به گزارش خبرآنلاین البرز و به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی البرز، سید حمید طهایی، استاندار البرز در نشستی با رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز و معاونان پژوهشی، فرهنگی، آموزشی و اشتغال این واحد ضمن اشاره به خدمات جهاد دانشگاهی به بخشهای مختلف کشور گفت: جهاد دانشگاهی در بخشهای مختلف کارهای بزرگ و شناخته شدهای انجام داده است که البته این شناخت توقع را نیز نسبت به ادامه فعالیت خوب این نهاد به دنبال دارد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی یکی از بالهای علمی انقلاب اسلامی است که بر مبنای تلاش علمی و در عین حال فعالیت ارزشی الگوی خوبی را ارائه داده است که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
طهایی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی میتواند با باز کردن درهای خود بر روی جوانان برای جامعه کشور رونق علمی و توسعه را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به عملکرد جهاد دانشگاهی در محیطی دانشجویی گفت: با توجه به تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی و این که جامعه هدف جهاد دانشگاهی دانشجویان هستند، این نهاد میتواند به پایگاهی قوی برای جوانان تبدیل شود.
وی ادامه داد: فضای کاری دانشجویی جهاد دانشگاهی به دلیل اصالت داشتن، جوان پسند و جذاب بوده و میتواند در جامعه تاثیر بسزایی داشته باشد.
استاندار البرز خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی میتواند به محیطی تبدیل شود تا جوانان تازه وارد شده به محیط کاری در آن تجربه بیاموزند و شادابی خود را با علم و زحمت به دست بیاورند.
وی یادآور شد: امروزه در کشور خلاء بزرگی میان صنعت و دانشگاه ایجاد شده است، به همین دلیل جوانان دانش آموخته نمیتوانند به راحتی در بازار کار جذب شوند و برای رفع این خلاء جهاد دانشگاهی میتواند وارد عمل شده و پیشنهاد بدهد.
طهایی در تائید مشکل دانشگاهیان برای ورود به بازار کار افزود: بیشترین مراجعه در روزهای ملاقات عمومی استانداری مربوط به فارغ التحصیلان بیکار است و این نشان میدهد که صرف ارائه مدرک به افراد در دانشگاه نادرست است.
وی اظهار کرد: فارغالتحصیلان دانشگاهی نباید به حال خود رها شوند و جهاد دانشگاهی میتواند به عنوان مجموعهای به دور از دستگاههای اجرایی و در مقام ناظری عالم و آگاه به حیطه کار با ایدههای خود به روند حل این مشکل کمک کند و واسطهای میان صنعت و دانشگاه باشد.
استاندار البرز گفت: در سیستم اداری معمولا روند بر رفع تکلیف استوار است و هر کس به دنبال این است که با انجام کار از خود رفع تکلیف کند، اما جهاد دانشگاهی اینگونه نبوده و به دنبال اثرگذاری و رفع نیازهای واقعی و فایده رسانی به جامعه است.
طهایی با اشاره به پروژههای در دست اقدام جهاد دانشگاهی استان البرز تصریح کرد: دو طرح پیمایش ملی خانواده و طرح بررسی شادکامی ایرانیان از نیازهای اساسی جامعه امروز است و علاوه بر اینها به انجام طرحهای دیگری از طرف جهاد دانشگاهی چه در زمینه آموزشی و چه پژوهشی و ... نیازمندیم.
وی گفت: اگرچه امروزه در جامعه قضاوت بیشتر بر اساس ظاهرسازیها صورت میگیرد، اما جهاد دانشگاهی نهادی است که اهل ظاهرسازی نبوده و به دنبال کار ریشهای، معنویت و معرفت بوده و اهل باطن است.
استاندار البرز در خصوص لزوم معرفی بیشتر جهاد دانشگاهی به دستگاههای دولتی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی باید با حضور در جلسات اداری و معرفی توانمندیها و کارهایی که به ثمر رسانده است، خود را بیشتر نشان دهد تا در کنار دانشگاهها و مراکز علمی به انجام وظیفه بپردازد.
وی در خصوص حمایت از طرحهای ملی و استانی جهاد دانشگاهی البرز یادآور شد: تا جایی که بتوانیم از این طرحها حمایت میکنیم، اما استان البرز استان جدیدی است و برای شکل گیری کامل به زمان نیاز دارد و همچنین منابع محدودی در اختیار دارد، به همین دلیل به جهاد دانشگاهی پیشنهاد میکنیم تا جایی که میشود به جذب منابع ملی بپردازد.
طهایی در پایان یادآور شد: جهاد دانشگاهی مجموعه با تجربه و توانمندی است و استانداری البرز در کنار این مجموعه است تا از خدمات این نهاد آن طور که باید استفاده کند.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز نیز در این نشست گفت: جهاد دانشگاهی در صورت حمایت میتواند البرز را از پتانسیلهایش بهرهمند کند.
دکتر سیدعلیاکبر هاشمیراد خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی البرز میتواند در عرصههای مختلف همیار دستگاههای اجرایی باشد و در حال حاضر نیز در بسیاری از کارگروههای استان حضور داشته و در حال انجام طرحهای محوله است.
وی ضمن اشاره به پیشینه جهاد دانشگاهی استان البرز گفت: پس از شکلگیری استان البرز طی نامهای از سوی استاندار وقت به ریاست جهاد دانشگاهی مرکز در سال 90 ضرورت تشکیل جهاد دانشگاهی در استان اعلام شد که با هماهنگیهای لازم و ارتقای جهاد دانشگاهی واحد خوارزمی به واحد استانی، از ابتدای سال 91 فعالیت واحد استانی آغاز شد.
هاشمیراد افزود: بر اساس فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر فعالیت در حوزه فرهنگی، از همان ابتدای تشکیل جهاد دانشگاهی البرز کار خود را در حوزه فرهنگی شروع کردیم تا در طرحهای آینده و امور پژوهشی، آموزشی و حتی کارآفرینی پیشرو و سرآمد باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز خاطرنشان کرد: با این دیدگاه در جهاد دانشگاهی کار خود را با چهار معاونت پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و اشتغال شروع کردیم.
وی اظهار کرد: حوزه پژوهشی با سه گروه آسیبشناسی اجتماعی، مطالعات شهری و علوم شناختی با گرایش روانشناسی مثبت کار خود را آغاز کرد و در همان ابتدا از دفتر مرکزی تقاضایی مبنی بر صدور مجوز برای راهاندازی پژوهشکده در حوزه مطالعات شهری یا علوم انسانی را اعلام کردیم که مراحل اداری و توجیهات علمی در دفتر مرکزی انجام شد و مجوز راهاندازی صادر شد.
هاشمیراد تصریح کرد: راهاندازی این پژوهشکده میتواند افتخاری برای البرز باشد، ولی به دلیل عدم فضای فیزیکی مناسب و عدم ثبات در مدیریت استان و عدم کمک استان به حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی، تاکنون موفق به راهاندازی این پژوهشکده نشدهایم.
وی افزود: علاوه بر این در حوزه پژوهش مراکز خدمات تخصصی فعالی از جمله گروه GIS را در ذیل تشکیلات جهاد دانشگاهی داریم که میتواند کارهای خوبی در استان انجام دهد.
هاشمیراد خاطرنشان کرد: گروه علومشناختی جهاد دانشگاهی البرز انتشار مجلهای تخصصی را نیز در دست اقدام داشته است که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حق چاپ سراسری تاکنون سه شماره از آن تحت عنوان فصلنامه روانشناسی مثبت منتشر شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز در ادامه با اشاره به حوزه معاونت آموزشی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه آموزشی دو بُعد آموزش کوتاه مدت و آموزش بلندمدت را در نظر میگیرد.
هاشمیراد در ادامه یادآور شد: با قابلیتهایی که جهاد دانشگاهی دارد، در زمینه تحول نظام اداری میتواند سرآمد و پیشرو باشد و حتی میتوان آموزش مدیران استراتژیک را نیز به این نهاد واگذار کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز افزود: آموزشهای بلندمدت جهاد دانشگاهی البرز نیز به مرکز علمی کاربردی تخصصی هنر در رشتههایی چون عکاسی، گرافیک، معماری داخلی، نقاشی و ... با حدود هزار و 200 دانشجو اختصاص دارد.
وی ضمن اشاره به سابقه علمی قوی جهاد دانشگاهی البرز و توانایی این واحد برای انجام پروژههای تخصصی خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز البرز به پژوهش در حوزه اقوام، جهاد دانشگاهی میتواند با امکانات علمی مناسبی که در اختیار دارد، در همکاری با کمیسیون اقوام استانداری به عنوان راهی میانبر کاری ماندگار و بسیار کارآمد در استان انجام دهد که این حمایتهای استانداری را میطلبد.
هاشمیراد در خصوص معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز خاطرنشان کرد: شعبه البرز خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ذیل معاونت فرهنگی جهاد قرار دارد که از سال قبل مستقل شده و توانسته است اخبار استان را به صورت آنلاین تحت پوشش قرار دهد.
وی افزود: خبرگزاری بینالمللی قرآنی (ایکنا) نیز دیگر رسانه در اختیار معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است که علیرغم کمبودهای موجود توانسته است تا جایی که در توان دارد، فعالیت کند.
هاشمیراد در ادامه گفت: در حوزه فرهنگی کارگروه اجرایی تبیین منویات مقام معظم رهبری را داریم که هر سال با توجه به نامگذاری آن سال برنامههایی را برگزار می کنند که سال گذشته نیز یک جلد در خصوص سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی منتشر کرده است.
وی یادآور شد: با توجه به ماهیت فرهنگی جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی این واحد سلسله نشستهای گوناگونی را برگزار کرده است که از جمله میتوان به «انگارههای جغرافیای فرهنگ ایرانی»، «من، دیگری، معنا و تبیین پدیدههای نوظهور معنوی» و «آب، آدم، آبادی» اشاره کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز افزود: اخیراً نیز حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز به اتفاق معاونت فرهنگی در طرحی ملی به دنبال تعیین میزان شادکامی ایرانیان است که حمایتهای استانی را برای به ثمر رسیدن این طرح میطلبد.
وی در خصوص دفتر تجاریسازی و اشتغال جهاد دانشگاهی البرز تصریح کرد: اجرای طرحهای پژوهشی در حوزه کارآفرینی و تجاریسازی و فناوری در دستور کار جهاد دانشگاهی البرز قرار دارد.
هاشمیراد افزود: از بدو تشکیل جهاد دانشگاهی در البرز این دفتر مشاوره کارآفرینی مددجویان کمیته امداد و همچنین مطالعاتی در زمینه راه اندازی مدرسه کسب و کار را پیگیری کرده است.
وی تاکید کرد: تقاضای مجموعه جهاد دانشگاهی البرز این است که استانداری نگاهی ویژه به این نهاد داشته باشد، زیرا جهاد دانشگاهی همانطور که از نامش پیداست، با نگاهی جهادی و بدون دنبال کردن کسب سود اعتقاد دارد باید در هر جایی که کاری بر زمین گذاشته شده، ورود پیدا کرده و آن را به سرانجام برساند.
هاشمیراد در پایان تصریح کرد: در صورت حمایتهای استانداری از جهاد دانشگاهی میتوانیم با قوت فعالیت کنیم تا استان البرز از پتانسیلهای موجود و در دسترس بهره ببرد.
استاندار البرز گفت: جهاد دانشگاهی یکی از بالهای علمی انقلاب اسلامی است که بر مبنای تلاش علمی و در عین حال فعالیت ارزشی الگوی خوبی را ارائه داده است که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
کد خبر 442766
نظر شما