تمام آمارهای ساخت و ساز در سال 93/ خانه ها در کدام استان ها بیشترین و کمترین طبقات و مساحت را دارد؟

مرور آمارهای ساخت و ساز طی سال 93 نشاندهنده عدم توازن در تراکم ساخت، واحدها و حتی زیربنای واحدهای مسکونی ساخته شده در پهنه کشور است.

مریم یعقوبی

شهرداري تهران در سال 1393 ، تعداد 10185 پروانه ساختمانی صادر کرده که 10129 (99.5 درصد) مربوط به احداث ساختمان و 56 پروانه ( 5/0 درصد) مربوط به افزایش بنا بوده است.

مجموع مساحت زیربناي تعیین شده در پروانه هاي احداث ساختمان صادر شده از سوي شهرداري هاي شهر تهران حدود 15688 هزار متر مربع بوده که ضمن کاهش 52.6 درصدی نسبت به سال قبل حدود 23 درصد از پروانه های صادرشده از سوي شهرداري هاي کشور را تشکیل می دهد. با توجه به تعداد پروانه هاي احداث ساختمان صادر شده و مساحت زیربناي متناظر با آن ها، متوسط مساحت زیربناي هر پروانه احداث ساختمان صادر شده حدود 1549 مترمربع محاسبه شده است.

تعداد واحد مسکونی پیش بینی شده در پروانه هاي احداث ساختمان صادر شده از سوي شهرداري هاي شهر تهران بالغ بر 83112 واحد بوده است. این تعداد واحد مسکونی حدود 22.7 درصد از کل واحدهاي مسکونی در پروانه هاي احداث ساختمان صادر شده از سوي شهردا ريهاي کشور است که 53.2 درصد کمتر از سال قبل است.

 بیشترین پروانه های صادرشده در تهران برای واحدهای مسکونی 5 طبقه به بالا بوده و سهم پروانه های صادرشده برای واحدهای مسکونی دو طبقه از همه کمتر است.

نکته جالب این است که نسبت بین طبقات واحدهای مسکونی در کل کشور با نسبت در تهران یکی نیست؛ در کل کشور تقاضا برای ساخت خانه های یک و دو طبقه به ترتیب با 27.1 و 24.7 درصد بیشتر از تقاضا برای ساخت خانه های 5 طبقه به بالا است.

همان منطق و سلیقه در مورد تعداد طبقات برای تعداد واحدها هم مشاهده می شود؛ مردم ایران ترجیح می دهند در خانه هایی یک واحدی زندگی کنند. نسبت تقاضا برای خانه های یک واحدی اختلاف فاحشی حتی با واحدهای دو واحدی دارد.

از سوی دیگر  تجزیه و تحلیل آمارهای ارائه شده از ساخت و سازها در کشور طی سال 93 اطلاعات جالبی در اختیار تحلیلگران قرارمی دهد؛ به عنوان مثال می توان فهمید متوسط مساحت زيربناي هر پروانه ساختماني چقدر است؟ کدام استان ها بیشترین و کمترین مساحت زیربنا را داشته اند.

متوسط واحدهاي مسکونی تعیین شده در پروانه هاي ساختمانی در کل کشور چقدر بوده و کدام استان ها متقاضی بیشترین و کمترین واحد بوده اند؟

آمارها به ما می گوید، بیشترین پروانه ساختمان یک طبقه در کدام استان صادر شده و بیشترین پروانه ساختمان 5 طبقه در کدام استان؟

ساختمان های ساخته شده در کدام استان بیشتر با اسکلت فلزی بوده و در کدام استان بیشترین ساختمان بتون آرمه ساخته شده است.

 

 

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 457134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۴
    4 0
    بجز سلیقه وضع معیشت و اقتصاد استان ها در این موضوع دخیله به شخصه کسانی از فامیل را می شناسم که با این که خود ساکن شهرستان های یزد آذربایجان غربی و استان های شمالی اند اما آمده اند از تهران خونه خریده اجاره داده اند چون از این راه درآمد خوبی به دست می آرن اگه این توازن قیمت رعایت می شد اونا توی همون شهر خودشون خونه می خریدند و اجاره می دادند و این طوری باعث گرانی مسکن تهرانی ها هم نمی شدند البته وقتی صحبت از توازن می شه منظور این نیست که اجاره بها و املاک شهرستانی ها هم مثل تهران گران بشه که در این صورت باعث تقویت مهاجرت می شه که منظور اینه اجاره بها و قیمت ملک در تهران تعدیل بشه که اونم می دونم نمی شه چون تا وقتی سرمایه داران بزرگ از این راه نون بی زحمت می خورند در بر همان پاشنه می گرده