۰ نفر
۲۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۲:۰۲

میزان واردات بیش از 11 درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.

رئیس کل گمرک کشور از واردات بیش از 41 میلیارد دلار طی 10 ماهه سال‌ جاری از گمرکات کشور خبر داد و گفت: این میزان واردات بیش از 11 درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است. به گزارش ایسنا اردشیر محمدی با بیان اینکه کشور در زمینه صادرات از روند مطلوبی برخوردار بوده است، اظهار کرد: در 10 ماهه سال جاری بیش از 21 میلیارد دلار صادرات از کشور صورت گرفته است که این رقم رشد بیش از سه درصدی را از خود نشان می‌دهد.

وی بنزین، گندم و آهن‌آلات را عمده محصولات وارداتی کشور طی 10 ماهه سال جاری عنوان کرد و ادامه داد: امارات عربی متحده، آلمان، چین، کره جنوبی و سوئیس عمده کشورهای طرف واردات کشور بوده‌اند. محمدی، میعانات گازی، محصولات کشاورزی، کالاهای صنعتی، کشاورزی، معدنی، فرش دستباف و صنایع دستی را عمده کالاهای صادراتی از گمرکات کشور در 10 ماهه سال جاری عنوان کرد و افزود: عراق، چین، امارات متحده عربی، هند و افغانستان به ترتیب عمده کشورهای طرف صادرات کالاهای ایرانی هستند.

رئیس کل گمرک ایران همچنین درباره وضعیت ورود کالاهای چینی به ایران گفت: کالاهایی که از طریق گمرک و از کشورهای مختلف وارد کشور می‌شوند، با مجوز وزارت بازرگانی بوده و گمرک با اجازه دولت به واردات کالا اقدام می‌کند. به گونه‌ای که گمرک به هیچ وجه اجازه ترخیص کالایی را بدون مجوز وزارت بازرگانی نمی‌دهد.

وی پیش‌بینی درآمد گمرک ایران را برای سال جاری 65 هزار میلیارد ریال عنوان و بیان کرد: با توجه به کاهش واردات کالا به کشور، پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال 85 درصد این رقم محقق شود. رئیس کل گمرک کشور همچنین در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی استان زنجان و مسوولان گمرک کشور با بیان اینکه در سایه اعتماد پیشرفت صورت می‌گیرد، گفت: گمرک کشور احترام به خدمت‌گیرندگان را جزو وظایف ذاتی خود می‌داند، اما این اعتمادسازی یک حرکت دو سویه است و باید در راستای این مبنا، تلاش‌های خود را انجام دهیم.

به گزارش ایسنا اردشیر محمدی تصریح کرد: گمرک در راستای اعتمادسازی، خود را مقید می‌داند و از خدمت‌گیرندگان نیز انتظار دارد با رفتارهای صادقانه، این اعتماد دو سویه را به وجود آورد. این مقام مسوول استقرار مدیریت ریسک و توسعه سیستم‌های انتخاب مسیر در رویه صادرات و واردات را در راستای اعتماد سازی در گمرک دانست و گفت: سرعت یکی از رویکردهای گمرک است، به گونه‌ای که ارائه خدمات راحت و تسهیل تجارت از وظایف گمرک بوده و البته خود تجار نیز باید در این زمینه پیشگام باشند.

وی به وظیفه مدیران گمرک استان مبنی بر حضور در جمع فعالان بخش خصوصی اشاره و تصریح کرد: دقت و اعمال کنترل ها بر واردات و صادرات کالا باید از طریق گمرک صورت گیرد و البته همه فعالان بخش خصوصی باید گمرک را در جهت تحقق این وظیفه یاری کنند تا گام‌های بلندی در مسیر توسعه اقتصاد کشور برداشته شود.

محمدی با بیان اینکه در طرح تحول اقتصادی، گمرک یکی از هفت محور اصلاح است، بیان کرد: این اصلاح در قالب 6 برنامه و برای اجرای آن 8 پروژه پیش‌بینی شده که باید اجرایی شود. همچنین زمانی می‌توان خدمت مطلوب به مشتریان ارائه داد که قانون به‌عنوان ابزار مناسب وجود داشته باشد.

رئیس کل گمرک کشور به اصلاح قانون گمرک اشاره کرد و گفت: این طرح در 162 ماده به تصویب دولت رسیده و امیدواریم در 6 ماهه اول سال 89 در صحن مجلس مورد تصویب قرار گیرد که در این صورت، بسیاری از مشکلات اجرایی گمرک رفع می‌شود.

وی افزود: همچنین با تصویب قانون بازنگری گمرک، خدمات گمرک به سمت خدمات الکترونیکی خواهد رفت تا گمرک با خروج از روش‌های سنتی و استفاده از ابزار الکترونیک، تسهیل امور را در این جایگاه مهم اقتصادی کشور شاهد باشد. همچنین 15 گمرک مهم ترانزیت کشور به سیستم آسیکودا مجهز می‌شوند که فعالان حمل و نقل خواهند توانست در این راستا امور خود را انجام دهند.

محمدی با بیان اینکه به دنبال گمرک بدون انبار هستیم، بیان کرد: هنگامی که کالایی وارد گمرک می‌شود یا باید بلافاصله به دست صاحب اصلی خود برسد و یا وارد بازار مصرف و واحدهای تولیدی گردد تا دیگر مجبور به پرداخت هزینه انبار نباشیم.

در ادامه رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان زنجان هم با بیان اینکه قانون فعلی گمرک معضلات زیادی برای مراجعه‌کنندگان دارد، گفت: گمرک زنجان در این سال‌ها با حداقل امکانات فعالیت کرده و با توجه به پرسنل کم و حجم فراوان فعالیت، کار کردن در گمرک زنجان مشکل است. البته هم اکنون ساخت فاز اول ساختمان جدید گمرک تمام شده و همین امر نیز مشکلاتی را به وجود آورده است، به گونه‌ای که مراجعه‌کننده نمی‌داند به کدام ساختمان مراجعه کند.

ابراهیم جمیلی با اشاره به اینکه طبق آمارها گمرک زنجان روند رو به رشدی در سال‌های اخیر داشته است، افزود: اما به نظر می‌رسد این گمرک نیاز به تفویض اختیار بیشتری دارد. به گونه‌ای که با توجه به شرایط موجود و عدم همکاری بانک‌ها، واحدهای تولیدی شرایط خاصی دارند و نیازمند همکاری بیشتر گمرک در این زمینه هستند.

جمیلی رتبه‌بندی مشتری توسط گمرک را خواستار شد و ابراز کرد: این کار می‌تواند کانال سبزی را در گمرک به منظور انجام مناسب کارها باز کند. همچنین استان زنجان توانایی بالایی در صادرات غیرنفتی دارد، اما یکی از لطماتی که در سال های اخیر از گمرک خورده است، تفسیر ناصحیح از یک بخشنامه بود که این امر، واحدهای تولید سرب و روی را با ضررهای زیادی مواجه ساخت.

کد خبر 44424

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =