام (ره) خواسته‌اند به خیابان برویم و نگذاریم مردم به خانه‌هایشان برگردند، امام (ره) خواسته‌ بودند به مردم اعلام کنیم که امام خمینی (ره) گفته‌ در اسلام حکومت نظامی نداریم. ما نیز با توجه به اینکه هنوز ارتش و ساواک زیر نظر دولت بختیار بود، چفیه عربی دور گردن انداختیم و اسلحه به دست در فاصله میدان خراسان تا میدان 17 شهریور با بلندگو پیام امام (ره) را به مردم رساندیم.

رضایی در ادامه داد برایم جالب بود زمانی که شنیدم رهگذری با اشاره به ما به دوستش گفت:«رفته‌اند از فلسطین نیروی کمکی آورده‌اند، حالا دیگر می‌توانیم با خیال راحت در خیابان قدم بزنیم»، به او نزدیک شدم و گفتم ما ایرانی هستیم، ببین چقدر خوب فارسی حرف می‌زنیم.

جمهوری اسلامی؛ کلمه قصار امام (ره)
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بیان امام (ره) که جمهوری اسلامی نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم، آن را یکی از جملات قصار امام (ره) ایشان دانست و افزود این انقلاب با دستاورد‌های فراوان خود سرآغاز حرکت جدیدی در تاریخ ملت ایران بود و تاثیرات فراوانی در سطح منطقه ودر سطح بین‌المللی داشت. رضایی 22 بهمن را عید استقلال و عید آزادی و عید جمهوری اسلامی دانست. او پیامدهای انقلاب اسلامی را نیز بازگشت اعتماد به نفس جوانان ایرانی، فروکش کردن ترس جهان اسلام از آمریکا و اسرائیل و بالاخره به چالش کشیده شدن نظام دوقطبی دانست.

دبیر مجمع حرکت امام (ره) در مسیر استقرار نظام و برگزاری رفراندوم را حرکتی منطقی توصیف کرد و تاکید امام (ره) بر جمهوری اسلامی در مقابل سایر گزینه‌ها را ستود.

مدیریت امام (ره) در بحران‌های پس از انقلاب
فرمانده سپاه پاسداران در زمان امام (ره) با یادآوری مشکلات و موانعی که نظام اسلامی درمسیر خود از آن عبور کرده گفت پس ازآنکه امام (ره) پیروزی‌های چشم‌گیر سیاسی کسب کرد ما منتظر کارشکنی‌ها و فتنه‌انگیزی‌ها بودیم و دقیقا دو هفته پس از پیروزی انقلاب در 7 اسفند 57 ، اولین فتنه در مهاباد کلید خورد. 

رضایی با اشاره به فتنه منافقین و جنگ هشت ساله گفت آمریکا و شوروی تا پایان دهه اول انقلاب تلاش خود را کردند تا این نظام تثبیت نشود، اما ما با مدیریت کم نظیر امام (ره) این دوران و جنگ 8 ساله را پشت سر گذاشتیم ونظام نو پای خود را تثبیت کردیم.

دکتر رضایی گفت نظام‌های نو پا اگر مستقر نشوند سقوط می‌کنند و از این بابت جنگ برای نظام ما امتحان خطیری بود. او در ادامه گفت امام (ره) سابقه کار سیاسی و امنیتی نداشتند، اما ایشان و تیم همراهی‌کننده ایشان با تیزهوشی و ایمان قوی به سرعت بر امور کشور مسلط شدند. او همچنین رفتار وفرماندهی امام (ره) در جریان جنگ را در سطح یک ژنرال با سابقه ارزیابی کرد.

فرمانده اسبق سپاه با اشاره به شجاعت خاص امام (ره) گفت ایشان با آن روحیه و شجاعت هرگز بر خلاف نظر کارشناسان عمل نکردند.

روایت رضایی از نقش خود و چگونگی پایان جنگ

فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس گفت روزی در کنار امام (ره) درجماران قدم می‌زدم، ایشان از من سنم را پرسیدند، گفتم 27 سال دارم، امام (ره) فرمودند می‌خواهم تو را به فرماندهی سپاه منصوب کنم برو و اوضاع جبهه‌ها را تغییر بده. رضایی گفت تا آن زمان چند عملیات انجام شده بود اما هیچ یک موفقیت آمیز نبود. او ادامه داد دوستانم از من پرسیدند با دست خالی چگونه می‌خواهی اوضاع را تغییر دهی ومن پاسخ دادم با کمک مردان بزرگ وفرماندهان قابلی که در بین نیروها یافته‌ام نظیر شهید مهدی باکری و شهید همت.

