۰ نفر
۱۰ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۴:۴۱

احمدی‌نژاد عید نوروز ایران نیست.

رئیس جمهور برای شرکت در اجلاس روسای جمهوری سه کشور فارسی‌زبان عید نوروز به مزار شریف می رود.

سومین اجلاس مشترک رئیسان جمهوری سه کشور فارسی‌زبان ایران، تاجیکستان و افغانستان 30 اسفندماه امسال و اول فروردین 88 در مزارشریف افغانستان برگزار می‌شود.

بنا به گفته مدیر امور فرهنگی افغانستان در موسسه اکو، اجلاس مذکور با حضور محمود احمدی‌نژاد، امامعلی رحمان و حامد کرزای ـ رئیسان جمهوری سه کشور همزمان با عید نوروز که جشن باستانی فارسی‌زبانان جهان است، در افغانستان برگزار می‌شود.

حضور رئیس جمهور همزمان با برگزاری جشن نوروز در افغانستان که به صورت گسترده در شهر مزارشریف برگزار می شود و جمعیت زیادی سالانه در مراسم «میله گل سرخ» و مراسم «جهنده علی» شرکت می کنند خواهد بود.

جشن میله گل سرخ، برافراشتن علَم منسوب به حرم حضرت علی (ع) و مسابقه بزکشی به عنوان مراسم های آیینی افغانستان در نوروز به حساب می آید که این کشور از فرصت حضور روسای جمهور ایران و تاجیکستان به عنوان دو کشور فارسی زبان دیگر به منظور مصادره به مطلوب جشن نوروز استفاده خواهد کرد.

گفتنی است در سالهای اخیر کشورهای تاجیکستان، ترکیه و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس با تدارک دیدن آیین هایی عمدتا ساختگی سعی در معرفی نوروز به عنوان جشنی ریشه دار در آن کشورهای خود داشته اند!

پیش بینی می شود تثبیت توافقاتی از جمله موضوع تاسیس تلویزیون مشترک فارسی زبان توسط ایران، تاجیکستان و افغانستان که در اجلاس قبلی به تصویب سران سه کشور رسید، از جمله دیگر اهداف این اجلاس است.

دومین اجلاس سران سه کشور فارسی زبان 7 شهریور ماه امسال در شانگهای چین برگزار شده بود.

کد خبر 4522

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۱
    0 0
    افغانستان هم از لحاظ فعالیتهای فرهنگی از ایران پیشی گرفته است و حتی آزادی تاسیس شبکه های تلویزیونی در این کشور وجود دارد . ولی در ایران هنوز ما 7 شبکه دولتی داریم و از استفاده ماهواره محروم می باشیم.
  • فرهنگ دوست IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۸۷/۱۲/۱۲
    0 0
    منظورتان ازمصادره به مطلوب چیست؟نوروزدرافغانستان ازسابقه تاریخی چندهزارساله برخورداراست وربط به ایران نداردکه شماآن رامختص ایرانی هامیدانیدوخوب میدانیدکه بلخ هم مهدزبان فارسی است وزادگاه مولوی که میله جشن گل سرخ سالهادرآنجابرگذارمی شودچه احمدی نژادحاضرباشدیانباشد.ماکه نفهمیدیم این فرهنگ مشترک موردادعای شمادرکجاصدق می کند؟به این می گویدتحمل ایرانی ها!!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین