استاد برجسته‌ حقوق دانشگاه تهران گفت: کانون وکلا یکی از مهم‌ترین نهادهای حقوق عمومی است که می‌تواند واسطه‌ی دولت و مردم در استقرار عدالت باشد.

  به گزارش ایسنا:

ناصر کاتوزیان عصر چهارشنبه در مراسم پنجاه و هشتمین سالگرد استقلال کانون وکلای دادگستری و یکصدمین سال تاسیس نهاد وکالت در ایران با بیان اینکه قصد سخنرانی نداشته و آن چه می‌گوید احساس اوست، افزود: سالیان دراز است که در جشن استقلال کانون شرکت می‌کنم و دلیلش این است که از چند جهت کانون وکلا را برای کشور مفید می‌داند.

 این استاد دانشگاه تهران، اظهار کرد: اولا در حکومت‌های مردمی برای این که لبه‌ی تیغ استبداد دولت کندتر شود، همیشه نهادهای عمومی را تقویت می‌کنند تا واسطه‌ی مردم و دولت شوند. کانون نیز یکی از مهم‌ترین نهادهای حقوق عمومی است که می‌تواند واسطه‌ی دولت و مردم در استقرار عدالت باشد و دلیل دیگر این است که وکالت و وکیل یک ناظر بر اجرای عدالت از طرف دادگاه است. هیچ‌کس بهتر از وکیل نمی‌فهمد آیا قاضی درست عمل می‌کند یا خیر.

 کاتوزیان ادامه داد: اما امسال جشن استقلال بوی دیگری می‌داد؛ از سخنرانی‌ها، شعرها و دکلمه‌ای که انجام شد بوی نگرانی می‌آمد و این موضوع مرا متاسف کرد که چرا باید وضعی پیش بیاید که کانون وکلا برنجد؟

 این استاد دانشگاه تهران، ادامه داد: هنگام جوانی به ورزش کشتی علاقه داشتم و هنگامی که در سالن کشتی بودم ماموران مانع ورود تختی شدند. تختی برگشت و فریاد مردم بلند شد که این‌ها تختی نمی‌شوند. از آن به بعد تیم کشتی ایران دچار صدمه‌ی شدید شد؛ چون همه‌ی کشتی‌گیران فکر می‌کردند عاقبت‌شان مثل تختی می‌شود پس چرا کشتی بگیرند.

 وی در ادامه‌ی بیان این خاطره به وضعیت فعلی کانون‌ها اشاره کرد و گفت: وقتی وکلای مورد اعتماد مردم و طبقات برگزیده مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند، در واقع فقط به کانون صدمه نمی‌خورد بلکه به عدالت نیز صدمه می‌خورد. در کنار بوی نگرانی در این مراسم، بوی تصمیم را هم استشمام کردم و دیدم وکلا حاضرند با چنگ و دندان استقلال خود را حفظ کنند و این موضوع را تبریک می‌گویم.

 کاتوزیان با بیان این که از نظر اخلاقی وظیفه‌ی ما این است که احترام خود را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: مطمئن باشید اگر جامعه یک دهم احترامی را که برای خودتان قائلید، برایتان قائل باشد باید شاکر باشید.

 این استاد حقوق دانشگاه تهران، با اشاره به این که وظیفه‌ی ما اکنون سنگین‌تر است، گفت: انسان وقتی با خطر مواجه می‌شود باید تمام نیروی خود را جمع کند و این نیرو در شما وجود دارد که هر کس به هر ترتیبی از استقلال کانون دفاع کند و کاری نکند که موجب ملامت شود؛ همه باید اسطوره‌ی اخلاق باشند.

 وی در ادامه با انتقاد از تصویری که از وکلا در صدا و سیما نمایش داده می‌شود، گفت: در صدا و سیما وکیل به عنوان مزدور بی‌اجر که از خود شخصیت ندارد ظاهر می‌شود و من صمیمانه نمی‌دانم چرا؟ زیرا کانون وکلا خدمات بزرگی کرده است.

 کاتوزیان در ادامه به سیاست‌های دولت در زمینه‌ی خصوصی‌سازی اشاره کرد و گفت: با وجود چنین سیاست‌هایی چطور است که کانون وکلا سعی می‌کند دولتی شود و وکیل دولتی جای وکیل مردمی را بگیرد؟

این استاد دانشگاه تهران، در پایان با ابراز تاسف از وضعیت موجود برای کانون‌های وکلا، گفت: امیدوارم این صحبت‌ها به گوش کسانی که مسبب این جریان هستند برسد.

 به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم دسته‌های گل‌ به سه تن از منتخبان وکلا یعنی جندقی ـ ریاست کانون وکلای مرکز ـ، منوچهری ـ نایب رییس کانون وکلای مرکز ـ و اسماعیل مصباح‌اسکویی ـ عضو هیات مدیره‌ی کانون مرکز ـ اهدا شد.

 

 

 

کد خبر 45888

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین