به گزارش فارس، روزنامه فرانسوی لوپاریزین امروز در مقالهای با انتشار بخشهایی از گزارش محرمانه منتشر شده در سال 1980 که در پایان آزمایش هستهای فرانسه، توسط نظامی یا نظامیانی ناشناس نگاشته شده بود، نوشت: نظامیان فرانسوی بطور عمد و بمنظور بررسی اثرات سلاح اتمی بر انسانها، در آزمایش هستهای این کشور در الجزایر که در سالهای دهه 60 انجام شد، به کار گرفته شدند و در معرض انفجارهای اتمی و موج ضربهای و گرمایی قرار گرفتند.
این روزنامه افزود: در بخشی از این گزارش محرمانه آمده است که آزمایش موش سبز که در روز 25 آوریل 1961 انجام شد، امکان بررسی اثرات فیزیولوژیکی و روانشناختی سلاحهای اتمی بر روی انسانها به منظور اطلاع از عوامل لازم برای آمادگی بدنی و روحی جنگجویان مدرن را فراهم میکند.
انتشار مقاله فوق در روزنامه لوپاریزین در حالی صورت میگیرد که اروه مورن وزیر دفاع فرانسه در گفتوگو با خبرنگار این روزنامه از وجود این گزارش اظهار بی اطلاعی کرد.
فرانسه طی سالهای 1960 تا 1966 پس از امضای توافقنامه با نخستین دولت الجزایر بعد از استقلالش در سال 1962، حدود 210 آزمایش هستهای را در صحرای الجزایر در جنوب این کشور انجام داد.
نظر شما