او در مورد پایان جنگ نیز گفت، قطعنامه 598 زمانی تنظیم شد که ما در موضع برتر بودیم و در حال رایزنی برای گرفتن امتیاز بیشتر بودیم متاسفانه عراقی‌ها فاو وسایر مناطق دیگر در خاک عراق را از دست ما در آوردند وما در موضع ضعف قرار گرفتیم. آن زمان بود که آقای هاشمی نامه‌های من و سایر امرای ارتش و سپاه را جمع کرد و به امام (ره) ارائه داد و امام (ره) با مطالعه آن نامه‌ها به این جمع‌بندی رسید که باید جنگ را خاتمه داد و ما اعلام کردیم که حاضر به پذیرش قطعنامه 598 هستیم، البته صدام به امید ایجاد تغییر در قطعنامه از پذیرش آن سر باز می‌زد. 

رضایی گفت زمانی که امام (ره) آن تعبیر را بکار بردند و فرمودند من جام زهر را می‌نوشم چنان شوری به پا شد و نیرویی به جبهه‌ها روی آوردند که بعضی فرماندهان به من اعلام کردند آماده حمله به عراق هستیم، من پیغام آنها را از طریق مقام معظم رهبری به امام (ره) رساندم و ایشان پاسخ دادند به فرماندهان بگویید به عراق حمله نکنند، ولی اگر عراق حمله کرد دفاع کنند، زیرا اقدام ما در پذیرش قطعنامه یک اقدام استراتژیک بود و نه یک اقدام تاکتیکی. سر انجام پس از آنکه حملات عراق به کرمانشاه و خرمشهر دفع شد، صدام قطعنامه را پذیرفت.

وحدت؛ مبنای امنیت ملی 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در تبیین ضرورت وحدت گفت، امنیت ملی هم مولفه‌های سخت‌افزاری دارد، نظیر توپ و تانک و موشک و هم مولفه‌های نرم‌افزاری که مهترین این مولفه‌ها وحدت است، البته مشروعیت و کارآمدی نیز از مولفه‌های قدرت نرم و امنیت ملی هستند.
دکتر رضایی ادامه داد وحدت یکپارچه شدن است نه یکدست شدن، و یکدست شدن به هیچ عنوان مطلوب نیست زیرا قابل قبول نیست که سایر سلیقه‌ها بیرون بروند و یکی بر دیگران حاکم بشود. او گفت وحدت این نیست که جرایم و اشتباهات را نادیده بگیریم، بلکه وحدت درکنار عدالت و آزادی قابل تعریف است.

«حبل الهی» انحصاری نیست
دبیر مجمع گفت ما درس وحدت را از قرآن آموخته‌ایم و ازآیه شریفه «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا» و این حبل الهی همان اطاعت پیامبر، قرآن، معصومین(ع) و ولایت فقیه است. و این ولایت فقیه است که درنظام اسلامی ما محور وحدت است. او افزود آنچه از کلمه «جمیعا» فهمیده می‌شود این است که اعتصام به حبل الهی یک امر انحصاری نیست که عده خود به حبل الهی چنگ بزنند وبه دیگران بگویند شما نیایید.

نقش نخبگان
رضایی گفت نقش نخبگان هدایت مردم برای حفظ دستاورد‌های امام (ره) و شهداست. او گفت به نخبگان توصیه می‌کنم قدر این مردم را بدانند؛ دیدید در جریان حوادث اخیر مردم ماه‌ها منتظر شدند تا نخبگان حرکتی بکنند و زمانی که از سوی نخبگان اقدامی صورت نگرفت خود به میدان آمدند و 9 دی را رقم زدند.

سخن آخر
رضایی به عنوان سخن آخر خود از مردم و نخبگان خواست 22 بهمن به خیابان بیایند و شعاری را سر دهند که مایه شادی روح امام (ره) وشهدا شود، همان شعاری که خود آنها نیز در زمان حیاتشان از گفتن و شنیدش دل شاد می‌شدند، یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی.

 
   

کد خبر 43338

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین