دومین بنای خشت و گلی ایران به نام "ارگ گوگد" که در حاشیه جاده ابریشم قرار دارد به دلیل بی توجهی متولیان امر و عدم حمایتهای دولتی در مسیر تخریب قرار گرفته است.

به گزارش مهر، ارگ تاریخی گوگد در سال 1378 به شماره 2574 به ثبت آثار ملی رسید و تنها سند مکتوبی که از این بنا وجود دارد متعلق به 130 سال پیش است که این سند گواهی می‌دهد، نیمی از بنای ارگ را شخصی به نام علیخان به عنوان مهریه به همسرش واگذار کرده که از این پس این بنای تاریخی با عنوان ارگ علیخانی نامیده شد.

ارگ تاریخی گوگد در زمان خود بر اساس روایتهای موجود در زمان صلح به عنوان کاروانسرا و با توجه به وضعیت و موقعیت خاص خود، محل استراحت کاروان تجار سرشناس یا حاکمان و والی‌های سایر ایالات ایران بشمار می‌رفت، بر اساس سخنانی که از سخنان افراد مسن این شهر تاریخی به گوش رسیده است، آقامحمد خان قاجار نیز در لشکر کشی‌های خود چند روزی را در این محل استراحت داشته است.

ارگ گوگد

شهردار شهر گوگد نیز در خصوص این قلعه تاریخی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به قدمت تاریخی این ارگ تاریخی اظهار داشت:‌ در حال حاضر این بنای تاریخی در انحصار یک شرکت خصوصی است که چندی پیش نیز موضوع فروش این بنای تاریخی مطرح شد که البته به سبب قیمت بالای این بنا، گویا از فروش آن منصرف شده‌اند.

مجتبی حاج نوروزی با اشاره به اینکه در حال حاضر این بنای تاریخی نیازمند حمایتهای دولتی است، تا بتوان از آن به خوبی حراست کرد، اظهار داشت: ‌در صورتی که دولت در این خصوص بودجه لازم را اختصاص دهد می‌توان رونق گردشگری در این منطقه را شاهد باشیم، چرا که شهرداری گوگد در این خصوص بودجه لازم را ندارد.

شهردار گوگد تصریح کرد: نمی‌ توان چنین مجموعه‌هایی را به یک شرکت خصوصی واگذار کرد چرا که این شرکتها تلاش لازم برای جذب صنعت گردشگری را ندارند.

حاج نوروزی بیان کرد: باید ترتیبی داده شود تا این مجموعه را توسط دولت مدیریت کرد و اگر شخصی باشد که در این خصوص مدیریت لازم را داشته باشد می ‌توان به بهترین حالت قلعه تاریخی گوگد را اداره کرد.

قلعه تاریخی گوگد در انتظار جذب گردشگران

همچنین در خصوص قعله تاریخی گوگد،‌ عضو انجمن دوستداران میراث فرهنگی ورپادگان، گلپایگان نیز به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر این قلعه تاریخی از ضعف مدیریت رنج می‌برد و از زمانی که این بنای تاریخی راه افتاده دارای مدیری که مسلط به شرایط و اوضاع باشد، نبوده است.

ارگ گوگد

محمدحسین ماهری با اشاره به اینکه تا کنون تبلیغات لازم جهت جذب توریسم در این بنای تاریخی انجام نشده و چون میراث اصفهان مالکیت این قلعه تاریخی را ندارد تبلیغات لازم جهت جذب گردشگری را نیز بر عهده مدیریت خود قلعه قرار داده است، ادامه داد: ‌اکنون نیز متاسفانه نمایشگاه و یا مکانهای جذابی برای جذب توریسم و گردشگران داخلی و خارجی در این بنای تاریخی برنامه ریزی نشده است.

این فعال و علاقمند به میراث فرهنگی یادآور شد: در خصوص جذب گردشگر در این بنای تاریخی تا کنون به صورت مقطعی فکر شده و تنها به دنبال جذب گردشگر در مقاطع خاص هستند که باید این موضوع استمرار یابد.

ماهری تصریح کرد: قلعه تاریخی گوگو نیازمند مدیریتی محلی و بومی است چرا که چنین مدیرانی با حوزه گلپایگان آشنایی دارد.

کد خبر 45307

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دانشور IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۸۸/۱۲/۰۴
    0 0
    اگه بخش خصوصی نتونه کاری بکنه، دولت با اون بروکراسی و کندی و لختی اصلاً نمی تونه کاری بکنه. من یک شب تو این قلعه که به صورت هتل در آمده اقامت کردم. جای خیلی خوبیه، اما منطقه قابلیت جذب گردشگر رو نداره. مسافران عبوری از این هتل استفاده می کنند و میهمانان کارخانجات و صنایع مستقر در منطقه. اگر صنایع منطقه رونق مجدد بگیرند، مطمئناً مراجعان بیشتری خواهد داشت و مشکلات جاری اون هم حل میشه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین