اسماعیل کلهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، اظهار داشت: مواد افیونی دستگاه اعصاب مرکزی افراد را تضعیف میکند که متاسفانه در این چند ساله اخیر گرایش معتادان در قزوین به این نوع مواد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه مواد افیونی در ایران از تنوع بسیاری برخوردار است، تصریح کرد: تریاک، شیره، سوخته و هروئین از شایعترین مواد افیونی است که در استان مصرف میشود.
معاون اجرایی مرکز بهداشت قزوین با اشاره به اینکه برخی از ترکیبات مواد افیونی متناسب با شرایط بیماران توسط پزشک تجویزمیشود، بیان کرد: داروهایی همچون کدئین، دیفنوکسیلات و ترامادول در صورت تشخیص پزشک در راستای بهبود بیماری تجویز شده که مصرف اینگونه مواد برای مدت طولانی اعتیادآور است به همین سبب تنها باید با دستور پزشک و در شرایط خاص تجویز شود.
وی با بیان اینکه به طورمعول افرادی که به مواد افیونی وابستگی پیدا میکنند، به ناچار مجبور به افزایش تدریجی میزان مصرف هستند، اظهار کرد: این افراد در صورت کاهش و یا عدم مصرف مواد مصرفی دچار علائم ناخوشایندی میشوند که به این علائم ترک یا محرومیت میگویند.
کلهر افزود: علائم ترک به طور کلی 6 تا 8 ساعت پس از آخرین نوبت مصرف ظاهر شده و تا مدت 10 روز باقی میماند.
معاون اجرایی مرکز بهداشت قزوین با اشاره به اینکه مصرف مواد افیونی منجر به بروز برخی مشکلات در افراد مصرف کننده میشود، عنوان کرد: دردهای استخوانی و عضلانی، دل پیچه و اسهال، آبریزش از چشم، بیخوابی، بیقراری، عصبانیت و خمیازههای فراوان از جمله علائم ترک یا کاهش مصرف مواد افیونی است.
وی با اشاره به اینکه مواد افیونی به چند روش مصرف میشود، گفت: تزریق یکی از پرخطرترین روشهای مصرف مواد مخدر است که سبب بروز مشکلات فراوانی در بین مصرفکنندگان میشود.
کلهر با اشاره به اینکه تزریق مواد افیونی شدت اختلالات روحی را در افراد مصرفکننده افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: تزریق مکرر این مواد خطرناک سبب بروز حمله قلبی و سکته میشود.
نظر شما